26th April 2015, 19:46
1 out of 1 members found this post helpful.
Aproape toate meniurile de acest tip folosesc proprietatea css "display:none" pentru sub-(sub)-meniuri si afisarea lor tot cu css sau javascript.
Deci structura html a unui meniu de genul:
<nav role="navigation">
<ul class="menu">
<li><a href="#" rel="nofollow">Home</a>
<ul class="sub-menu">
<li>...</li>
<li>...</li>
</ul>
</li>
<li>...</li>
...
</ul>
</nav>
ar fi corect parcursa si indexata de google care stie evident html, css si js mai mult decat credem noi
si face diferenta cand display:none este folosit corect si cand este folosit pentru spam.
Eu am lucrat pe wordpress + wp seo by yoast + woocommerce cu astfel de "mega-meniuri" si nu am vazut probleme de indexare si avertizari in GWT.
Link: Google's Matt Cutts On Hidden Text Using Expandable Sections: "You'll Be In Good Shape"
Deci si o solutie de tipul accordion menu ar fi OK.
Problema cea mai mare ar fi transferarea PR-ului doar catre principalele categorii, aici ar trebui folosit rel="nofollow" pentru categoriile si sub-categoriile la care nu vrei sa transferi PR.
26th April 2015, 23:41
1 out of 1 members found this post helpful.
@adrian_gpj
Imi fac probleme, din cauza celor 15 ani in care am facut SEO. Si fac in continuare. Cat si a zecilor de proiecte in care rezultatul nu a fost ok, tocmai din cauza unor detalii de acest gen.
Esti nou pe Seopedia. Daca mi-ai fi citit postarile de pe acest forum, timp de multi ani inainte sa devii membru aici, ai sti de ce.
Serios acum, asta e sfatul tau? Sa ignori SEO si sa te ocupi doar de UX, cand spun clar ca ma intereseaza latura SEO? Sau, cumva, optimizarea on-page a devenit irelevanta peste noapte? Sau cumva te astepti sa "nimeresti" din greseala structura potrivita? Sau SEO a incetat sa mai existe?
Poate nu ai citit titlul acestei postari.
Te inseli destul de serios in ce priveste transferul de PR. Vezi aici, si incearca sa calculezi cam care este efectul inbound links, si cati din factori au de-a face cu structura sitului. Este la fel de important, doar ca a crescut numarul celorlalti factori. Si s-a metamorfozat in ceva mult mai sofisticat; asta nu inseamna ca algoritmul de baza a fost scos din uz. Am solutiile pentru toti ceilalti factori, stiu exact ce trebuie sa fac, dar nu am o solutie optima pentru acesta. Nu una decenta, deocamdata.
Exista destule articole care explica exact de ce structura interna a unui site este mission critical, si de ce foarte multi gresesc tocmai la acest aspect, tocmai in zona in care au cel mai mult control.
In cazul meu, nu e un proiect obisnuit, de genul "throw something" si vezi ce iese. E o miza destul de mare in spatele acestui proiect, din care cauza ma ocup de fiecare detaliu inainte de lansare. Si nu exista timp de rezerva pentru intarzieri, datorate unei structuri proaste a sitului. Da, pentru unii poate parea ca "te complici singur". Eu stiu insa foarte bine ca nu ma complic singur. Experienta imi spune de ce. Stiu exact de ce vreau asa.
Titlul articolului se refera la SEO, si conflictul cu UX design. Nu poti sa ignori SEO si sa te concendrezi doar pe UX/UI, si sa te astepti sa ai rezultate de top cu SEO.
Inteleg ca sensul postarii tale este de a ajuta, dar nu imi raspunzi la postare, ci exprimi propriul tau fel de a aborda problema. Iar abordarea asta de tip ignore, este buna pentru un proiect la care SEO este irelevant, pentru un incepator, sau pentru cineva care nu stie ce inseamna SEO. Citeste te rog din nou titlul acestui thread, si raspunde daca ai o solutie.
Revenind la subiect, este posibil sa nu existe o solutie perfecta pentru aceasta problema (deocamdata), care unora le poate parea un detaliu, dar eu stiu ca este din categoria mission critical pentru acest gen de proiect. Si asta deoarece majoritatea siturilor din aceeasi categorie nu folosesc meniuri dinamice ci afiseaza un meniu relativ static, foarte lung. Si incep sa cred ca au un motiv foarte bine intemeiat sa nu o faca. Nu ca le-ar lipsi fondurile... si determinarea de a crea un UI mai bun.