Intreaba si tu contabilul ca sfatuiesti incorect si bagi pe oameni in belele.Bani poti scoate ca avans si il restitui cand iei dividendele.![]()
Intreaba si tu contabilul ca sfatuiesti incorect si bagi pe oameni in belele.Bani poti scoate ca avans si il restitui cand iei dividendele.![]()
Jmecheria se numeste avans spre decontare. O zic ca vechi contabil.Teoretic faci ce vrei atata timp cat nu ascunzi sume de la impozitare. Patronul poate imprumuta firma, dar merge si invers. Partea nasoala este ca daca SRL-ul tau are venituri de 1000 de euro lunar si tu iei imprumut 90% din ei, arata cam naspa. Arata, atat - nu e ilegal.
Limita de plată din avansuri este de 5000 lei, de persoană, pe zi, conform reglementărilor din Legea 70/2015.
Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Din ce am inteles, cel mai bine pentru moment ar fi ca, la anul, sa declar veniturile de pe anul acesta din postura de persoana fizica. Iar taxele pe care va trebui sa le platesc sunt de 16% + 6% + 5.5%. Asadar, lunar ar trebui sa pun deoparte maxim 30% din bani, pentru luna octombrie a anului viitor, cand va trebui platit impozitul integral. Mai mult de 30% sper ca nu e cazul sa pun deoparte, caci si atat mi se pare enorm...
Apoi, cand va fi cazul, va trebui sa descarc Declaratia 201, sa o completez si sa ma duc cu ea la ANAF. Apoi, va trebui sa imi vina decizia aceea prin care sunt chemat sa platesc, iar atunci voi da ccei 30% x 12 luni. Si atat. Am inteles bine sau am omis vreun pas?
De asemenea, stiti cum e, un set de intrebari il naste uneori pe urmatorul. Asadar, mai am 2 nelamuriri:
1. Bun, merg pe persoana fizica. Totusi, daca sa spunem ca bag tare anul asta si ajung poate la cateva sute de euro lunar sau aproape de mie, ar trebui ca la anul pana la urma sa-mi infiintez un PFA sau sa merg tot pe persoana fizica? Altfel spus, cam pana la ce plafon credeti ca ar fi ideal sa raman pe persoana fizica?
2. Daca tot mi se retrag 30% din castigurile lunare, banuiesc ca voi avea si niste beneficii. Altfel spus, voi avea asigurare medicala si cotizatie la pensie din acest procent sau ma imbat cu apa rece?
Stima,
Raneni
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)