18th September 2012, 02:14
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
neo
Este obligatoriu anunțul explicit. Acordul "poate fi" dat de vizitator și prin "utilizarea setărilor aplicației de navigare pe internet ... etc.", însă nu exclude obligația deținatorilor de website-uri care trebuie "să ceara acordul".
Mie mi se pare destul de ambigua legislatia si lasa loc de multe interpretari, cererea de acord poate fi pusa sub multe forme, de exemplu si un mic text cu intrebarea "Accepti Cookie?" mesaj ce va putea disparea dunb x secunde, sau la urmatoarea afisare, deoarece faptul ca nu a inchis browserul inseamna ca si-a dat acceptul. De asemenea setarea borowserului sa permita inregistrarea de cookie inseamna ca si-a dat acordul.
Ce spune sunt opiniile mele dupa ce am citit din lege, dar nu am experienta de jurist si consider ca poate fi interpretata diferit de un jurist.
Totusi m-am uitat ca sunt site-uri de top ce nu au pus in practica legislatia.
Ma gandesc ca acum aceasta lege poate fi folosita ca metoda de razbunare de unii indivizi pe site-urile ce nu le iubesc.
Ma uitam ca pe site-ul lui Bogdan Manolea http://www.legi-internet.ro nu apare nimic pe pagina despre cookie, si consider ca este unul dintre oamenii bine pusi la punct cu astfel de informatii. Si are si un articol pe aceasta tema aici
Afilierea presupune plasarea de cookie, si nu vad nimic pe emag.ro
Nici google.ro sau facebook nu vad sa afiseze nimic
Prezenta acelui anunt poate creea un anumit disconfort pentru vizitatori, unii pot renunta sa mai rasfoiasca site-ul
Ma simt derutat
Ultima modificare făcută de lovelife; 18th September 2012 la 02:21.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama