14th February 2013, 10:03
1 out of 1 members found this post helpful.
Difera de la site la site, nu ai precizat in ce limba va fi site-ul, site in romana intre 2-4euro, site in engleza intre 4-6euro, sunt mai multi factori...
14th February 2013, 10:06
Unu din factori este pozitionarea reclamelor, sunt multe site-uri care au puse reclamele la limita TOS sau chiar mai mult. TOS-ul spune asa: 25 pix de meniurile de navigare si 150 pix fata de joc. Daca respecti regula faci undeva la 0.7 euro pana maxim 3.
Studiu
de caz
pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
14th February 2013, 12:30
Hai sa imi dau si eu cu parerea pentru ca sunt pe nisa asta de mai mult timp.
Calculul tau felix e corect pana la un anumit punct. Ea a cerut o estimare la 1000 de vizitatori unici iar tu ai calculat la afisari, dar la 1000 de vizitatori unici ai mai multe afisari (inmultim cu 3-4-5 pentru un site de jocuri).

Postat în original de
felix
Calculul se poate face si altfel, Bukum spune 2-3 centi, cea ce este real, la o mie de vizite cu un CTR de 2 maxim 3% primesti 20-30 de click-uri, care daca le inmultim ajungem undeva asa:
-20 click X 2centi= 0,40
-20 click X 3centi= 0,60
- si daca ai noroc 30 click X 3 centi= 0,90 centi aici depasesti pragul minim care l-am preconizat.

Ceea ce nu s-a spus pana acum si ar trebui mentionat pe nisa asta e provenienta traficului. Daca ai trafic direct mare atunci CTR scade si implicit si veniturile. Daca ai vizitatori fideli probabilitatea ca ai sa dea un click pe reclame este mult mai mica decat la un vizitator organic. Cel putin in cazul meu veniturile pe site-urile cu trafic direct mare sunt mai mici decat cu trafic organic.
Eu estimez un venit in jur de 1,5 - 2.0 euro pentru 1000 de vizitatori unici.
Numai bine!
Ultima modificare făcută de IoanDorneanu; 14th February 2013 la 12:38.