Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Valoare site - discutie

Afișare hibrid

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Eu zic ca abordezi problema doar din punctul de vedere al vanzatorului:
    Justifici pretul cerut prin continut, design, venit si trafic - sa recuperezi "investitia".

Potentialul e greu de cuantificat si daca exista, atunci se pune intrebarea de ce proprietarul nu exploateaza acel potential?
    "nu am timp" - pai si atunci de ce vinzi ceva care produce un venit cat de cat pasiv?
    "are 1000 de articole" - daca nu rankeaza inseamna ca nu sunt bune. nu au potential.
    "am nevoie de bani" - atunci pot sa scazi din pret...

Si chiar daca rankeaza pe 14mii de cuvinte, nimeni nu garanteaza ca la urmatorul update site-ul nu se duce de rapa.

Discutam asa pana maine...

Sunt nspe mii de factori de luat in considerare:
    Un site care face $10/luna din Adsense, pasiv, cu cate 2 articole publicate lunar poate fi comparat cu un apartament
    Un site care face $1k e un spatiu comercial.
    Daca e SaaS e un business...

Fiecare variabila are alta valoare pt cumparator si alta pt vanzator.
    "Beauty is in the eye of the beholder"
    Busy

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.794
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Bela Vezi Post
    Un site care face $10/luna din Adsense, pasiv, cu cate 2 articole publicate lunar poate fi comparat cu un apartament
    Pai daca e ca un apartament ar trebui evaluat la fel, adica nu amortizat in 12 luni [ de fapt asta e si discutia de fond ]

Un site care face $1k e un spatiu comercial.
    deja discutam de potential, vad .. cum il exploatezi depinde de tine [ eu de obicei compar online=ul cu pescuitul, toti au undita, depinde la ce dai, momeala ...

PS: evident ca pun problema din perspectiva constructorului la apartament, precum vedem nu e mare deosebire de pret ca ordin de marime la apartamentele vechi cu alea noi, desi evident ca nu pot costa la fel.

Fiecare variabila are alta valoare pt cumparator si alta pt vanzator.
    exact. Aceiasi discutie apare la writeri, unii scriu cu 1 leu si apoi vine clientul si zice pai e naspa, DA e naspa ca e la 1 leu, de obicei decat sa dai 1 leu, mai bine faci singur si poate nu iese naspa. Si DA, de obicei poate supraevaluez munca mea, pentru ca .. e a mea. Oricum daca cererea nu se intalneste cu oferta, fiecare ramane cu ce are, unul cu site-ul care e cum e si altul cu banii care stau si se devalorizeaza sau si mai rau, se cheltuie. Undeva adevarul e la mijloc. Am des discutia asta pe nisa angajari, unii vor sa dea sub minimul pe economie, altii vor salarii de TOP manageri.

Ar mai fi o intrebare in completarea celei de ce vinzi, de ce cumperi?

Cum vad eu lucrurile sau mai exact cum procedez eu:

Vad un site/domeniu scos la vanzare, analizez ce a facut vechiul proprietar si daca vad cum as scoate eu mai mult decat el ca venit, il iau. Ma orientez dupa ce venituri scoate el ca sa analizez ce se intampla daca o dau in bara. Eu vad cumparatorii incadrati in 3 categorii: 1) cumparatori avizati, 2) pusi pe capatuiala, 3) care stiu ce vor sa faca cu site-ul. Cel avizat analizeaza ce vrea sa faca cu site-ul,, daca se vede in stare sa il urce, cumpara, ala pus pe capatuiala cumopara la intamplare, ia ieftin si cam atat, a treia categorie sunt eu, am explicat deja.

E greu de asemuit un site cu ceva, daca luam o casa cu gradina, merge pana la un punct. In ideea ca o casa are totusi o valoare data de piata si e criza de spatii de locuit [ cat de cat, la site-uri de vanzare e invers, nu e atata cerere pe cat e de mare oferta ].

- o casa sau orice bun se amortizeaza [ dpdv contabil inseamna ani buni, in niciun caz 1 -2 -3 ]

- o casa are un cost de productie, aproape nimeni nu o da sub acest pret [ unde intra si munca ta, investitia, etc. ] iar cine are timp poate duce mai departe rationamentul. Dar casa ar trebui sa fie luata pentru a o inchiria, vinde mai departe dupa reamenajare, etc. Asta ca sa poti face echivalarea.
    Ultima modificare făcută de Rapsodia; 5th October 2019 la 05:36.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Calcul valoare site
    De Tomason în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 11th January 2014, 00:54
  2. O discutie care m-a amuzat teribil azi
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 28th June 2011, 20:28
  3. Discutie privitoare la drepturile de autor
    De deadworldisee în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 11th December 2010, 16:03
  4. Valoare de optimizare sau valoare comerciala?
    De WeaselMan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 25th September 2005, 17:11
  5. Matrimoniale - o discutie pe un caz concret
    De lixor în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 16th February 2005, 20:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •