Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Idei si strategii pentru Black Friday

Popa Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    21st November 2010
    Locaţie
    Germania
    Vârstă
    35
    Posturi
    877
    Putere Rep
    30

Lightbulb Idei si strategii pentru Black Friday

Ne apropiem curand de vinerea neagra, perioada in care cei mai multi afiliati ar trebui sa se pregateasca din timp, sa-si faca un plan bine stabilit, cu obiective clare si o strategie pe masura.

E prima vinere neagra la care vreau sa particip "serios" ca afiliat, am un site pe fashion care zic eu, l-am dezvoltat destul de frumos, am reusit sa strang si cateva sute de abonati, stiu ca sunt multe imbunatatiri care le pot aduce la site, iar in timp le voi face.

Strategia mea consta intr-o pagina speciala creata pentru vinerea neagra, cu ofertele si reducerile cele mai serioase pe care le gasesc atat din 2parale, cat si profitshare, pe langa vizitatori fideli sau abonati la newsletter m-am gandit la o promovare serioasa si prin adwords, dar am renuntat la idee pana anul viitor(mai am de studiat) in schimb voi discuta cu mai multe magazine cu care am organizat in trecut concursuri pe site, dar si cu cele cu care nu am organizat, pentru obtinerea unor vouchere de cumparaturi pentru perioada urmatoare, iar astfel sa creez si un concurs, iar trafic extra sa fie adus datorita participantilor, prin canalul social, respectiv facebook, G+.

Voi ce strategie aveti pentru vinerea neagra?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Desi nu prea ai cum sa "furi" din vanzarile lor, nu cred ca sunt prea multi colegi de forum care iti pot impartasi din stategiile lor, din motive diverse.

Eu anul trecut am folosit un landing page simplu, in care trimiteam userii "direct la oferte". Am pus un banner mare, putin text in pagina si a mers destul de bine. Incercand sa fac acelasi lucru si la o promotie de acum cateva luni, cei de la eMag nu au fost de acord.

Anul acesta ma gandesc sa merg pe varianta clasica, insa cu siguranta nu va fi cea mai buna. Mi-e teama sa mai testez vreun landing-page sau altceva si sa ma trezesc cu sute de comisioane anulate, insa probabil voi mai studia putin problema si ii voi intreba inainte de toate.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

landing page-ul avea si buton catre varianta de site simpla sau pur si simplu nu aveai cum sa µscapiµ de landing page?

in orice caz, s-au justificat pentru acest refuz ?

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    landing page-ul avea si buton catre varianta de site simpla sau pur si simplu nu aveai cum sa µscapiµ de landing page?

in orice caz, s-au justificat pentru acest refuz ?
    Nu avea buton, era facut printr-un plugin de maintenance, continea putin text si un banner cu invitatia "Mergi direct la oferte". Cam asa a aratat si cel de la BF, si cel de la Stock Busters de acum ceva vreme, cand m-au respins temporar din sistem.

Ca mentiune a fost ca domle, redirectez traficul din siteul meu direct la ei. Asta nu a fost adevarat, le-am explicat ca este decat un landing Page, nu redirect, deci utilizatorii au dreptul sa aleaga daca sa mearga sau nu pe siteul eMag.

Mai apoi au zis ca defapt problema ar fi ca am reclama cu click in peste 50 din spatiul paginii, asta e posibil sa fi fost adevarat, avand in vedere ca la acea varianta de landing era un banner mare inconjurat de vreo 3-4 H-uri.

Oricum, ideea e ca trebuiesc cautate solutii, vanzarile de Black Friday au fost cat pe ultimele 4-5 luni in cazul meu, anul trecut. Daca nu foloseam acel landing, cu siguranta erau slabute.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    ... deci utilizatorii au dreptul sa aleaga daca sa mearga sau nu pe siteul eMag...
    Deci era singura optiune de click din pagina si tu consideri ca utilizatorii aveau dreptul sa alega. Sa alega intre a da click si a inchide pagina, nu?

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Deci era singura optiune de click din pagina si tu consideri ca utilizatorii aveau dreptul sa alega. Sa alega intre a da click si a inchide pagina, nu?
    Normal, nu ii obliga nimeni sa paraseasca pagina prin click pe banner. Asta nu contravine politicilor, ci doar daca faci redirect. Cand pui un pop-up la care nu ii gaseste nimeni x-ul, e acelasi lucru.

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Termenul "afiliere" se discuta degeaba cand vine vorba de Profitshare + eMag. Pierdere de timp

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit

Marius , ai putea explica de ce e pierdere de timp cu profitshare ?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    ...Asta nu contravine politicilor, ci doar daca faci redirect. Cand pui un pop-up la care nu ii gaseste nimeni x-ul, e acelasi lucru.

Care politici? Alea pe care le respecta doar fraierii?
    E clar ca fiecare advertiser are dreptul sa aleaga cu cine colaboreaza si modul in care o face. Tu te vaiti ca n-ai luat comisioane la promotia respectiva. Eu ii vait si pe cei care n-au luat comisioanele din cauza ta, pentru ca in perioada promotiilor rata de rescriere este foarte mare.
    Cat despre politici, sunt de acord cu ele dar numai atata timp cat le respecta toata lumea. Nu pentru unii muma iar pentru altii ciuma.

De dragul discutiei, vad -la metoda descrisa de tine- doua situatii total diferite:

1. Sa zicem ca tu ai un site bun de review pe o anumita nisa, sa zicem telefoane. Cate vizite ai in medie pe zi? Iti spun eu, cateva sute. Vine Black Friday si tu hotarasti sa pui cel landing page cu link spre un magazin de nisa. Crezi ca iti aduce avantaje mari? Poate din contra! Omul venise sa citeasca un review nu sa gaseasca un link spre magazin (si nici macar spre produsul de care era interesat). Oricum in perioadele promotiilor rata de click creste foarte mult, probabil ca dacea click si in pagina de review. Si pentru ca el, vizitatorul, cauta un review, va cauta din nou si sunt sanse sa iti suprascrie cookie-ul obtinut cu atata truda ...
    Deci metoda se poate sa nu fie cea mai buna.

2. Sa zicem ca eu am un site bun despre lumea mondena. Stii tu, cum si-a vopsit Icsuleasca parul, cand a fost Igreceasca la ginecolog si alte chestii din astea fara de care sa nu se poata trai. Cate vizite crezi ca am pe zi? Cel putin de zece ori mai multe ca tine! Vine Black Friday si hotarasc si eu sa pun acel landing page cu link pe toata pagina (si pe un X pe-acolo prin colt) catre acelasi magazin ca tine. Omul a venit sa vada de cat si-a pus Icsuleasca silicoanele si se alege cu un link de afiliere. Poate da click link, poate da pe X-ul minune, poate nu da click. Dar daca numai unul din 10 da click, te-am facut praf cu tot site-ul tau de review. Pentru ca o sa am mai multe click-uri decat ai tu vizite. Buna metoda!

Si mai e aici o chestiune pe care n-o inteleg. Nu stiu cum se face ca eMag, magazinul cu cea mai restrictiva politica in afiliere, este si cel mai spamat. In perioada promotiilor zbarnaie link-urile lor de afiliere pe grupuri in FB. Cum sa mai ai performanta daca respecti "politicile"?

Citat Postat în original de cris Vezi Post
    Marius , ai putea explica de ce e pierdere de timp cu profitshare ?
    Poate pentru ca el reprezinta concurenta si au fost in urma mici neintelegeri. Deci, surprinzator ar fi sa-i laude...
    Gresesc Marius?

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Ce sa reprezint eu? Concurenta, adica 2parale? WTF?

Eu reprezint morariu.biz unde gasesti usor un articol ce-mi explica pozitia fata de Profitshare. Daca nu-l gasiti va las link aici.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Black Friday pentru hosting
    De Nichita în forumul Hosting
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 27th November 2020, 23:05
  2. Oferta Black Friday
    De razva în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 2nd December 2013, 19:01
  3. Vand domeniu pentru afiliere de Black Friday
    De Merch în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3