12th January 2015, 21:23
1 out of 1 members found this post helpful.
Depinde mult de nisa si depinde de abordare, dar si de continut dar si de prezenta unor advertiseri interesanti pe nisa abordata.
Mai demult, mai multi de pe BHW sustineau ca de fapt nu trebuie sa ii oferi utilizatorului raspunsul la ceea ce cauta, tocmai pentru ca el sa fie tentat sa dea click pe reclame puse in locuri strategice, doar ca daca ai ghinionul ca site-urile sa-ti fie verificate de un baiat mai zelos de la Google, risti sa te alegi cu contul banat.
In extremis, poti sa pui un plugin de heatmap sau sa utilizezi ceva unelte de monitorizare, care sa te ajute sa-ti faci o idee ce anume fac utilizatorii tai pe pagina, respectiv unde stau cu cursorul si in care parte a paginii sunt mai atenti. Totusi, din experienta proprie si nu numai, un CTR prea mare poatre atrage smartpricing asupra intregului cont (in cel mai rau caz) sau numai asupra site-ului respectiv, iar click-urile sa fie devalorizate drastic.
Poti sa faci si A/B testing. Eu am constatat ca cel mai bun CTR (1,90-2,3%) il au articolele de +400 de cuvinte, unul fix la inceputul articolului si unul chiar la final. Daca asta nu merge pentru tine, schimba pozitia reclamelor la fiecare 50,000 de vizualizari (zic si eu, pot sa fie si 100,000 de vizualizari). Daca nici asa nu merge, atunci cred ca singura solutie este sa incerci sa aduci trafic organic si mai mare.
Daca nu sunt prea indiscret, pe ce nisa e site-ul? E site cu articole? Sau cu chestii virale, filme, jocuri, etc?
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu
profil medical.
14th January 2015, 11:57
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu te zbate prea mult, nu iti vei creste (prea mult) ctr-ul. Poti jongla putin la pozitionare, culori. La pozitionare te poate ajuta implementarea unui script de heatmap gen :
PHP Scripts - Visitor Heatmap PHP Class | CodeCanyon (contra cost)
Track Visitor Clicks With a Free Website HeatMap Script (gratuit)
Heatmap generation library using PHP and GD | ampli.fi blog (gratuit)
Motivul pentru care nu iti vei creste ctr-ul se datoreaza nisei siteului, care este una generala si nu targetata. Daca cineva intra si cauta semnificatia cuvantului "router" .. nu inseamna ca el este interesat sa cumpere un router, dar probabil adsense va afisa oferte la routere si produse IT.