Salut, vad ca sunt persoane care doresc sa cumpere un Kindle de la Amazon asa ca vreau sa va ofer cateva informatii despre Kindle, in special dezavantajele pe care le-am sesizat.
Avantaje Kindle
- Daca luati varianta cu internet gratis o sa va bucurati de internet free aproape in toata Romania iar in orasele mari prindeti conexiune 3G.
- Nu o sa va mai obositi ochii pentru ca display-ul este cu cerneala electronica, nu are refresh rate, back-light. Este exact ca hartia din carti, parca chiar citesti o carte.
- Poti sa citesti in soare, de fapt cu cat e lumina mai puternica cu atat se vede mai bine.
- Bateria tine foarte mult daca dezactivati conexiunea la internet.
Dezavantaje Kindle
- Nu puteti sa cititi in lipsa unei surse de lumina, deci noaptea va trebuie o lampa. Daca lumina e slaba atunci contrastul va fi mic.
- Nu recunoaste anumite pdf-uri care contin elemente mai speciale (nu stiu cum sa le numesc)
- Zoom-ul are valori fixe: fit-to-screen, 150%, 200%, 300% si actual size, fapt care e deranjant deoarece nu face word wrap la textul din fisiere pdf si trebuie sa dai scroll pe orizontala.
- Nu poti organiza fisierele in foldere sau nu stiu eu cum se face! Update: se pot organiza folosind Collections, mersi pt tip.
- Daca luati Kindle-ul cu internet gratis atunci trebuie sa stiti ca browser-ul este foarte primitiv, nu stie gif, flash, ajax, nimic media.
- Playerul audio e si mai primitiv... nu poti sa faci mai nimic decat sa asculti.
Problemele astea ar trebuie sa se rezolve cu aparitia noilor firmware-uri. Daca mai sunt detinatori de Kindle ii rog sa scrie aici plusurile si minusurile acestui device.

Răspunde cu citat