Eu tot n-am gasit raspunsul la intrebarea : si pentru ce toate astea? Am mai multe motive pentru care intreb:

1. daca nu venea ROM - stii ca e o companie ROM da? - problema nu deranja pe nimeni. a devenit deranjanta cand au scos-o ei la iveala
2. tot romanii au facut acele cautari ca nu vine americanu sa le faca - deci pe cine salvam aici?
3. cum se poate usor vedea din cautari si cum multi au evidentiat asta, cautati "americanii sunt" , "francezii sunt" etc si la fel o sa primesti sugestii negative
4. suntem destepti cat suntem si prosti, suntem frumosi cat suntem si urati - suntem oameni ca si restul deci pentru ce "romanii sunt destepti" si nu "romanii sunt ca ceilalti" , "romanii sunt romani" , "romanii sunt oameni" ?

Campania e un succes asta-i clar ca au lovit unde a trebuie si cand a trebuit, la fel ca si in campania trecuta ROM ,dar pana la manipulare de sugestii Google de catre romanu care maine o sa-i injure pe alti romani cand sta la coada la bilete e chiar mult, cel putin pentru mine