Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: AdWords

nightm este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th September 2007
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit AdWords

am si eu o intrebare despre adWords. Am cautat la ei pe site si le-am trimis si mail dar nu am reusit sa gasesc un raspuns.

Vreau sa promovez site-ul in google dar nu vreau link sponsorizat in dreapta. Si as vrea sa stiu cum au reusit cei de la dc-shop sa aiba sponsorizare pe centru cu mai multe linkuri sub. (e vorba de google.ro doar)

google.ro/search?q=dc-shop&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_enRO236RO237

sau cei de la ziarul de vrancea de ex:

google.ro/search?q=ziarul+de+vrancea&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_enRO236RO237
    Presupun ca e sponsorizat desi nu scrie.

Stie cineva ?

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    49
    Posturi
    540
    Putere Rep
    41

Implicit

Nu sunt linkuri sponsorizate, pur si simplu Google crediteaza situl respectiv cu mai multa relevanta pentru termenul cautat.

Exista o modalitate de a ajunge pe primul loc platind: atunci cand reclama ta Adwords primeste un scor f bun este afisata sus, inaintea rezultatelor, cu un fundal usor colorat si cu chenar (in practica, am observat ca acest lucru se intampla mai ales cand CTR este mare).
    Ultima modificare făcută de myamar; 21st September 2007 la 21:05.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th September 2007
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

Deci sa inteleg ca tu la adwords platesti doar pt afisarea in partea dreapta a paginii si daca e relevanta atunci apare sus.

Si daca site-ul este reprezentativ pt un cuvant atunci apar mai multe linkuri. Totusi la faza asta sunt curios ce inseamna pt google reprezentaiv. Pt ca "ziarul de vrancea" exista de mult timp ca site. De curand au schimbat site-ul facand unul profesionist si de abia de atunci au inceput sa apara asa in google. si nu au deloc linkuri sponsorizate. Adika care sunt criteriile dupa care se ia google pr asa ceva.
    Ultima modificare făcută de nightm; 21st September 2007 la 23:19.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    49
    Posturi
    540
    Putere Rep
    41

Implicit

Nu cred ca m-am facut inteles.

Sunt 2 lucruri diferite descrise mai sus.
    1. reclama ta Adwords poate ajunge la un moment dat plasata inaintea rezultatelor organice, cu o culoare de fundal si chenar.

2. Primului rezultat organic i se poate da o importanta mai mare de catre Google si atunci apar acele linkuri la diferite sectiuni din site (cum e cu Ziarul de Vrancea).

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th September 2007
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

Da myamar. Multumesc pt raspuns. Am inteles ce ai zis tu.

Ce am vrut sa spun in ultimul meu post e ca din ce am inteles de la tine:

- faci reclama la AdWords pe pagina de cautare Google in partea dreapta

- e posibil in anumite cazuri sa apara sus tot ca link sponsorizat, DAR AICI NU POZITIONEZI TU DIN ADWORDS ci google decide cand

- Primului rezultat organic i se poate da o importanta mai mare de catre Google -> ce ma mai intrebam aici este cand Google considera ca primul rezultat e asa de important incat sa ii mai apara si niste linkuri. Din ce am vazut eu trebuie ca site-ul tau sa aiba ceva unic pt acel cuvant.
    De ex: daca tu cauti "bucuresti" sau "vrancea" nu vei gasi un site cu importanta asa de mare, dar daca tu cauti "dc-shop" sau "ziarul de vrancea" sau "emag" care au ceva unic pt cuvntul respectiv atunci il considera mai important. Pt. ca site-uri despre bucuresti gasesti o groaza, dar site-uri despre "dc-shop" sau "emag" gasesti doar unul singur mai relevant.

Am inteles bine ?

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    49
    Posturi
    540
    Putere Rep
    41

Implicit

Da, ai inteles.

Raspunsul la "cand decide Google ca rezultatul meu sa aiba linkuri la sectiuni din site" se afla la Google, deci tot ce poti face este, din cate stiu eu, sa aplici aceleasi tactici SEO pe care le folosesti in mod normal.

Sper doar ca nu te astepti sa poti lua locul Ziarului de Vrancea la o cautare dupa numele lui...

Update: Pentru claritate, am atasat un print screen care ilustreaza ambele variante.
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de myamar; 22nd September 2007 la 17:15.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th September 2007
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

da, m-am clarificat acum, multumesc mult.

nu vreau sa iau locul la "ziarul de vrancea" dar vroiam sa stiu ce trebuie sa fac ca sa ajung si eu sa am un site asa, dar cred ca la cuvantul "vrancea" pe care il doresc eu acum e cam greu

Din ce am vazut eu pe Google.ro apar asa cuvinte bine alese si promovate cum ar fi "altex", "flanco", "domo", "cel", "emag", "uaic", "catavencu", "protv" cuvinte ce nu sunt f comune.

O singura exeptie am gasit pana acum totusi, desi sunt sigur ca mai exista si altele: "acasa"

Apare favorizat acasatv.ro si nu portalul acasa.ro. Raspunsul probabil este ca primul e mai bine optimizat dar aici ma mira algoritmul google avand in vedere ca exista doua site-uri mari bazat pe acelasi cuvant, iar acasa.ro zic totusi ca e mai important. Iar precum am mai zis pt "bucuresti", "bacau", "vrancea", etc - cuvinte prea comune nu au asa ceva.
    Ultima modificare făcută de nightm; 22nd September 2007 la 18:24.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Sunt 2 lucruri complet diferite, si cu algoritmi diferiti.
    Rezultatele organice depind de "SEO" - deci de cat de bine e oprimizat situl.
    Rezultatele sponsorizate - in sensul de pozitie a lor - depind in principal de competitia pe acel cuvant si de cat esti dispus sa platesti.
    Partea foarte buna la Adwords (rezultatele platite) este ca poti sa iti customizezi mesajul (textul care sa apara), landingpage-ul si chiar si pozitia pe care sa apari (intre cele platite!).

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Adwords-ul si TVA-ul
    De bogdan985 în forumul Adwords
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 6th April 2011, 23:12
  2. Voucher Adwords 100 $
    De odiv în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st February 2010, 22:16
  3. Problema AdWords
    De Clax în forumul Adwords
    Răspunsuri: 9