28th April 2013, 14:06
3 out of 3 members found this post helpful.
Dupa indelungi cautari in sfarsit am reusit sa gasesc o solutie la problema mea.
Pentru cei care intampina sau vor intampina aceeasi problema voi posta mai jos rezolvarea.
1. Instalati pluginul pentru wordpress WP Smart Sort. Mergeti la Settings => WP Smart Sort si adaugati criteriile de sortare dorite. Aveti acolo o multime. Puteti alege si sortarea default pentru toate categoriile sau pentru fiecare categorie in parte. Daca doriti ca si criteriu de sortare "Cele mai accesate articole" aveti nevoie si de pluginul WP-PostViews.
2. Dupa ce ati setat pluginul WP Smart Sort va trebui sa adaugati manual in template posibilitatea ca utilizatorul sa poata alege sortarea articolelor in functie de criteriile personale. Pentru acest lucru trebuie doar sa creem niste hyperlinkuri care odata accesate de utilizator, sortarea se va face dupa dorinta acestuia. Mai jos va voi pune la dispozitie cateva exemple de hyperlinkuri. Inainte de implementare in template (index.php; archive.php; category.php) modificati-le legatura si ancora dupa nevoile voastre.
Pentru sortare in category.php si archive.php eu am folosit urmatoarele hyperlinkuri:
Sortare articole dupa: <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_post_date-pp&sdir=desc">Cele mai noi</a> | <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_post_date-pp&sdir=asc">Cele mai vechi</a> | <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_views-pm&sdir=desc">Cele mai accesate</a> | <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_post_title-pp&sdir=asc">Alfabetic</a>
Pentru index.php am folosit linkuri asemanatoare dar cu "<?php echo home_url(); ?>" in loc de "<?php get_category_link( $category_id ); ?>":
Sortare articole dupa: <a href="<?php echo home_url(); ?>">Cele mai noi</a> | <a href="<?php echo home_url(); ?>?ssort=_post_date-pp&sdir=asc">Cele mai vechi</a> | <a href="<?php echo home_url(); ?>?ssort=_views-pm&sdir=desc">Cele mai accesate</a> | <a href="<?php echo home_url(); ?>?ssort=_post_title-pp&sdir=asc">Alfabetic</a>
Sper din suflet sa va fie si voua de folos!
Ultima modificare făcută de lukiano; 28th April 2013 la 14:33.