Pentru ca am fost "acuzat" ca am folosit AI-ul pentru a descrie "afacerea" si nu s-a inteles, dar si pentru ca am un "ucenic" de aici de pe forum care ma ajuta sa-l invat cate ceva despre Social Media si monetizare, hai sa explic pe larg in ce consta ceea ce vand eu.

1) Nu vad pagina/grup FB ci un ecosistem complet functional. DA, ma bazez pe doua grupuri de 90 K respectiv 75 K pe nise diferite. eLearning si imobiliare. Ele sunt baza piramidei. Sa o luam cu lectiile de limbi straine. Din grupul de 90K banii vin din 4 directii: 1) monetizare AdSense, magazin PDF-uri , cursuri online pe Zoom, FB Ads ( da, am monetizare pagina FB full - reels, text, poze, links, abonamente - aici la 0,99 USD/luna potentialul este ... x ). Gruprurile si paginile cresc organic cu 1 - 2 k pe luna.

Mai departe, la cursuri din FB potentialii elevi la cursuri ajung pe un grup de whatsapp [ telegram, etc. ] Am deja 250 adusi, din care 40 platitori. Abonamentele sunt de cateva feluri: 15 Euro/luna, 25 de Euro/luna si 250 lifeteme. Potential acum: 200, convertiti la 15 Euro/luna ar fi 36 K - ei vor doar PDF-uri si .. putin ajutor lunar. Am o baza de 500 PDF-uri create deja, gata de livrare. Daca ar fi la 25 de Euro/luna x 200 = 60 K Euro lunar, sau daca as vinde doar Lifetime ar veni cam tot aia. Ideea e ca la lectiile de 25 deja ai cheltuieli = profesor 2 ore - 6 ore / saptamana. Marja de crestere ar fi pana la 40 de euro/luna, ca sa fii la 60% din pretul concurentei - pret minim pe piata. La 40 de euro -> 10 k/luna, sau Lifetime = 100 K. Cam asta e potentialul, depinde de ce strategie vrei sa aplici. Abonarile merg automat cu plata online pe o platforma - sa zicem gen Patreon.

Canalul de YT educativ este si el in lucru, deja face 250 de ore pe luna, deci ajunge curand la monetizare daca se posteaza regulat lectii - deja postez inregistrarile de la cursurile pe Zoom. Adsense produce, FB produce momentan doar din poze, text si links in jur de 150 Euro/luna. Daca aveam pe cineva care sa se ocupe de generat poze si clipuri, alta era situatia .

2) Despre nisa imobiliare alta data, pentru ca funnel-ul nu e gata.

La final: afacerea e scalabila direct. Adica nu e doar teorie, de genul am un site care produce X, mai fac 2 si produc 3x ci e probat. Mai exact am creat un site care genereaza bani, am facut altul si a fost la fel. Pentru ca nisa imobiliarelor permite asta, pe pagina si grup sunt vanzatori reali, cumparatorii potentiali sunt de 2 feluri: curiosi si care chiar cauta sa cumpere. Oricum ambele categorii aduc trafic si in consecinta bani . Nu am incercat inca adugarea altor surse de venit, gen reclama directa - profesori, agentii imobiliare. Dar e loc...

Acum sper ca e ceva mai clar. Nu neaparat ca se justifica pretul cerut de mine, dar daca e cineva interesat cu adevarat, pot sa demonstrez [ contra cost ] ca pot scala pe baza a ceea ce este deja construit.