30th August 2011, 09:42
2 out of 2 members found this post helpful.
Dragos, rel="canonical" e un redirect de pe un URL generat care creaza un duplicat catre altul deja existent.
site.com/categorie-1/all contine tot ce page-1, page-2 si page-3 ofera. Dar site.com/categorie-1/all are URL-ul lui propriu, deci nu s-ar merita rel="canonical" pe el, ptr ca in fond categoriile au URL-uri proprii dar si continut structurat diferit. Nu e vorba de acelasi continut ptr ca mai mult ca sigur continutul asta se mai repete pe vreo categorie.
Problema la rel="canonical" tine in special de URL-uri si nu neaparat de continut(nu in prima faza).
Daca ai site.com si site.com/index.php sau site.com/index.html (sau oricare alta extensie) atunci URL-urile astea devin "canonice" pentru ca acelasi continut exista pe URL-uri diferite.
Paginatia ta difera de modelul asta pentru ca ai /all si /page-1, /page-2, /page-3 iar aceste pagini nu au acelasi continut, in sensul ca nu sint identice.
In cel mai rau caz poti adauga noindex pe ele astfel incat robotii sa treaca prin aceste pagini (si deci sa transmiti juice) dar sa nu iti apara in index ca fiind duplicate.
Eu totusi nu cred ca sint duplicate din moment ce /all contine 100 de elemente (pe o singura pagina), iar /page-1, /page-2, /page-3 contin aceleasi 100 de elemente dar grupate pe URL-uri (cu pagini) diferite cu cate 33 de elemente.
Uite si un articol cu un caz ca al tau. Vad ca a postat si kleampa care spune la fel.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
30th August 2011, 22:07
1 out of 1 members found this post helpful.
Salut No_name,
Ca sa intelegi mai usor o sa iti dau un exemplu mai bun.
Deci daca pe site-ul site.com eu am sa zicem anunturi iar un anume anunt xyz poate fi accesat prin urmatoarele linkuri:
site.com/xyz.html
site.com/telefon-mobil-xyz.html
site.com/index.php?anunt=201
In acest caz Google va vedea la mine pe site 3 pagini cu linkuri diferite care au acelasi continut, ceea ce se numeste duplicate content.
Ca sa rezolv aceasta problema voi folosi pe TOATE CELE 3 PAGINI:
<link rel="canonical" href="http://site.com/telefon-mobil-xyz.html"/>
Am ales varianta 2 pentru ca este cea mai url friendly.
Acum sper ca ai inteles. Este vorba de pagini cu acelasi continut dar linkuri diferite.
Desigur solutia optima ar fi sa fortezi scriptul sa foloseasca numai un singur timp, cel mai seo friendly si sa redirectionezi 301 pe celelalte catre el.
Bafta