Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 20

Subiect: Monitorizare cuvinte cheie

Cosmin Negrescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th March 2009
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit Despre SEO monitor

Inainte sa va raspund la intrebari as vrea sa va spun doua vorbe despre SEO monitor. Dupa cum se observa, chiar numele ii descrie scopul, acela de a monitoriza site-urile din punct de vedere al performantelor SEO. Asta inseamna monitorizarea:
    - cuvintelor cheie (rezultatul optimizarii)
    - traficului (am integrat analiza de trafic in SEO monitor pentru a ajunge la un produs complet, nu pentru ca vroiam sa reinventam roata)
    - uptime-ului (presupun ca toata lumea de aici stie ce efecte are un downtime indelungat pentru motoarele de cautare)
    - link-urilor (rezultatele optimizarii offpage)
    - Google Cache (stocheaza fiecare cache pe care il inregistreaza Google; astfel putem sa observam evolutia pozitiilor pentru fiecare versiune a site-ului)
    - activitatea botilor (inregistreaza activitatea boti-lor pe site-ul monitorizat => putem observa evolutia pozitiilor la reindexarea paginii),
    - vizitatorilor online (nu are legatura directa cu SEO, dar poate fi un utilitar folositor in unele cazuri), etc.
    Un alt feature important pentru SEO ar fi informatiile pe care le ofera aplicatia despre cuvintele cheie monitorizate: numarul aproximativ de cautari lunare, concurenta SEO si sugestii de alte cuvinte cheie sinonime sau derivate din cele monitorizate.
    Pe langa monitorizare, serviciul poate trimite notificari programabile prin email sau SMS. Sunt puse la dispozitie cateva utilitare care ajuta la identificarea rapida a pozitiei unui site in motoarele de cautare pentru anumite cuvinte cheie, analiza codului paginilor HTML etc.
    Monitorizarea se face in prezent pentru cele 3 mari motoare de cautare: Google, Yahoo si MSN (Live) configurate pentru Romania.

Toate aceste informatii ne ajuta nu numai sa masuram rezultatele optimizarii, dar si sa identificam factorii care au influentat modificarea pozitiilor si sa ne putem creea propria reteta pentru optimizare.

Feature-uri noi: saptamana viitoare vom lansa modulul de monitorizare a concurentei si harta click-urilor (se vor evidentia zonele unde se fac cele mai multe click-uri pe pagina web). In viitor se va dezvolta si un API.

Target-ul: Prestatori de servicii SEO si clientii acestora.

Planuri de viitor: Se lucreaza de peste jumatate de an la acest proiect, iar dezvoltarea va continua pe tot parcursul anului 2009.

Pentru ca am ajuns destul de tarziu aici, am sa incerc va raspund la toate intrebarile/nelamuririle, in ordinea in care au fost postate.

1. Ganditorul_2003, abonamentele sunt prezentate aici: seomonitor.bunt.ro/abonamente.php

2. Augustin, serviciul nostru monitorizeaza cuvintele cheie alese de catre utilizator, dar in acelasi timp, modulul de trafic ofera si informatii despre cuvintele cheie care au fost cautate de catre vizitatorii proveniti din motoare de cautare.

3. Augustin, diferentele pe care le-ai observat se datoreaza modificarilor ce au loc intre cronurile care rescriu pozitiile cuvintelor cheie. Scripturile care cauta si inregistreaza pozitiile cuvintelor cheie ruleaza la fiecare ora. Daca nu ai folosit un astfel de utilitar, probabil nu ai observat pana acum cat de des se modifica pozitia unui site pentru un anumit cuvant cheie pe parcursul unei zile. Cu cat pozitia este mai mare, cu atat pozitia variaza mai des.

Tin sa mai precizez ca serviciul este in stadiu de dezvoltare si poate contine erori sau poate afisa informatii incorecte. Acestea sunt remediate la scurt timp dupa semnalare. Sper ca am reusit sa va prezint suficient de bine produsul nostru. In prezent se lucreaza la documentatie, dar pana se va publica, va stam la dispozitie pentru orice intrebare legata de acest serviciu.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    66

Implicit

Foarte tare.

Multumim Cosmin pentru lamuriri.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Augustin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th July 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    110
    Putere Rep
    37

Implicit

Cosmin Bine ai venit, apreciez postul tau.

Desi am parut sceptic legat de seomonitor asta nu inseamna ca nu l-am si incercat, am un cont deja care il folosesc mai mult de test si sunt un posibil client.

Fiind la inceput si deschis la comunicare, as dori sa prezint un feedback:

1) in sectiunea cuvinte cheie e o mica buba:
    Afiseaza un keyword dar linkul este catre un search cu alt keyword

2) Lipsa informatiilor legate de SEO IQ, primesc o nota si atat, dar ma asteptam sa vad un raport complet ca sa imi dau seama ce fac bine si ce gresesc dar mai ales sa vad cum este calculata acea nota

3) In sumar in stanga scrie 0 vizitatori pe ziua de azi (e trecut de ora 12) dar totusi sunt afisati ca fiind 2 useri online in momentul asta

4) Abonamentele nu acopera prea bine ariile de necesitati dupa parerea mea. Mi-as dori un numar limitat de siteuri dar in niciun caz cu 10 keyworduri ca limita dar in acelasi timp 20E/luna mi se pare un pic cam mai mult pentru stadiul in care este

5) Fiind destinat persoanelor ce presteaza servicii seo vad ca o necesitate o optiune de a da share la informatii altor persoane. Cam ce face Analytics cu share de profile pentru un cont desemnat. S-ar putea folosi usor un cont de free doar pentru vizualizare.

6) Odata cu achizitionarea unui pachet se poate scoate linkul vizibil din codul siteului monitorizat?

7) Sectiunea de legaturi, cred ca ar fi mai indicat sa se grupeze cumva linkurile pe domeniu si nu doar o insiruire. De asemenea mai multe date statistice despre aparitia unor linkuri noi, pierderea de linkuri, evolutia in timp, anchor text, pr etc

8) Posibilitate de import ca si keyworduri monitorizate din lista keywordurilor din statistici

Felicitari pentru design, pentru uptime si pentru proiect in general, daca se doreste am sa revin cu feedback si pe viitor in acest forum.
    Ultima modificare făcută de Augustin; 21st March 2009 la 00:17.

Gin
    Gin este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th May 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    46
    Posturi
    676
    Putere Rep
    0

Implicit

o lista cu preturi dc nu exista?
    a gata am vazut ! apar preturile cand dai "register"

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th March 2009
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Augustin, iti voi raspunde la fiecare punct pe care l-ai prezentat:

1. Nu am reusit sa reproduc problema. Astfel de probleme le poti semnala in interiorul aplicatiei la sectiunea "BUG" si in scurt timp vor fi remediate.

2. SEO IQ este un utilitar pe care il poti folosi separat, in sectiunea "Utilitare". Acolo vei primi si un raport cu rezultatele analizei. Nu este foarte complex, dar avem in plan sa il dezvoltam.

3. Vizitatorii online care au accesat pagina in ziua precedenta vor fi inregistrati in acea zi chiar daca ei raman pe pagina si dupa ora 0.

4. Cu abonamentul de 10 euro poti monitoriza 5 site-uri cu maxim 10 cuvinte cheie, adica maxim 50 de cuvinte cheie. Abonamentul de 20 euro nu limiteaza nici nr. de site-uri monitorizate, nici nr. de cuvinte cheie / site. Cat despre pret, trebuie sa stii ca acest soft este un mare consumator de resurse pentru serverul pe care care este gazduit. Un server nu poate duce decat un nr. limitat de site-uri si cuvinte cheie, iar costurile pentru gazduire nu sunt deloc mici. Este posibil ca dupa ce iese din beta, lista de preturi sa se modifice pentru clientii noi.

5. Momentan nu s-a luat in calcul acest feature, dar cu siguranta se va discuta in perioada urmatoare. Daca il vei inregistra in sectiunea wishlist, vei afla ce decizie s-a luat si daca se hotaraste sa se implementeze, se va posta data lansarii. Pentru moment poti folosi rapoartele PDF pentru informarea altor persoane. SEO monitor nu este destinat exclusiv persoanelor care presteaza servicii de optimizare.

6. Clientii care platesc abonament lunar au optiunea de a nu afisa logo-ul SEO monitor.

7. Sigur se va dezvolta si sectiunea "legaturi" in acest sens. Astfel de sugestii pot fi inregistrate in sectiunea "Wishlist", iar clientii pot vota si astfel stabili ordinea in care vor fi dezvoltate.

8. Si asta este o idee foarte buna pe care o vom lua in considerare.

Multumim pentru sugestiile pe care le-ai oferit!

Gin, pagina de prezentare a serviciului este "seomonitor.bunt.ro". Acolo vei gasi si detalii despre abonamente.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th July 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    110
    Putere Rep
    37

Implicit

Sectiunea de contact nu functioneaza.
    In sectiunea BUG nu am posibilitatea sa atasez fisiere pentru a va exemplifica bug-urile intalnite.
    Am scris mesaj privat si pe forum aici
    Cred ca am epuizat toate metodele de a va raporta problemele intalnite.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th March 2009
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Augustin, am vrut sa iti raspund la mesajul privat, dar nu am reusit pentru ca aveam doar 2 posturi. Iti voi raspunde aici:

Bug-urile pot fi semnalate la sectiune BUG, care functioneaza. Momentan nu se pot atasa fisiere, dar probabil pana la sf. saptamanii vom rezolva si problema asta. Cat despre suport tehnic, poti sa vb cu membrii echipei pe Bunt Live (chat online), poti sa ne trimiti mail la suport@bunt.ro (era notat in seciunea "Suport" de pe SEO monitor), sau poti sa ne trimiti mesaje direct din aplicatie (tot din sectiunea "Suport"). Pagina contact.php nu exista, aplicatia fiind integral dezvoltata cu AJAX. Orice pagina inexistenta va redirectiona catre index.php. Pentru sugestiile pe care le-ai notat in wishlist si interesul acordat, iti vom oferi gratuit abonamentul de 5 euro pentru a avea acces la toate feature-urile serviciului. Dupa cum ai observat una dintre sugestii a fost deja implementata.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th July 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    110
    Putere Rep
    37

Implicit

Multumesc pentru abonament si rectific, nu am folosit toate posibilitatile in a raporta problemele.
    Am trimis prin email bugurile si voi incerca si pe viitor sa fac sesizari pentru ce probleme mai intalnesc.
    De asemenea urmaresc cu interes wishlistul.
    Prefer sa folosesc acest post pentru viitoare updateuri de interes general pentru folosul comunitatii.
    Ultima modificare făcută de Augustin; 25th March 2009 la 04:19.

DanDinu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th January 2007
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

pare interesant

dave007 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

Implicit

Vin si eu sa completez despre seomonitor: au fost adaugate facilitati noi de la ultima postare. Acum, se poate monitoriza concurenta, putem vedea cate pagini a indexat google, ba chiar dispunem de o interfata grafica speciala pentru iphone. Va invit sa va delectati cu noile instrumente adaugate

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. In cautare de cuvinte cheie
    De ibis în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 4th December 2007, 23:57
  2. Concentratie cuvinte cheie
    De kuerten în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th April 2007, 10:41
  3. cuvinte cheie ...
    De orio777 în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 7th February 2007, 13:49
  4. Cuvinte Cheie La Statistici.ro
    De Ciprian Sorlea în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th February 2006, 15:38
  5. Cuvinte cheie.
    De Brindusa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 3rd January 2006, 17:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •