Practic tu vrei sa nu pierzi pozitia aia si te-ai gandit sa faci instalarea pe folder. Bineinteles ca poti sa faci instalarea pe cuvantcheie.ro si sa pui doar adresa site-ului cuvantcheie.ro/blog.
Oricum ai face eu cred ca nu e cea mai buna solutie. De ce? Pentru ca dupa modificari se poate intampla orice...
In plus, gandeste-te ca vrei mai tarziu sa pui si cateva pagini. Stii cum vei avea url-ul? cuvantcheie.ro/blog/titlu-pagina/ Categoriile: cuvantcheie.ro/blog/categorie. Articolele: cuvantcheie.ro/blog/tutlu-articol. Cam nasol, poate nu toate sunt de blog... Daca-i faci si blog va fi cavantcheie.ro/blog/blog...

Daca vechiului proprietar o categorie i-a canibalizat continutul pe care l-ar fi dorit in prima pagina de rezultate pe cuvantul cheie de care zici, de ce crezi ca nu vei pati la fel? Eu ma gandesc daca nu cumva ai putea sa faci o pagina foarte bine optimizata pe acel cuvant cheie si sa incerci sa trimiti traficul catre ea.

Inteleg ca nu ai sau stii sa scoti prefixul categoriilor (acel /category/). Deci ce ar fi de facut ar fi sa faci instalarea normal, pe cuvantcheie.ro. Apoi sa creezi articolul de care ziceam, optimizat foarte bine pe cuvantul cheie si sa ii pui un titlu cat mai reprezentativ pentru cuvantul ala chiaie iar ca slug blog. Dupa publicare poti sa faci editarea articolului si ii schimbi slug-ul in titlu-articol, WP va face automat toate redirecturile de care ai nevoie dar dupa aceea daca vrei o categorie blog va trebui sa-i pui ca slug blog2 sau blog-2 sau cum vrei tu dar numai blog nu.

O alta posibilitate ar fi sa folosesti pe home o pagina custom careia in vei pune slug-ul blog. Acesta nu va fi vizibil daca faci instalarea corect dar tot asa va trebui sa fii atent daca vei creea o categorie de blog. Aici e putin mai riscantpentru ca e mai greu sa optimizezi o pagina home pe un cuvant cheie dat.

A treia posibilitate si cea mai evidenta, cea de care ti-au vorbit colegii mai sus, pui in htaccess inainte de orice alt cod: Redirect 301 /blog / si basta. Bineinteles, categoria blog va trebui sa aiba alt slug.