Deja dam in alte discutii, legate de drepturile de folosire ale unui script. Tu daca ai cumparat Windowsul sau ai cumparat alt script, crezi ca il poti revinde mai departe ca si cum ar fi facut de tine? nu poti. Primesti drepturile de a utiliz softul sau poti sa transferi dreptul de folosire. Intr-adeva, nu am discutat despre drepturile de folosire ale scriptului, dar nici nu am zis ca il poate revinde de mai multe ori.Oricum, nu asta e ideea topicului.
Nu are decat sa il revanda, pe mine altceva m-a deranjat, si anume acuzatiile nefondate precum i-am folosit structura.
Pai cum naiba poti sa zici ca am refolosit structura, daca ea era facuta de dinainte si clientul a zis ca vrea ceva la fel, plus cateva modificari? Modificari pe care nu le-am mai folosit in alta parte (desi o zona de admin de gestionare a continutului e ceva firesc la un script si nici macar asa nu poate fi considerat ceva custom, pt clientul respectiv)
1. Dragos a stiut (inainte sa ii termin lui scriptul) ca voi face si eu subtitrari, i-am zis ca o sa aiba concurenta. Vroiam sa fac de mult un site de subtitrari, am facut si pt portal, am facut si pt cinemagic
2. Scriptul exista deja in mare parte (partea de subtitrari pt cinemagic). Asa a dorit Dragos. Sa folosesc baza de la Cinemagic.
3. La scriptul existent, facut de mine, i-am adaugat functoinalitati custom, special pt Dragos: zona de administrare si upload subtitrari de catre orice vizitator.
4. Pe eSubtitrari NU exista acele facilitati pe care i le-am facut doar lui Dragos, ci dimpotriva exista altele in plus, bazate pe preluarea de date de la Cinemagic. Nici macar nu am zona de administrare unde adaug filme / subtitrari pt ca isi face import de date de la Cinemagic.
Ultima modificare făcută de Netul; 5th December 2010 la 16:55.
Mda... aparent este incurcata situatia insa, din punct de vedere personal, pot spune ca este mai simpla decat pare (cu riscul de a-mi atrage antipatia unora). De ce ?
Pentru ca N.D nu a cerut un script 'custom build & unique', luand ca punct de referinta un site pe care a vazut modul in care lucreaza. Ca o paralela, exista teme/templates care au regular price si unique price. Care este diferenta? Multi o stiu, poate altii nu o stiu. Diferenta este reprezentat de faptul ca la 'regular price' pot fi N milioane de asemenea teme pe cand la 'unique/buy out', vei fi ultimul care cumpara tema respectiva si nimeni nu o va mai putea cumpara din acelasi loc sau de la parteneri, dar la un pret de zeci de ori mai mare (+/-). Aducand exemplul peste situatia actuala, putem spune ca N.D a avut nevoie de un script care sa se incadreze in cerintele lui si, cum l-a gasit pe cel facut de Gabi, a fost de acord sa il primeasca si el, cu modificarile de rigoare. Ce e 'aiurea' in treaba asta? Nimic.
Buunn.. Next step. Nu contest faptul ca intarzierea respectiva nu a fost pe placul clientului dar, cred ca marea majoritate a celor care s-au implicat in munca manuala, s-au lovit de situatii in care, in ziua Z-1, clientul spune 'vreau sa mai adaugam/modificam X si Y lucruri', fapt ce, evident, decaleaza deadline-ul acceptat la inceputul proiectului, dead line pe care ti l-ai pozitionat in ideea ca totul se va petrece fara sa apara ceva pe parcurs.
Nu stiu daca se poate numi 'nesimitire' faptul ca TU creezi un script si ca il implementezi/folosesti si pe alte site-uri. In acelasi mod de a vedea lucrurile, cei care se ocupa de SEO, folosesc (folositi) tehnici diferite pentru fiecare client in parte? M-ar mira. Vorbim de tehnica si nu de keys/density si restul ....
Nu ma consider programator pentru ca nu sunt la nivelul necesar unui asemenea 'label' dar, ca si similitudine cu situatia actuala, am facut odata un script de contact pentru un client (l-am facut eu, ca sa nu mai cer acest lucru persoanei care s-a ocupat de restul site-ului, in ideea de a evita sa ceara ceva in plus pentru extra job), script pe care l-am folosit si la alti clienti tocmai pentru ca era asemanator ca cerinte, cu cel refacut de mine. S-ar putea traduce ca am fost nesimitit?
Si ca sa fie clar pentru oricine ar avea dubii, NU, nu am lucrat niciodata cu Gabi desi pot spune ca am incercat insa nu ne-am inteles asupra bugetului, dar asta nu inseamna ca ratiunea situatiei poate fi schimbata sau diferita.
Vorbind despre concurenta, aici este problema lor, si numai a lor. Daca 'Netul' vroia sa o faca altfel decat 'pe fata', isi putea lua domeniul pe numele unui amic si atunci ar mai fi fost probleme? Nu. Ar mai fi fost inca un site in plus pe nisa respectiva, dar nimic de spectaculos, bizar, nesimtit sau altfel.
Cam atat am avut de spus si, repet, din punctul meu de vedere, care nu trebuie sa fie acelasi cu al altora.
// Peace
Ultima modificare făcută de EHR; 5th December 2010 la 17:44. Motiv: Intre timp s-a mai postat
I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire
Cu tot respectul pentru toate partile implicate va spun ca nu mai inteleg nimic
Deci, a fost facut pentru el, pentru siteul lui? Ca atunci e clara problema. Sau era un script pe care il aveai deja?Netul: Dragos, nu am stabilit nicaieri ca sa revinzi scriptul. Cum vine asta? Adica eu muncesc, fac un script, ti-l dau si tu il revinzi mai departe? Scriptul a fost facut pt tine, pt siteul tau. Daca vinzi siteul normal ca il poti vinde cu script. Dar e o mare diferenta cu ce zici tu.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
@Dragos Nicu toate site-urile pe care le-ai avut la vanzare erau cu link catre DataServer, de bine de rau nu ai fost pe minus niciodata
legat de treaba de renovat camere, nu inteleg dc esti asa preocupat cum isi investeste omul bani.
Am lucrat cu Netul pentru anumite servicii web de mai bine de 1 an si mereu a fost corect!
Din cate stiu eu Netul este unul "batran pe online", pe vremea cand nici nu erai la liceu, titlul din topic este lipsa de respect din partea ta!
De spus ar mai fi sa clarificati de la inceput cat mai cuprinzator toate detaliile cand va angajati intr-o astfel de colaborare altfel mereu exista riscul sa apara astfel de situatii. Nu e prima data cand se intampla asa ceva si nici ultima asa ca luati bine aminte!
Faptul ca i-ai vandut acelasi script, mie nu mi se pare o problema. Fie ca era open source, saus cris de tine, scriptul ajuta la functionalitatea site-ului, si il poti modifica custom dupa cerintele clientului. Ce mi se pare mie "aiurea" e sa iei bani de la un "concurent" si sa te deranjeze reprosurile. Faptul ca i-ai "spus" dinainte ca doresti sa faci site de subtitrari, tot nu e corect din partea ta, sa faci acelasi site si sa-ti concurezi clientul. era mi simplu, sa-l refuzi politicos pentru acest motiv. Urmeaza sa-mi dezvolt si eu un asemena site, pe acelasi script, acesi nisa, aceasi clientii..... si nu e corect din partea mea, sa-ti iau bani pt un asemenea proiect.
E chiar atat de buna nisa de subtritrari de preferati "balaceala" asta ?
Din moment ce nu ati purtat o discutie serioasa inainte si nu ati specificat niste termeni, tind sa-i dau dreptate lui Netul, desi e cam imoral ce-a facut.
Sunt de parere ca daca angajez un programator sa-mi faca un script 100% dupa cerintele mele, atunci am drepturi asupra lui, dar daca ii zic ca vreau scriptul pe care deja il foloseste la un site, atunci nu-l pot obliga pe el sa nu mai foloseasca scriptul respectiv.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)