Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Quick question

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit Quick question

n00b style: Campaniile adwords pot influenta optimizarea SEO?

Exemplu:
    - Se ia un site care se promoveaza pe adwords pentru cuvintele cheie pe care urmeaza sa se optimizeze. Plateste suma $xx zilnic pentru adwords.
    - Se incepe optimizarea pentru cuvintele respective timp in care continua campania de adwords.

Acum, la ce magie am facut eu in spate site-ul respectiv trebuia sa apara in top10, top20 maxim si totusi inca nu are de gand sa se arate. Intrebarea mea e... poate influenta campania adwords rezultatele SEO?

Ma gandesc ca poate are Google mentalitate gen "asta ne da $xx/zi, de ce sa-l urcam asa rapid sus si sa pierdem banu?"

Radu V este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    31st January 2009
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    37
    Posturi
    214
    Putere Rep
    32

Implicit

OFF " Ma gandesc ca poate are Google mentalitate gen "asta ne da $xx/zi, de ce sa-l urcam asa rapid sus si sa pierdem banu?" nu in asta consta capitalismul? Mulgerea de bani?
    On : Teoretic pozitia in serp ar fi trebuit sa iti fie imbunatatita. Dar ma gandesc ca ar fi si chestie de timp.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

adwords nu are legatura cu pozitia din serp.

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Acum vreun an asa am gandit si eu, ca le dau bani si ... o sa aiba un pic grija si de mine.
    Am facut vreo doua campanii adwords, n-am cheltuit mare lucru dar am invatat urmatoarele doua lucruri:
    - PPC exagerat de mare
    - PPC de licitatie cresteau f. mult si char NEVEROSIMIL !!!
    - Nu am simtit absolut nici o ameliorale in SERP

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

rectific trei lucruri

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

A raspuns Matt Cutts intr-un video ca Adwords nu influenteaza SERPs. Cel putin raspunsul oficial la intrebarea ta e Nu.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

O singura data am promovat intens un site si cu AdWords si prin SEO si am observat asa ceva.
    Pentru alte doua situatii (ambele isi propuneau bugete bune, la una se cheltuiau, la alta nu datorita limitarilor nisei) nu am stat sa urmaresc cu asa mare atentie.

Deci ptr prima situatie:
    Cam la 2-3 saptamani de la inceperea campaniei AdWords am observat caderi de 3-4 pozitiii pe cuvintele cheie mai importante(de pe locurile 2,3 s-a deplasat catre 5,6,7).
    La vreo 3 saptamani dupa incetarea campaniei, site-ul si-a reluat pozitiile avute anterior.
    Campania am desfasurat-o timp de vreo 2-5 luni (nu mai stiu exact cat, a fost acum vreo 2 ani jumatate) si am inceput-o dupa vreo 4-5 luni de la lansarea site-ului si la vreo 2 dupa site-ul era deja bine plasat in Google. Deci nu as putea spune cu exactitate daca aceasta miscare demna de o teorie a conspiratiei nu a fost decat doar o o fluctuatie normala ptr site-urile tinere.
    Peste vreo saptamana, doua voi promova dpdv SEO un site pentru care se platesc incapand din februarie sume lunare destul de marisoare pentru Romania si, in mod normal (normal = fara promovare anterioara prin Adwords, deci lipsa vreunui interes al lui Google de a-i minimiza importanta), ar trebui sa ajunga rapid pe primele pozitii pe cuvintele vizate. Daca imi mai aduc aminte de tine, iti voi da un mesaj (chiar daca intre timp ai aflat destule cat sa iti faci o parere) ptr ca ai inceput sa-mi devii simpatic.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 31st May 2009 la 18:25.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Hobart Vezi Post
    Acum vreun an asa am gandit si eu, ca le dau bani si ... o sa aiba un pic grija si de mine.
    Am facut vreo doua campanii adwords, n-am cheltuit mare lucru dar am invatat urmatoarele doua lucruri:
    - PPC exagerat de mare
    - PPC de licitatie cresteau f. mult si char NEVEROSIMIL !!!
    - Nu am simtit absolut nici o ameliorale in SERP
    ON: Pai tocmai asta intreaba Nosfer: "daca nu cumva Google are grija de tine, desi oficial raspunsul este ca nu".
    Are grija != A te urca in SERP

OFF: Daca se are rabdare si putina atentie la inceputul desfasurarii campaniei se pot ajunge si la "optimizari" ale costurilor.
    Doua mari greseli de evitat:
    1. Stabilirea unui buget zilnic mai mare sau apropiat de potentialul zilnic al cererii
    2. Cedarea continua cand el titi mareste pretul per click. Daca e o campanie scurta ce tine de o anumita perioada fixa nu prea ai ce face, dar daca e una de lunga durata sau continua mai bine stai cateva zile, o saptamana -doua fara afisarea reclamelor decat sa cedezi. Bineinteles ca decizia se ia si un fct de eficienta etc.
    Ar mai fi cateva de spus dar sunt de mult OFF-topic.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    A raspuns Matt Cutts intr-un video ca Adwords nu influenteaza SERPs. Cel putin raspunsul oficial la intrebarea ta e Nu.
    @cristi:, sandossu & ocealan
    Trei abordari diferite a aceleasi probleme:
    1. Oficial nu are legatura.
    2. Sigur nu are legatura (ce te face sa fii asa sigur).
    3. Oficial nu are legatura, dar nu cumva G. isi urmareste interesele?

raducutzzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    35

Implicit

Economic si logic vorbind, interesul Google este ca primele pozitii/primele pagini de rezultate sa fie ocupate de site-uri "necomerciale" aka site-uri care nu ar plati pentru trafic prin sistemul Adwords. Acest lucru este evident, cred.

Bineinteles, acest lucru nu trebuie indeplinit cu orice scop (implicit afectarea relevantei rezultatelor cautarilor). Insa cred ca exista o portiune de manevra in care Google se poate "juca". Rezultatele din serps nu pot fi "verificate", adica nimeni nu le poate reprosa de ce marketonline e sub shopmania, de exemplu, la o cautare dupa "telefoane mobile". In cautarile cele mai "monetizabile" gradul de relevanta al site-urilor este relativ similar iar pozitionarea unuia mai sus sau mai jos poate tine cont si de criterii mai "umane", altele decat "aloritmi". Google e oricum "acoperit" din punctul asta de vedere pentru ca e arhicunoscut ca "iubeste continutul" si ce poate fi mai plin de continut decat un site de review-uri in detrimentul unui magazin online, de pilda?

Aaron Wall are o serie interesanta de posturi despre cum Google nu este un ONG sau o asociatie de caritate ci un business oritentat spre profit.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •