Pun la vanzare Consumatorul.com, siteul cu care m-am identificat de la lansare sa acum aproape 4 ani, din motivul ca nu mai am timp sa ma ocup de el, afacerile noi si dulcide care m-am apucat ocupandu-mi acum tot timpul.
Siteul a fost creat cu scopul de a constitui un portal pentru review-uri de produse si servicii, dar prin subiectele atat sociale cat economice atinse a constituit o sursa foarte credibila de informatii atat pentru cititori cat si pentru multe alte organizatii de presa care au preluat si dezvoltat subiectele deschise aici.
Multe articole si fotografii de pe site au fost preluate de mass-media nationala.
Pentru a nu lasa siteul de izbeliste in ultima perioada de timp am pus la dispozitie spatiu pentru advertoriale unor reputati colegi de pe Seopedia, acestia avand conturi de autor deschise putand posta articole cu linkuri pentru proiectele lor.
Indexare
Siteul are momentan peste 180.000 de pagini indexate in Google, Page Rank 2 de la inceput si pana acum.
Trafic
Siteul a avut un trafic foarte bun inca din primele luni de la lansare, in perioada in care apareau constant articole avea undeva la 30-40.000 vizite/luna, iar acum, desi nu mai apar articole cu aceeasi frecventa, traficul nu a scazut sub 13-14.000 vizite/luna.
Traficul provine in proportie 80-85% din Google, iar restul din retele sociale si direct, aceste proportii ramanand constante inca de la lansare.
Bani
Siteul a produs peste 12.000 euro de la lansare si pana acum, cu o medie de aprox. 700-800 euro/luna in anii 2011-2012 perioada cand am inceput proiectele pe afiliere si am descoperit ca siteul poate produce foarte bine din articole bine targetate pe afiliere, articole care au mentinut acest nivel constant de venituri si care mai produc trafic si clickuri inca si astazi. Siteul dispune de peste 200 de articole special facute pentru afiliere care inca produc conversii.
O alta sursa importanta de venituri, pe langa afiliere este si vanzarea de advertoriale, cu o medie de 10-12 buc/luna la preturi de 8-10 euro/buc
Acum siteul produce undeva la 200 euro/luna din afiliere si celelalte surse de venituri: advertoriale, bannere si linkuri text.
Subdomenii
Siteul dispune si de cateva subdomenii create pentru diverse proiecte individuale:
Ziar online local: Consumatorul de Constanta, preia automat stirile locale din mai multe surse, trafic 10-12000 vizite/luna
Site reduceri: Reduceri.Consumatorul.com
Asigurari RCA: RCA.Consumatorul.com
Retele sociale:
Siteul vine cu:
Cont si pagina Facebook: 5000 friends
Cont Twitter: 450 followers
Cont Google Plus: 550 prieteni
Cont Pinterest
Siteul dispune de un nume foarte bun, alte variante locale precum Consumatore.com se vinde pe Sedo cu aproape 6000$
Consumatorul se poate dezvolta in foarte multe directii, de la publicatie online de stiri, la portal de review-uri produse si site pentru advertoriale la suport online pentru ONG-uri pentru protectia consumatorilor (am multe parteneriate in acest sens)
Pret: astept oferte pe PM (cei care cunosc calitatea si potentialul acestui site sunt sigur ca vor face o oferta foarte aproape de ceea ce vreau eu)
Multumesc.

de care m-am apucat ocupandu-mi acum tot timpul.
Răspunde cu citat