In cele ce urmeaza o sa va spun o scurta poveste despre cum evita cei de la pcfun.ro sa-si plateasca afiliatii.
Ieri un amic a cumparat un laptop de aprox 3400 lei prin link-ul meu de afiliat, de la inceput a fost ceva ciudat, nu gasea optiunea de plata ramburs (desi e specificata ca modalitate de plata) asa ca a ales ca metoda de plata Numerar, la sediu. A fost sunat de reprezentantii de vanzari de la pcfun si le-a comunicat ca doreste sa ii fie expediata comanda, daca se poate, prin curier. Cei de la vanzari au fost de acord sa trimita prin curier si, ATENTIE, au anulat comanda veche (facuta pe linkul meu de afiliat) si au facut o comanda noua fara aprobarea cumparatorului (amicul meu stia ca urmeaza sa iau comision). Astazi comisionul a fost ANULAT!
Asa ca sa analizam un pic "strategia de markerting" a celor de la pcfun. Dupa cum vedeti AICI este specificat clar ca sunt acceptate platile in sistem ramburs, dar in momentul comenzii, dupa cum puteti vedea AICI, nu exista aceasta optiune.
Este o tactica marsava a celor de la pcfun pentru a evita plata unor comisioane (probabil a celor mari cum e cazul de fata). Dupa cum stim 90% din clientii magazinelor online doresc sa plateasca ramburs, asa ca cei de la pcfun probabil s-au gandit sa elimine aceasta optiune in momentul comenzii pentru a avea motiv sa anuleze anumite comenzi. E logic nu? Modalitate de plata schimbata necesita comanda noua si bonus: nu mai e nevoie sa-l platim pe afiliat ca doar e comanda modificata... Rusine pcfun!

Răspunde cu citat