In urma cu 7-8 luni am primit emailul cu mesajul din titlu pentru unul din siturile pe care le detin.
Din fericire contul Adsense este inca activ si ruleaza pe doua situri cu continut ok si trafic moderat (cateva sute de vizitatori pe zi). Ma intreb insa cand/daca as putea sa reaplic pentru activarea ad-urilor pe domeniul pe care au fost dezactivate.
Povestea e in doua etape. La momentul in care s-a intamplat, aveam inca doua situri active in sistem (directoare web). Din pacate, datorita numarului mare de inscrieri nu au fost suficient de bine moderate si anumite lucruri au "scapat" in director, ceea ce a generat problemele.
In prima faza, pentru situl numarul unu, am primit avertizarea de a corecta continutul in maxim 3 zile, legat de o pagina (sau mai multe) continand termenul "bani pe net". Intr-adevar pagina notificata de ei continea asa ceva. Am facut modificarile de rigoare, dezactivat pagina respectiva si tot ce ar fi putut fi oarecum similar. Succes, cele 3 zile au trecut si situl a ramas activ.
Dupa inca o luna, am primit din nou avertizarea de 3 zile, de data asta pentru cel de-al doilea director. Aici insa povestea e mai complicata, pt ca ceea ce au detectat ei era adult content. Am luat situl la puricat, insa baza de date continea mii de situri inscrise. In disperare de cauza, neputand sa verific toate paginile existente, am creat rapid un filtru si am dezactivat tot ce putea fi adult content, bazat pe toate cuvintele "adult" pe care le-am putut gasi. Se pare insa ca nu le-am gasit pe toate. Dupa 3 zile am primit notificarea de dezactivare a servirii ad-urilor pentru situl in cauza.
De atunci au trecut aproximativ 7 luni. Situl in cauza este in prezent intr-o faza de tranzitie (deindexare) si urmeaza sa fie re-creat de la zero ca un site de continut.
Intrebarea este: dupa ce noua varianta a sitului este gata si incepe sa dea rezultate, sa reaplic pentru activarea ad serving pentru acest domeniu? Sau sa uit definitiv de el.
N-as vrea sa calc mai mult pe batatura pe cine nu trebuie.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Am uitat sa precizez - detin si un cont de Adwords foarte important pentru mine - e folosit la greu pentru un alt business pe care il am, din care imi vin 90% din venituri. Teoretic n-ar trebui sa aiba legatura cu cel de Adsense, practic insa cu ei nu se stie niciodata. Contul Google folosit este acelasi pentru ambele. Pierderea contului de Adsense ar insemna ceva bani si oportunitati de viitor pierdute, dar pierderea celui de Adwords ar fi un dezastru.
Alta chestiune: Sunt inregistrat in Adsense de mult timp, cam de cand s-a lansat. Poate de asta am scapat atunci, dupa doua incalcari succesive ale politicilor.

Răspunde cu citat