Probabil multi dintre voi aveti instalat addonul cu Search Status la Firefox si mai aruncati un ochi din cand in cand pe statisticile de la Alexa. Pana acum cateva luni, totul era foarte limpede si-mi dadeam seama destul de usor cum merge treaba si cam cum se actualizeaza rankingul. Trafficul organic conta intr-un anumit fel, directul mai putin, trafficul de la alte site-uri cu alexa rank mare conta foarte mult si puteam estima aproape exact traficul REAL al unui site doar privindu-i alexa-ul.

Acum... de vreo cateva luni s-a lansat o noua versiune cu multe schimbari, multe chestii noi and so on si se pare ca si algortimul de acordare al rankingului s-a schimbat mult de tot. Nu cred ca SEOpedia si-a marit trafficul de 15-20 de ori in cateva luni pentru ca activitatea n-a prea crescut pe aici si totusi... rankingul forumului a crescut de la 300k la 75k and it's going UP. La fel am vazut cu o multime de alte site-uri care au avut cresteri spectaculoase peste noapte desi trafficul lor n-a crescut deloc.

Intrebarile mele:
- Pe ce se pune mai mult accent in calculul noului ranking alexa?
- Mai poate fi considerat un indicator oarecum decent pentru trafficul site-urilor?
si inca una mica: Cum se pot schimba related links pentru un site de la Alexa?