Sa dovedeasca cu acte. Legal.
Daca tot e posibil sa fi intrat in belele macar sa vad, poate reusesc sa le rezolv.
Sa zicem ca pentru siteurile .ro se descurca mai usor, dar pentre siteurile internationale, cumparate de la un registra din afara ?
Caz concret: imi fac un cont pe un site (dynadot), platesc folosind paypal taxa pentru domeniu(.info), primesc acces la el si trec acolo datele mele (adresa, telefon). Totul a durat 5 minute si am un site.
In fata legii, cum se poate dovedi ca e al meu ? Da un whois si vine cu o foaie printata?
Teoretic eu vad problema asa: trebuie sa primeasca de la registrar informatii despre contul caruia ii este atasat domeniul. Iar singurele chestii care ma pot identifica sunt contul de paypal si adresa de email folosita la inregistrare.
Mai departe, trebuie sa primeasca informatii de la paypal, sa vada cui apartine contul respectiv.
Si ultimul pas, trebuie sa primeasca informatii de la yahoo in legatura cu adresa folosita. Informatii prin care sa dovedeasca ca adresa de email respectiva imi apartine.
Poate gresesc eu undeva, sau nu sunt informat si exista o procedura mai simpla. Oare exista asa ceva ?
Sau in general e destul de greu pentru cineva (sau pentru o autoritate) a dovedeasca ca un site iti apartine ?