Sunt mai multe site-uri ...
Intradevar .. platesc prost .. dar primesc clickuri in prostie ...
Sunt mai multe site-uri ...
Intradevar .. platesc prost .. dar primesc clickuri in prostie ...
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Sunt mai multe site-uri catre care trimit. Le mai schimba, apar altele noi, unele dispar, etc.
Vedeti ce va apare si blocati dupa preferinte. Publicitate electorala a fost si inainte de turul I, a fost si la locale, si la generalele de anul trecut. Publisherul deranjat de mesaj a blocat dupa voie, dar eu nu ma apuc sa dau sfat aici ce sa blocati, caci eu discut apolitic, ma intereseaza aspectele tehnice. Si va rog si pe voi sa va distantati si sa va concentrati raspunsurile pe aceasta directie: cum au facut, cat se plateste, alte chestii tehnice pe care le-ati sesizat.
Si nu inteleg de unde ironia si comparatia cu OTV.
Va rog, dati exemplu de o alta campanie care a avut un astfel de efect mediatic, de blocare (de fapt de acoperire - blanket) a tuturor celorlati advertiseri si practic bagat pe gat consumatorului mesajul dorit.
Pe TV sau pe outdoor nu e nimeni capabil de asemenea performanta, sa cumpere toate spatiile publicitare si sa-si transmita mesajul de aceasta forma, de supraincarcare a utilizatorului. Sunt convins ca au facut-o intr-un mod destul de eficient d.p.d.v. al costurilor.
Mie mi se pare o premiera. Ziua (de fapt ora) in care toate site-urile aveau aceeasi reclama. Profesional vorbind, mi se pare fascinant sa urmaresc asa ceva. Am zis ca poate si invat din asta. E drept ca nu au avut cum sa o tina mai mult de 1 ora, sigur am remarcat niste limitari la buget care s-au atins repede. Nici nu cred ca se va repeta, caci acum publisherii au blocat site-urile care nu le conveneau.
Nu spun ca autorii sunt nici buni, nici prosti, nu ma intereseaza mesajul electoral. Poate nici nu au intentionat acest efect, poate le-a iesit din intamplare. Poate ca acum citesc pe aici si se umfla in pene de ce buni au fost. Sau poate isi rad in barba de cat de naivi suntem noi. Nu ma intereseaza, nu ma afecteaza. Vreau sa invat sa fac si eu asa ceva. Din pura curiozitate stiintifica. Si in acelasi timp, vreau sa incasez cat pot de mult din bugetul lor. Daca nu-mi intra mie, oricum intra altuia. Acolo unde consider ca mesajul nu corespunde site-ului blochez. Dar e o decizie calculata, caci am reclame pe site-uri ca sa castig cat mai mult.
Ultima modificare făcută de BladHaund; 30th November 2009 la 20:19.
Cu toate ca la mine nu prea apare acest site nu mi se pare totusi singular.
mai exista astfel de site-uri care acopereau concurenta si apareau la orice.
Imi vin imediat in minte licitatiibomba , ejobs , bidandwin , licitatiitop , licitezonline , micropret .... etc etc
Totusi la mine nu apar reclamele cu Geoana. Cu toate ca am folosit mai multe browsere si mai multi referali. Ma gandeam sa blochez site-urile dar in afara de mirceageaona punct tv nu am gasit nimic. Si nici acesta nu apare astfel incat sa ma inspaimainte.
In momentul acesta reclama care acopera orice este cea de la Blue Air.
Si asa a fost si astazi toata ziua.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 30th November 2009 la 20:47.
@bladhaund asta este genul de reclama prost platita, si fiindca atat de 'populara', cred scoate si un CTR slab. Insa tu spui ca vei castiga mai mult cu ele. Sa ne spui din rezultatele AdSense daca chiar ti-au crescut castigurile. Eu cred ca nu
si eu sant de acord cu @domnualin chiar daca nu am experienta decat de cateva luni in vanzarea de reclama prin Adsense.
Dar cel putin am observat un lucru.
In general reclamele populare aduc castiguri reduse si implicit ar trebui sa fie sistata afisarea lor.
Personal dupa blocarea a aproximativ 20 de siteuri cu reclame foarte populare, eCPM - ul s-a dublat si de asemenea CTR - ul a avut o crestere semnificativa.
P.S: ca exemplu de campanie ce a avut ca efect acoperirea tuturor celorlalti advertiseri cu mesajul lor a fost cea a celor de la licitatiibomba punct ro. Am folosit "a fost" pentru ca nu i-am mai urmarit de cand i-am blocat.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 30th November 2009 la 21:17.
ce fel de site-uri ai tu daca aveai numai reclame din acestea?
Eu unul nu am avut in aceasta zi "istorica" decat, rareori cate una strecurata, restul erau reclame adsense targetate pe cuvintele cheie care am optimizat eu . Ca daca ai un blog de interes general, sau un site de versuri, sau eu stiu, televiziuni online si alte chestii e normal sa iti apara astfel de anunturi, probabil singura alternativa erau anunturile sociale de la Google.
Iar cat despre comparatia cu OTV-ul cred ca doar ei au stiri de genul "senzational, nemaipomenit, exclusiv, istoric, bla bla", asa ca sa o lasam balta cu titluri de genul "premiera in istoria internetului romanesc".
Dar asta sunt eu, e parerea mea, fie ea gresita sau corecta. Totusi am adus argumente.
mie imi apar pe siteul de iarna din semnatura.
acum nu stiu cat de bine se platesc...dar in adsense nu stau deloc rau
![]()
Verificat pe vreo 20 de site-uri din portofoliul meu si alte 20-30 ale amicilor. Practic acopera toate domeniile, de la business la social, divertisment si ce mai vrei tu. Nu ai citit cu atentie ce am scris, nu ai inteles ca faptele "istorice" s-au petrecut intre 13:00 si 13:30, iar apoi a reintrat in oarecare normal, cu un nou varf pe la 15:00, dar cu alt target.
E gresit sa tragi concluzii cand nu ai toate datele si eu nu sunt pe aici de azi de ieri ca sa ma joc cu titlul topicului. Daca am scris ca e o premiera, e bine sa te gandesti daca nu cumva am dreptate. Stai linistit, concurenta pe spatiul publicitar functiona corect, erau in spate multe alte anunturi eligibile, doar ca erau afisate acestea, din anume motive. Nu erau pline toate trei spatiile din pagina cu acelasi lucru, ci doar primul spatiu. Sau singurul, acolo unde era numai unul.
Eu am invatat ce am avut de invatat din treaba asta, mai ales in calitate de advertiser si mai putin in calitate de publisher. Daca vreti sa continuati pe aceeasi linie, eu va las sa ramaneti cu o lista de site-uri pe care vreti sa le blocati. Nu tin neaparat sa invat pe cineva cu forta.
Pentru cea de-a treia si ultima data scriu pe acest topic: am deschis discutia ca sa invatam niste tehnici noi de AdWords. Daca vreti. Daca nu, dati-i inainte cu OTV si eu va las cu concluziile pripite de mai sus.
Reclame de timp pretbomba, ejobs si alte chestii de genul asta se intindeau pe perioade lungi de timp si monopolizau site-uri de slaba calitate. Din ce inteleg eu ca zice BladHaund, el se refera ca campania asta politica a acaparat toate site-urile la o anumita ora ceea ce e diferit de exemplele pe care le-ati dat voi (pretbomba,ejobs, etc.).
Si eu am remarcat ca reclamele "rosii" au aparut excesiv in acea zi inclusiv pe site-urile de calitate.
Nu ma pricep la AdWords, doar ca am impresia ca omu zice despre mere si e contrazis cu argumente despre pere...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)