Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Frauda online - pe ce carari?

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Cred ca politia are departament cu resurse si oameni specializati care se ocupa de fraude de genul asta, in speciale fraude cu cardul care abunda acum. Nu stiu ce-am putea face noi mare branza inafara de a educa si prevenii oamenii in sensul asta. Tipul gasit de edy probabil e vreun pusti care o sa se arda rau pana la urma, sunt altii, hackeri profesionisti care dau adevaratele tunuri si care nu pot fi prinsi de oricine.

lcgica este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Vârstă
    38
    Posturi
    26
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Am vorbit cu un prieten care este user si aici, este student la drept si i-am propus urmatorul proiect:

Un portal gen blacklist unde oricine are de reclamat ceva, cu dovezi clare si solide, sa o faca. Va fi nevoie totusi de un sistem de depistare al acestora, ip=ul poate fi schimbat, userul pe forumuri deasemenea, id-urile de messenger idem, deci trebuie gasit ceva concret. Mi-a explicat ca sunt riscuri enorme sa fii chemat in instanta pentru calomnie pentru fiecare caz, chiar daca nu pierzi judecata pierzi timpul aiurea.

Sunt totusi incapatanat si vreau sa pot ajuta in acest scop. As lucra cu cea mai mare placere la asa ceva. Ar trebui studiata bine legea, gasita o portita si eventual facuta o organizatie legala in acest scop, cu sustinerea politiei. Stiu ca suntem cu mult in urma Americii dar tind sa cred ca nimic nu este imposibil.

Voi ce idei aveti in acest scop?
    sincer....bv...asta este o idee foarte buna
    siteuri de acest gen exista in domeniul comercial (anti-tzepari)

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Da, Radu, insa din cate observi politia din Romania nu face treburile intocmai cum ar trebui. Este o batalie pierduta daca tu crezi ca ii poti lasa in baza organelor legii. Inca tind sa cred ca exista cumva, undeva, o portita sa realizam ceea ce ne dorim. ("sa curatam onlineul")
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Avatarul lui Catalin Andrei Bunduc
    Catalin Andrei Bunduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st March 2007
    Locaţie
    Suceava, C Luncii
    Vârstă
    40
    Posturi
    297
    Putere Rep
    36

Implicit

Noi, ca simpli cetateni [ utilizatori ai internetului ] nu avem prea multe sanse sa schimbam ceva.
    Daca dorim rezultate pot sa fac cateva recomandari:
    1. Sesizare catre siteul asupra caruia s-a facut phisingul
    2. In cazul Paypal se poate trimite 50 de mailuri catre diviziile phising ale bancilor [ interne si internationale ] avertizand cum pot fi pacaliti clientii lor cu acest site.
    3. Dupa 5 reclamatii ale bancilor , nu ii va mai fugari "politia comunitara" , ci FBI-ul si Interpolul cu o pereche de "bratari" metalice pe 15-25 de ani
    Imi place sa Joc Zuma
    Internet Explorer browser compatibility ... NONE FOREVER

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

Tine de educatia userului, eu nu am mai luat teapa demult, si sincer nici nu vin la mine sa-mi dea teapa, si sincer parca imi pare rau ca ce ma mai distram cu ei. Vai ce ii mai faceam cu capul.

Daca educi userul sa nu se avante in afaceri cu necunoscuti, sa se uite la cateva date despre cine e X inainte de a face o afacere cu el.

La mine as putea sa zic, se stie cine e Haotik pe net sunt sute de locuri unde sunt adresele si telefoanele mele, dai tu primul bani dar au fost multe cazuri in care le-am dat bani fara nici o verificare si a fost totul ok. Find sume mici imi permiteam oricum sa le pierd, dar pareau ok si intuitia se pare ca a mers eficient.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    Tine de educatia userului, eu nu am mai luat teapa demult, si sincer nici nu vin la mine sa-mi dea teapa, si sincer parca imi pare rau ca ce ma mai distram cu ei. Vai ce ii mai faceam cu capul.

Daca educi userul sa nu se avante in afaceri cu necunoscuti, sa se uite la cateva date despre cine e X inainte de a face o afacere cu el.

La mine as putea sa zic, se stie cine e Haotik pe net sunt sute de locuri unde sunt adresele si telefoanele mele, dai tu primul bani dar au fost multe cazuri in care le-am dat bani fara nici o verificare si a fost totul ok. Find sume mici imi permiteam oricum sa le pierd, dar pareau ok si intuitia se pare ca a mers eficient.
    Cu totii lucram in mediul online si probabil nu ne mai luam tepe de mult timp, eu insa v-am prezentat doua cazuri de copilasi de cautau ceva de "lucrat". Scopul nu era sa va zic ca dau eu des peste specimene in online ci sa incercam la nivel national sa ii potolim si in acelasi timp sa ii invatam pe ceilalti cum sa se fereasca.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Frauda click-uri Adsense in Romania
    De lovelife în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 7th November 2010, 12:57
  2. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 00:03
  3. Frauda - sau nu, voi ce ziceti (pe trafic.ro)
    De Luciano în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 12th August 2008, 10:03
  4. Tentativa de frauda: beware
    De Ciprian Sorlea în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 29th May 2007, 09:09
  5. Frauda Adwords
    De rollo în forumul Adwords
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th April 2007, 19:15

Permisiuni postare