Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: intrebare despre relevanta domeniului in cautare

diasomie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    49
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Cool intrebare despre relevanta domeniului in cautare

Salut,
    nu vreau sa fac studiu de caz, incerc sa duc spre teoretizare. Evident caut sa trag concluzii din asta:
    DATE:
    1) un site din semnatura este de vre-o 5 ani optimizat pentru ace acupunctura si apare de atunci pe prima pagina cu 2 pagini interne la acesta cautare.
    2) de jumatate de an , si cu preponderenta de 3 luni fac ( consider eu - intens ) promovare pentru o pagina interna sa o cotez pe un produs specific ( de baut ).
    Din top 100000... am dus-o usor pe pagina a 2 a ( prima pozitie ) si de atunci , de 2 luni stagneaza chiar daca cele mai multe linkuri de atunci le-am pus, si am dus cea mai mare munca

am 3 intrebari.
    1) credeti ca in top 10 pagini la o cautare google are si mai multe criterii de selectie, filtrare decat sa zicem top 30, top 100?
    2) eu incerc sa rankez cu o pagina interna. Am sanse mai mici sa rankez fata de competitie care are indexul cotat in top 10? ( Ma gandeam de la inceput ca poate era mai bine sa pun un site nou doar pe aceasta nisa si sa il ridic)
    3) ultima intrebare- dar cea mai importanta pentru mine
    de cand construiesc linkuri pt pagina interna mi-a crescut autoritatea cred pe intreg domeniul si implicit am crescut pe "ace acupunctura" si de 2 saptamani am PATRU , da, 4 pagini ale sitului la cautari pe prima pagina, insa nu pagina cu produsul de.. baut.
    De multe ori imi aparea in cautari pe google " numele paginii - ace acupunctura" ) adica google adauga la situl meu la majoritatea produselor "ace acupunctura" la descrierea afisata. Asta inseamna ca google da relevanta sitului pentru ace si mi-ar fi greu sa cotez interna pagina respectiva pe produsul X, care nu prea are treaba cu acele?
    Multumesc
    vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de diasomie Vezi Post

am 3 intrebari.
    1) credeti ca in top 10 pagini la o cautare google are si mai multe criterii de selectie, filtrare decat sa zicem top 30, top 100?
    2) eu incerc sa rankez cu o pagina interna. Am sanse mai mici sa rankez fata de competitie care are indexul cotat in top 10? ( Ma gandeam de la inceput ca poate era mai bine sa pun un site nou doar pe aceasta nisa si sa il ridic)
    3) ultima intrebare- dar cea mai importanta pentru mine
    de cand construiesc linkuri pt pagina interna mi-a crescut autoritatea cred pe intreg domeniul si implicit am crescut pe "ace acupunctura" si de 2 saptamani am PATRU , da, 4 pagini ale sitului la cautari pe prima pagina, insa nu pagina cu produsul de.. baut.
    De multe ori imi aparea in cautari pe google " numele paginii - ace acupunctura" ) adica google adauga la situl meu la majoritatea produselor "ace acupunctura" la descrierea afisata. Asta inseamna ca google da relevanta sitului pentru ace si mi-ar fi greu sa cotez interna pagina respectiva pe produsul X, care nu prea are treaba cu acele?
    Multumesc
    1. NU, doar ca de multe orice ca sa ajungi pe 10-11 pare usor, iar de pe 10-11 pana pe 5, necesita de 5 ori (este un ex) volumul de munca pentru loca 1.000- loc 11. Sunt nise unde pentru loc 5 costa ABC euro, iar pentru loc 3 5xABC euro, loc 1 40x ABC euro, etc. Conteaza foarte mult cu cine "concurezi".
    2. Da, pe termen scurt si mediu index are avantaj. Dar depinde de la nisa la nisa, site la site. Pe nisele unde sunt elefantii (mii de root links), orice pagina adauga ei, rankeaza, pentru ca au autoritate.
    3. cele 4 pagini sunt paginile pe care google le crede relevante pentru cautare. "crede" tine si de structura ta interna.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

Implicit

Teoretizand asa cum ai setat tu ipoteza, daca tot domeniul vorbeste despre ace acupunctura mai putin fix o pagina care e despre pepsi (dau un exemplu), lui G ii e clar ca pagina aia este irelevanta versus domeniul ca si intreg si ca atare te vei chinui mult ca sa ridici aceacupunctura,ro/pepsi. Cu 1/10 din munca si resursele financiare pe care le-ai investit in aceasta pagina ai fi putut lejer sa rankezi cu un domeniu nou cum ar fi de exemplu buypepsi,ro

Totusi, nu strica sa ne spui cate ceva despre linkuri (cantitativ cam cate linkuri noi in cele 3 luni scurse) si bineinteles si calitativ (sa nu fie guestbook posts

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    49
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

@Tom , multumesc pentru sfaturi si pentru ...linkurile pe care le-am cumparat de la Atta. Se pare ca dupa ele am avut cresterea cea mai mare pe prima pagina pe ace de acupunctura.
    @dascalescu - e o categorie cu vre-o 20 de produse. Si pe blogul sitului am bagat articole despre noul produs. Oricum se incadreaza in beneficii medicale la consum. Am domeniu cumparat ( dar nelansat) pe brand nume de produs, dar ar fi crunt sa ma apuc sa il cresc de acum, mai ales ca am investit cateva mii de lei in campania prezenta. Am gandit ca poate pagina respectiva ar beneficia de autoritatea intregului domeniu orientalmed. ro

Linkuri noi ...clasic am lucrat:
    -am cateva zeci de articole de calitate, cumparate, majoritatea pe bloguri /situri cu tema medicala /de dieta sau luate la schimb..
    -document sharing cu articole
    -linkuri de pe zeci de situri ale mele tot medicale sau de dieta detinute ( o parte free o parte domenii cumparate)
    -cateva blog comenturi si cateva comentarii pe forumuri cu link dof in text.
    exceptand 2 situri care m-au prins in blogroll si mi-au dat sute de linkuri NF, TOATE pe care le am sunt contextuale si text unic.

mai multe tooluri de monitorizare imi arata ( DOAR) 20 ip uri unice si intre 1.500 linkuri ( ahrefs) si 20.000 linkuri ( cognitive seo)
    Ce ma irita este ca top 1 are aproape exclusiv linkuri din directoare de linkuri , insa pe foarte multe IP uri, aproape 100 ip noi. Mie mi-ar fi frica sa trantesc pe magazin o campanie de postat in dir de linkuri, chiar daca poftesc sa am cat mai multe IP uri in spate.
    Multe domenii ( in special cele pe bloguri free) nu imi sunt aratate in tooluri.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    49
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Atat?
    Doua raspunsuri? Nici o parere noua de impartasit?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Wordpress : Cautare dupa relevanta
    De Lucian00 în forumul Server side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 18th April 2010, 12:50
  2. Intrebare despre SEO si PR
    De Cristi G în forumul SEO Soft
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 22nd April 2009, 22:55
  3. intrebare despre pr
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th October 2008, 19:14
  4. intrebare despre cod
    De zgabu în forumul Continut web
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2007, 12:43
  5. citeva filmulete despre motoarele de cautare...
    De lixor în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd October 2006, 01:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •