Citat:
chestia de la inceput cu "site-ul are potential enorm"
Am vrut sa zic ca e loc de crestere, cum cuantificam potentialul nu stiu, eu sper s anu mai vina clientii si sa zica: da daca scad veniturile, dar daca ma calca masina... adica ai loc de manevra, eu oricum iau in calcul venitul meu doar ca nu pun un an ci intre 5 si 10. Nu ma apuc sa fac calcule cum ar fi sa creasca, pentru ca nu stiu nici cat as cheltui sa-l cresc, dar stiu cam cat am muncit sa-l aduc unde e. Adica pe scurt, voiam sa arat ca site-ul poate creste, nu e la limita de sus si asta e cam tot ce poti scoate din el, la contentul si SEO de acum, evident.
Citat:
Pentru ca daca site-ul e pe pozitia 1 pe cele mai multe cuvinte poti sa iei in calcul ca nu o sa fie tot timpul acolo iar veniturile pot sa scada in viitor usor,
Asa cum se vede nu e pe 1 ci pe 14 [ ce-i drept tras in jos media din cauza ca sunt peste 1k keywords si la coda sunt evident pe pagini mai mari.
Citat:
Dar eu pentru un site care face 10e pe luna nu as plati mai mult de 500e
Da, pare un pret corect. Am dat exemplul asta cu cei 10 euro ca sa fie venitul relativ mic, dar sa acopere cheltuielile pe un an si sa nu zici ca nu ai de iesit la bere. Evident ca aia 10 euro is din AdSensae, la care adaugi advertoriale, etc.... in functie de nisa, autoritate site, etc.
Citat:
000 de articole platite cu 10euro bucata... si doar alea sa valoreze 10k... pentru ca ceva nu e ok daca la atat continut ar produce o suma mica.
Multe articole sunt de umplutura, ceea ce a dus la keywords multe dar evident fara sanse de monetizare bune. Am si un site unde click-ul e de 1,5 2,5 euro, cu 10 cautari pe zi :) si 1 click cand si cand. La asta de exemplu in ianuarie au fost 44 de euro, la 10.500 de afisari, CPC majoritar fiind de 5 centi. SI DA, ai dreptate ca venitul depinde mult de nisa.
Citat:
Dar sunt site-uri care se pot abate de la ce am scris eu... pt ca sunt multe la mijloc. Eu am scris cat as plati eu.
Da, sunt multe si iti dau drepate ca la 10 euro aia nu merita mai mult de 500 pentru ca poti gasi la banii astia site-uri cu mai putine articole. Ala e un site de joaca, nu l-as vinde pentru ca ma ajuta la multe, dar clar ca asta ar fi si pretul meu, 500. La venituri mai mari insa eu merg pe preturi mai mari, pentru ca sunt mai greu de generat aceste venituri. Un 100 de euro pe luna nu se scot la fel ca 10, adica ce vreau sa spun e ca din site-ul ala de 10 degeaba scriu la el, daca pastrez reteta aia mai mult de 20 nu o sa scot, hai 30 cu ceva SEO. Iar cand vorbim de site-uri ce produc 300, 500 sau 1000 de euro pe luna, aici e de plata, iar cumparatorul ar trebui sa fie unul avizat, nu unul pus pe chilipiruri, ca nu merge asa. :)
PS: mersi de raspuns. Sper sa-i ajutam pe incepatori cat de cat.