Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Servicu de Comercializare Datafeeduri pentru Amazon - Pareri din partea voastra

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit Servicu de Comercializare Datafeeduri pentru Amazon - Pareri din partea voastra

Salut.
    De ceva vreme am o dilema. Sa fac un site unde sa vand Datafeeduri cu produsele Amazonului. In total ar fi cam 100-150 de milioane de produse.
    Parerea voastra este ca ar merita un asemenea serviciu? Ideea este ca nu stiu cati webmasteri au platforme pregatite sa suporte un asemenea volum de produse si deci cererea foarte mica in acest sens.
    Pe de alta parte ma gandesc sa vand datafeedurile pe categorii nisate si subcategorii tocmai pentru a da posibilitatea si siteurilor micute , nisate de a beneficia de acest serviciu. Binenteles ca su pretul va fi pe masura numarului de produse ce le doreste.

Datafeedurile binenteles ca vor fi updatate periodic si taxa lunar.

Voi ce va ocupati de afiliere ati da banii pe asa ceva?

P.S: Eventual ati vazut pe undeva vreo clauza prin care este interzisa vanzarea feedurilor din partea Amazonului?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Eu din cate am vazut pe alte siteuri, nimeni nu vinde doar datafeedurile ci scriptul care importa datafeedurile sau ofera direct totul automatizat sub forma de turnkey sites hostate (asta ca sa nu vada sursa scriptului). Dar daca tu te intrebi daca ceilalti webmasteri sunt pregatiti sa importe 150 de milioane de produse, eu te intreb.. tu esti pregatit sa updatezi atatea produse lunar?
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Eu din cate am vazut pe alte siteuri, nimeni nu vinde doar datafeedurile ci scriptul care importa datafeedurile sau ofera direct totul automatizat sub forma de turnkey sites hostate (asta ca sa nu vada sursa scriptului). Dar daca tu te intrebi daca ceilalti webmasteri sunt pregatiti sa importe 150 de milioane de produse, eu te intreb.. tu esti pregatit sa updatezi atatea produse lunar?
    Stiu ce ofera celelalte siteuri. Dar strict datafeeduri nu pune nimeni la dispozitie astfel incat sa poti face singur ce doresti cu siteul tau. In genera cam toate scripturile se bazeaza pe API-ul celor de la Amazon care limiteaza extrem de mult webmasterul.
    In legatura cu intrebarea legata de updateul produselor raspunsul meu este da. Pot face update la ele . Mai mari griji imi fac de ce server imi trebuie pentru clasificarea si sortarea produselor pe categorii si subcategorii pentru ca baza de date in format .csv va avea cam 50 de Gb ( poate chiar mai mult ) . dar si asta se rezolva pana la urma.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Trebuie sa te documentezi atent daca ai sa nu voie sa vinzi datafeedul, insa eu inclin sa cred ca nu ai voie, altfel faceau de mult americanii pasul asta, ca lor numa la vanzare le sta gandul. Eu cred ca daca tu ai la dispozitie resurse sa faci ce ai zis mai sus, cred ca poti sa realizezi tool-uri mult mai eficiente si mai banoase decat vanzarea feedurilor.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Pai vad ca si amazonul iti da data feed daca ii rogi frumos si le explici pentru ce iti trebuie.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Pai vad ca si amazonul iti da data feed daca ii rogi frumos si le explici pentru ce iti trebuie.
    Nope. Amazonul da datafeedurile celor cu volume de vanzari foarte mari si volume de trafic foarte mari. Si aici nu ma refer in nici un caz la vanzari de 100-200.000 de dolari pe luna. Crede-ma ca in nici un caz nu e usor sa-i determini pe cei de la Amazon sa-ti ofere feedurile oricat de frumos le-ai explica pentru ce ai nevoie de ele

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Daca jingle.ro n-ar fi doar pentru clienti din Romania, m-ar interesa pe mine. Momentan cred ca mi-ar fi insa mai de folos un feed de la okazii.ro
    Caut cu jingle.ro.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Exista solutii (addon) pentru import pentru magento si cateva pt wordpress. Solutia de magento era super ok, chiar am testat-o, iti caut linkul daca vrei. Lucram si noi la un proiect cu amazon, si din experienta de 3 luni, iti spun ca nu ai nevoie de datafeed, pentru ca fiecare isi personealizeaza site-ul cum vrea, si implicit scriptul trebuie personalizat.

Problemele feed-urilor apar la optiuni. Amazon nu da parent_asin decat la incalataminte si imracaminte. Nu poti importa printr-un feed, size, color, style,.... Pt ca au sku diferite.

Un magazin nu duce peste 10-15k produse, daca ne referim la afiliati. In principiu e oricum o prostie, pentru ca nu cred ca sta nimeni sa modifice content. Contentul de pe amazon, NU t-il trimite, decat ce scrie in "amazon description", "manufacturer description " nu-l da.

Ce faci cu update de stock, si mai ales pe "optiuni" ?
    Ai nevoie de noduri, nodurile sunt pt ultima subcategorie (si le mai schimba la diverse update de api). Iti da doar 10 produse, unele nu le vrei, iar din cele 10 ai supriza ca 4 sa fie identice, pentru ca-ti da fiecare optiune ca un produs. 4 culori cu 4 marimi, sunt 16 produse!

Iti fac o lista de probleme daca vrei, dar in principiu cand vrei sa faci un site pt 200k + in vanzari, ca sa nu zic comision, nu stai dupa datafeed, iti faci singur ce ai nevoie. Amazon iti da tot ce ai nevoie! Trebuie doar sa ti le aranjezi (cerintele + import) cum vrei, si merge usor dupa.

Daca targetul tau sunt cei cu magazine wordpress, stresul provocat de "customer support" nu se merita. Trebuie sa faci update dupa update, si toti vor zice, e ok, dar nu prea!

Noua ne-a luat 1 luna si ne-am setat tot. Daca "cumparam" o solutie de "datafeed" pierdeam enorm de mult timp sa o modificam, si sincer, nu aveam nevoie de ea. Importi doar ce ai nevoie, nu importi de "nebun" un feed!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit

@Tom cunosc toate problemele semnalate de tine. Le cunosc , au fost rezolvate si in momentul asta nu mai sunt probleme.
    Intr-adevar targetul meu sunt cei mici , cu siteuri mici eventual nisate. Preturile sa varieze intre 10 si 30 de dolari pe luna cu posibilitatea de a plati pentru orice categorie indiferent de adancime .
    Sau poate eventual pe branduri etc etc. Posibilitatile sunt multe.

Pana la urma nu vad ce stres sa provoace suportul tehnic atat timp cat le ofer un feed ce respecta standardul . Ideea este ca eu NU doresc in prima faza sa le vand si un script cu care sa-si faca siteul. Eu le vand DOAR datafeedul.
    Eventual daca treaba merge sa ofer si un plugin de import pt wordpress sau drupal sau magento sau mai stiu eu ce platforma. Dar pana atunci eu vreau sa ofer doar feedul pentru cei care detin deja o platforma.

Apropo ceva legat de aspectul legal al problemei ai vrei idee? Adica s-ar putea ofusca Amazonul daca pe net s-ar gasi un asemenea serviciu? Am cautat pe net dar nu am gasit nimic legat de problema asta.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 4th May 2012 la 21:19.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Ai rezolvat parent_asin? Cum modifici tu datafeed, sa trimita cu sku pt fiecare optiune? Cum importa userul feed-ul cu optiuni? Fiecare db fie opensource sau nu, are o structura, cum importa datafeed cu optiuni (sku, pret +-, poze...)?
    Cum verifici disponibilitate ? Rulezi cron pe datafeed din ora in ora? Amazon nu trimtie stock, banueisc ca stii. Iar daca eu am feed in site, si userul da click catre o pagina cu : out of stock, e naspa pt mine.

Userii mici, vor fi penalizati pentru content duplicate. Daca stau sa modifice content-ul, atunci vor adauga produsele manual!

Problema e complexa, de accea incer sa-ti explic ca se trateaza personalizat. Mai bine incerci un site de "consultanta" import amazon, pentru ca e forumul plin de useri cu probleme. Eu daca gaseam asa ceva, plateam consultanta, iar daca imi faceai si quote pe cerintele mele, plateam si integrarea. Altfel nu platesc nici cei 10 usd, pt ca nu-mi ofera ce vreau.

Legal nu cred ca sunt probleme, atat timp cat datele sunt publice (cu acceptul lor), pt orice user, iar query sunt la 5 sec. Nu garantez, dar nu cred ca are o problema amazon cu faptul ca-i ajuti sa genereze mai multe comenzi. Daca vb de Victoria sau Ralph, DA, era o problema legala

Poti sa-mi importi prin datafeed de ex produsulasta : link, astfel incat in site sa am 1 produs, cu optiunile respective? Nu ai parent_asin, trebuie sa parsezi site-ul!
    Ultima modificare făcută de Tom; 4th May 2012 la 21:39.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Putin ajutor din partea voastra ?
    De Ionut D în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th April 2012, 18:13
  2. Parerea voastra pentru alegerea unui domeniu .com
    De Popa Mihai în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 12th March 2012, 14:44
  3. HDD SSD Recomandari din partea voastra
    De RoManiac în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 3rd December 2011, 21:39
  4. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 4th December 2010, 22:36
  5. taxa la vama pentru carti de pe amazon ?
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th January 2008, 16:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •