Salut. Sunt novice in ceea ce priveste Adwords si as dori parerea celor mai experimentati legat de problema din titlu.

Am observat ca numarul conversiilor raportate in Analytics provenite din campaniile Adwords este de 2 ori mai mic decat cel estimat in Adwords. Mai mult , este mai mic si decat conversiile directe raportate in Adwords.

Acum eu pe care sa cred? Ideea este ca daca ma iau dupa ce zice Analytics, costurile campaniei sunt doar un pic mai mic decat profitul generat, pe cand dupa rapoartele Adwords merita efortul si investitia. Ca si oricaruia probabil aceasta diferenta imi da impresia ca cei de la Google ar vrea sa umfle numerele ca sa te faca sa platesti... iti da impresia ca ai putea fi inselat...

Care e experienta voastra in aceasta problema? Din ce cauza apar aceste diferente? Cat de real si credibil e nr conversiilor estimate?

Mai am o intrebare legat de venitul generat (revenue). Eu il pot afla in ceea ce priveste campaniile Adwords doar din Analytics. In rapoartele Adwords am gasit doar numarul de conversii, dar nimic despre valoarea medie a conversiilor si despre valoarea totala a acestora. Nu sunt, sunt insa trebuie setate sau pur si simplu nu le-am gasit eu?