Citat Postat în original de andreiionut Vezi Post

La site-uri e mai dificil. Ce investești tu într-un design și funcționalități custom sunt valoroase pentru tine și pentru ceea ce ai gândit pentru acel proiect.
Tocmai ceea ce ai facut tu in decurs de ... x timp .. duce la ceea ce site-ul realizeaza azi. Ca unuia ii trebuie 1 zi sa aduca site-ul aici e una, ca altuia ii ia 10 ani e alta. Tot ce ai facut produce x euro pe luna. Nu poti obtine acesti bani doar ca ai luat un domeniu. Asa poti lua cu 0,99 $ domeniul de pe Godaddy [ sau ma rog ceva asemanator ] si nu mai negociezi cu nimeni. Eu asta nu inteleg de ce ai lua de la mine www.macara.ro cand poti lua www.macara.com si gata. A, pai ala nu are vechime, nu e indexat, nu e acceptat in google, nu e acceptat in Google News, sau Articole recomandate, nu produce niciun ban, ai nevoie de articole [ care costa ], etc. Aici nu inteleg, de ce sa chinui vechiul proprietar care vrea sa-si scoata investitia [ nu neaparat inutila sau prost facuta ] daca tot nu vrei sa platesti decat domeniul.

Am dat exemplul cu masina si cred ca e ok, ala nu vrea masina noua, dar e incantat de cum arata si cum merge, doar ca ... de ce sa dea banii pe optiunile deja puse pe masina? Lui nu-i trebuie. Nu era mai ok sa caute o masina fara optiuni? NU, el insista sa o ia pe aia cu optiuni, dar sa nu le plateasca [ ca doar nu te apuci sa scoti cruise control-ul ca lu ala nu-i trebuie.

In opinia mea potentialul e de doua feluri: ala pe care-l vezi itu sau vanzatorul [ de multe ori iluzoriu ] si ala dat de WMT si cautarile lunare deja existente. Daca pe kwd-urile ridicate d emine sunt 1.000.000 de cautari pe TOP 10 [ pozitie WMT Keywords ] si tu esti cu toate pe locul 9, are potential, adica il ridici in TOP 4-5 si uite cum ai triplat venitul. Adica nu mai faci research, ai totul mocca si ai nevoie doar de SEO [ da costa, dar e mai ok decat sa bajbai! ]. Nu ma refer la site-ul omului ci in general.

Daca ai stat 2 ani cu un proiect și nu ai scos nimic din el, proiectul valorează exact ceea ce este el la moment.
Aud asta mereu .. daca ... dar acest daca nu se refera obiectiv la site-ul de care discuti. Daca il baneaza google, daca nu stiu ce .. pai ia un domeniu si fa asa cum stii tu mai bine si ai scapat de toti daca astia. Potentialul il vezi tu ca si cumparator, ca de aia vrei sa cumperi - ai facut ceva estimari, etc. Ca la vadul comercial - ala e potentialul. Daca ai un teren gol in buricul targului, are potential. Acum ghici ce ridici pe el. Dar daca are o carciuma, nu vinzi doar cladirea, ci si potentialul carciumii, nu al unui bloc de birouri [ pe care culmea poti sa-l ridici si uite cum te-ai imbogatit.]. Am vandut o afacere la cheie, o scoala de info, in buric de oras. Machedonul a inchis tot si a deschis magazin. Pam pam. Dar a platit cat am cerut eu pe scoala, nu platea, tineam scoala, o inchiriam, etc. Asa si la un site, daca scoate cei 25 de dolari pa n + sa zicem 12 pentru hosting, e pe plus. Aduce cativa dolari lunar, si ... asta e. Ok, nu fac nimic cu cativa dolari pe an, dar nici cu 10 aia din vanzare nu fac nimic.

Revenind la cazul in speta, DA cu 40 de articole nu faci mare lucru, le iei cu 100 de euro scrise poate mai ok dpdv SEO, ai rezolvat problema. Dar asta o faci pe un domeniu nou si gata. Daca-ti place numele, dai un ban sa-l iei, mai ales daca ai planuri cu el.

Chestie de aici de pe SeoPedia: am lucrat cu cineva pe o nisa, a fost ok sa zic asa un an, dupa care omul a zis ca se descurca singur [ era site-ul lui, eu ma ocupam 75% doar cu distribuirea lui pe FB si ieseau bani frumosi, cam 100 de euroi de caciula pe luna ]. Omul a plecat pe drumul lui, eu am facut un site nou, fara vechime, fara sa ma pricep la nisa, am invatat nisa, azi scoate 300 de euro pe luna, are deja in doi ani 5500 de euro incasati! Nu m-am gandit niciodata sa-i fac o oferta pentru site-ul lui de genul 200 de euro ca eu vreau doar domeniul si vechimea, restul oricum nu-mi placea cum e facut. Si DA, nu-mi placea, dar mi-am facut un site asa cum am avut eu chef, inspiratie, etc.

Asadar: hai sa vedem cat costa pe bucati un site nu sa estimam cat castiga actualul proprietar. Am mai zis, castigi timp luand un site bun [ adica nepenalizat, etc. ] iar asta costa. Cat? aici e buba ... si trebuie sa pici la intelegere. Conteaza cat crezi tu ca o sa castigi cu site-ul respectiv. Daca nu stii, inseamna ca mai ai de invatat.