Mesajul respectiv nu este legat de penalizarea manuala, si nu are legatura directa cu disawow. Este mult mai vechi decat disawow. Eu am primit astfel de mesaje incepand de acum multi ani, cu mult inainte ca disawow sa existe.

Siturile pe care am primit aceste mesaje nu au fost niciodata banate, exista si acum si stau bine in SERPs. Paginile la care se referea G (le stiam care), le-am sters si blocat in robots.txt ceea ce era singurul lucru pe care puteam sa-l fac atunci (repet ca nici nu exista disawow). Din fericire nu aveam astfel de link-uri catre root.

Mesajul arata ca o parte din structura de linkuri este nenaturala, DAR ca situl nu este penalizat in ansamblu (deocamdata) ci doar actiunea acelor link-uri este blocata. Daca link-urile sunt catre pagini secundare, acele pagini vor fi afectate in SERPs.

Stiu te dezamagesc, dar prin asta Google nu ti-a dat niciun raspuns ca a luat in considerare disawow sau nu. Ti-a spus doar ca o parte din link-urile tale sunt nenaturale, si ca deocamdata situl nu e penalizat.

In acelasi timp, exemplul meu poate sugera ca daca elimini acele link-uri (prin disawow sau 404 pe paginile secundare la care merg acele link-uri) ai sanse sa-ti recuperezi pozitia si chiar sa o mentii peste ani.

LE: Eu as intelege asa mesajul lui Google: "Ai link-uri nenaturale, inca nu te-am banat, stau cu ochii pe tine, ai grija ce faci."