Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Sortare articole, aranjare articole in wordpress

lukiano este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    34
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Question Sortare articole, aranjare articole in wordpress

Salutare!
    De ceva timp tot caut fara vreun rezultat o modalitate prin care utilizatorul sa poata alege modul de sortare articole in wordpress. Se stie ca wordpress are ca default sortarea dupa data. Am gasit modalitati de a schimba sortarea dupa titlu sau dupa un camp special (de exemplu views). Problema este ca aceste modalitati gasite de mine (implementare cod sau plugin) nu permit utilizatorului sa alege modalitatea de sortare. Doar eu ca administrator aleg cum sa se faca sortarea.

Pentru a va face o idee (in caz ca nu v-ati dat inca seama) doresc modalitati de aranjare exact ca pe youtube (sorteaza dupa: Data adaugarii | Titlu | Vizualizari) sau ca pe emag (sortare dupa cele mai ieftine, cele mai scumpe, cele mai noi, cele mai vechi etc.). Utilizatorul sa dea un click pe un link sau pe un buton iar apoi sa se faca sortarea articolelor in categorie dupa criteriile alese de acesta.

Multumesc!

lukiano este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    34
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Dupa indelungi cautari in sfarsit am reusit sa gasesc o solutie la problema mea.
    Pentru cei care intampina sau vor intampina aceeasi problema voi posta mai jos rezolvarea.

1. Instalati pluginul pentru wordpress WP Smart Sort. Mergeti la Settings => WP Smart Sort si adaugati criteriile de sortare dorite. Aveti acolo o multime. Puteti alege si sortarea default pentru toate categoriile sau pentru fiecare categorie in parte. Daca doriti ca si criteriu de sortare "Cele mai accesate articole" aveti nevoie si de pluginul WP-PostViews.

2. Dupa ce ati setat pluginul WP Smart Sort va trebui sa adaugati manual in template posibilitatea ca utilizatorul sa poata alege sortarea articolelor in functie de criteriile personale. Pentru acest lucru trebuie doar sa creem niste hyperlinkuri care odata accesate de utilizator, sortarea se va face dupa dorinta acestuia. Mai jos va voi pune la dispozitie cateva exemple de hyperlinkuri. Inainte de implementare in template (index.php; archive.php; category.php) modificati-le legatura si ancora dupa nevoile voastre.

Pentru sortare in category.php si archive.php eu am folosit urmatoarele hyperlinkuri:
    Sortare articole dupa: <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_post_date-pp&sdir=desc">Cele mai noi</a> | <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_post_date-pp&sdir=asc">Cele mai vechi</a> | <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_views-pm&sdir=desc">Cele mai accesate</a> | <a href="<?php get_category_link( $category_id ); ?>?ssort=_post_title-pp&sdir=asc">Alfabetic</a>
    Pentru index.php am folosit linkuri asemanatoare dar cu "<?php echo home_url(); ?>" in loc de "<?php get_category_link( $category_id ); ?>":
    Sortare articole dupa: <a href="<?php echo home_url(); ?>">Cele mai noi</a> | <a href="<?php echo home_url(); ?>?ssort=_post_date-pp&sdir=asc">Cele mai vechi</a> | <a href="<?php echo home_url(); ?>?ssort=_views-pm&sdir=desc">Cele mai accesate</a> | <a href="<?php echo home_url(); ?>?ssort=_post_title-pp&sdir=asc">Alfabetic</a>
    Sper din suflet sa va fie si voua de folos!
    Ultima modificare făcută de lukiano; 28th April 2013 la 14:33.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum afisam articole random in wordpress?
    De Prietenul în forumul WordPress
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th April 2013, 11:00
  2. Tema wordpress director articole
    De Popa Mihai în forumul WordPress
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 9th February 2013, 18:49
  3. Aranjare prima pagina wordpress
    De Ionut D în forumul WordPress
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 16th December 2012, 20:16
  4. Articole despre Wordpress in engleza