19th October 2019, 13:48
1 out of 1 members found this post helpful.
pai cauti pe google "tech news, science news" etc si vei descoperi site-uri de prin alte tari de unde te poti inspira, te abonezi la newslettere, intri in fiecare zi pe ele...
19th October 2019, 16:18
3 out of 3 members found this post helpful.
Daca nu ai un site cu autoritate mare nu cred ca are rost sa faci articole pentru subiecte care sunt in trend pentru ca pe subiectele astea trebuie sa urci rapid ca sa prinzi trafic. Cauta subiecte care se cauta si peste 1-2 ani de exemplu si mergi pe astea cu articole de calitate sa ii tii cat mai mult pe site. Urmareste cateva siteuri de succes din nisa ta si vezi despre ce subiecte scriu, cat sunt articolele de lungi, cate posteaza, vezi care articole le duc cel mai mult trafic... si noteaza tot intr-un exel.
Eu de exemplu pe unele cuvinte care stiu ca e trafic ( de obicei aleg cuvintele medii din o nisa, nu cele mai mari ) fac cateva articole de calitate ( in functie de cat iti permite subiectul si nisa poti sa faci articole si de 5000+ cuvinte cu poze si chiar video ) + link uri catre articol.
Eu asa as face pentru inceput iar cand site-ul prinde vechime si ceva autoritate as incerca si pe subiecte care sunt in trending.
19th October 2019, 21:24
1 out of 1 members found this post helpful.
Eventual incearca sa mergi pe o nisa mai restransa, nu un site cu de toate. Daca ne uitam la categoriile mentionate de tine, deja ai un portal, nici macar un site de nisa nu se poate numi, cand tu pui si jocuri, si seriale si de toate...
Ai putea incerca ceva de genul: articole de tipul "cum sa" pe o singura nisa, cum ar fi telefoane mobile cu Android.
Exemplu: cum sa recuperezi datele dintr-un telefon cu sistem de operare Android ce are display-ul spart
Exemplu 2: cum sa schimbi ip-ul pe un telefon mobil cu Android
......
Articolele le faci cat mai detaliate, pe pasi, cu fotografii reale si unice la fiecare pas, cu clip video (ideal).
Astfel ai sanse mult mai mari sa ajungi cunoscut pe nisa ta si sa captezi trafic. Bineinteles, articolele ar trebui sa fie cat mai ever green, nu stiri care au interes doar pe o perioada de timp relativ scurta.
Ultima modificare făcută de edy12006; 19th October 2019 la 21:31.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
10th November 2019, 15:33
2 out of 2 members found this post helpful.
Dupa cum a spus si Edy, ce ai tu nu se mai poate numi site nisat. Ar fi mai bun termenul de ”revista online”. Inteleg necesitatea adaugarii de cat mai multe categorii pe site, doar ca...e posibil sa fie mai mult daunatoare decat benefica.
In primul rand, gandeste-te daca ai ales bine numele site-ului. Avand in vedere ca ce faci tu e un site generalist, un nume care sa fie strict legat de IT nu prea ar fi ok, dpdv al eventualului brand pe care vrei sa il construiesti. Daca ai un nume de genul ”ITNEWS” si tu scrii despre seriale/anime si alte subiecte care nu au legatura, mai bine ar fi sa iei alt domeniu, unde sa scrii despre toate.
Eu unul as avea urmatoarele variante:
1) Continui cu domeniul ales, pe care probabil ai deja cateva zeci de articole din toate domeniile. Incerci sa tii ritmul de 2-3 articole/zi si esti foarte atent la trafic. Analizezi si intelegi care categorie din cele pe care le ai aduce cel mai mult trafic. Daca vezi de exemplu ca articolele despre IT aduc 90% din trafic, evident, trebuie sa te axezi mai mult pe ele si sa renunti, usor la restul. Asa vei putea deveni un nume pe nisa de IT/tech.
2) Daca tie iti place sa scrii despre toate, nu mai bine ti-ai face un blog personal? Asa ti-ai face un adevarat brand si poate lumea ar incepe sa intre la tine pe site pentru felul cum scrii sau pentru parerile pe care le ai. Sau, daca nu vrei sa iti dezvalui identitatea, poti face un al 2-lea site, unde sa scrii strict despre seriale sau altceva.
Sa ai un site generalist e greu. E greu daca esti de unul singur, desigur. Iti ia foarte mult timp sa cauti subiecte pe toate nisele, sa le scrii si asa mai departe. Plus ca sunt atatea reviste online sau site-uri generaliste in RO, care abordeaza toate subiectele. Doar ca respectivele site-uri au, cel mai probabil, o echipa in spate. Ti-o spun din proprie exeprienta. Recent, si eu am vrut sa-mi fac un site de stiri. Voiam sa adaug pe el, pe langa stirile de peste zi si retete si altele. Altfel spus, voiam sa fac un site generalist mai mult sau mai putin, dar care sa aiba in nume ”stiri”.
Insa, la scurt timp, mi-am dat seama ca e extrem de obositor si trebuie sa fii tot timpul in priza, sa poti scrie la secunda despre diverse. Acum, depinde...Daca ai si pe cineva sa te ajute la articole sau ai bani sa platesti un content writer, ramai la site generalist.