Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Ajutor la instalare/setare blog

Afișare hibrid

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit Ajutor la instalare/setare blog

Buna seara.

Vreau sa instalez wordpress pe un domeniu proaspat cumparat (el mai are vechime, dar la alt proprietar). Ideea e ca, la o cautare dupa cuvintele cheie din care este compus domeniul ( sa zicem ca domeniul este "cuvantcheie.ro" , iar la cautarea in google dupa sintagma "cuvant cheie"), apare pe prima pagina domeniul "cuvantcheie.ro/blog" , ca "mostenire" de la vechiul proprietar.

Asadar, m-am gandit ca la instalarea wordpress, sa il instalez tot pe "cuvantcheie.ro/blog" , in ideea de a salva poate ceva autoritate ori alte benefecii SEO de la domeniul vechi, in loc sa il instalez pe domeniul simplu. Plus ca am vazut la mai multi ca se practica asta cu instalatul blogului pe extensia (sau cum se numeste), numedomeniu.ro/blog

Problema e ca la mine sunt niste linkuri externe pe cateva site-uri care duc spre "cuvantcheie.ro" si atat, si pe pagina respectiva nu apare nimic, daca instalez asa cum am zis mai sus, pe "/blog" ... si nu as vrea sa pierd linkurile respective.. plus ca pe viitor e posibil ca cineva sa bage direct adresa in browser, fara /blog , si sa nu il duca nicaieri

Sper ca nu v-am zapacit.. Ceva sfaturi? Cum ar fi mai bine sa procedez si de ce?

Multumesc anticipat.

georgedon este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    14
    Data înscrierii
    31st October 2018
    Vârstă
    32
    Posturi
    34
    Putere Rep
    14

Implicit

Salut,
    Treaba e simpla asa am facut si eu.
    Fati blogul pe domeniu.ro si dupa faci un redirect 301 de la toate ramuriile vechi spre cele noi.
    Exemplu :
    Domeniu.ro este cu platforma de baza iar domeniu.ro/blog este secundar cel vechi in htaccess adaugi 301 redirect spre domeniu.ro eu am facut asta si e perfect.
    Persoanele care vor da clic pe domeniu.ro/blog vor fi redirectionate automat pe domeniu.ro
    Sper ca te-am putut ajuta.
    Daca ai nevoie de suport pentru a instala 301 redirect in .htaccess lasama sa stiu sa te pot ajuta.
    O zi buna.
    Scuze pentru limbajul meu in perfect dar nu sunt roman.

Cristi Adam este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    15

Implicit

Daca in noul site nu ai de gand sa folosesti structura asta de link "cuvantcheie.ro/blog" atunci ii faci redirect catre prima pagina. Dar daca faci un blog la site o sa trebuiasca sa folosesti structura "cuvantcheie.ro/blog" sau sa-i schimbi structura in altceva "cuvantcheie.ro/blog-articole" ceva de genul dar sa nu para spam

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Practic tu vrei sa nu pierzi pozitia aia si te-ai gandit sa faci instalarea pe folder. Bineinteles ca poti sa faci instalarea pe cuvantcheie.ro si sa pui doar adresa site-ului cuvantcheie.ro/blog.
    Oricum ai face eu cred ca nu e cea mai buna solutie. De ce? Pentru ca dupa modificari se poate intampla orice...
    In plus, gandeste-te ca vrei mai tarziu sa pui si cateva pagini. Stii cum vei avea url-ul? cuvantcheie.ro/blog/titlu-pagina/ Categoriile: cuvantcheie.ro/blog/categorie. Articolele: cuvantcheie.ro/blog/tutlu-articol. Cam nasol, poate nu toate sunt de blog... Daca-i faci si blog va fi cavantcheie.ro/blog/blog...

Daca vechiului proprietar o categorie i-a canibalizat continutul pe care l-ar fi dorit in prima pagina de rezultate pe cuvantul cheie de care zici, de ce crezi ca nu vei pati la fel? Eu ma gandesc daca nu cumva ai putea sa faci o pagina foarte bine optimizata pe acel cuvant cheie si sa incerci sa trimiti traficul catre ea.

Inteleg ca nu ai sau stii sa scoti prefixul categoriilor (acel /category/). Deci ce ar fi de facut ar fi sa faci instalarea normal, pe cuvantcheie.ro. Apoi sa creezi articolul de care ziceam, optimizat foarte bine pe cuvantul cheie si sa ii pui un titlu cat mai reprezentativ pentru cuvantul ala chiaie iar ca slug blog. Dupa publicare poti sa faci editarea articolului si ii schimbi slug-ul in titlu-articol, WP va face automat toate redirecturile de care ai nevoie dar dupa aceea daca vrei o categorie blog va trebui sa-i pui ca slug blog2 sau blog-2 sau cum vrei tu dar numai blog nu.

O alta posibilitate ar fi sa folosesti pe home o pagina custom careia in vei pune slug-ul blog. Acesta nu va fi vizibil daca faci instalarea corect dar tot asa va trebui sa fii atent daca vei creea o categorie de blog. Aici e putin mai riscantpentru ca e mai greu sa optimizezi o pagina home pe un cuvant cheie dat.

A treia posibilitate si cea mai evidenta, cea de care ti-au vorbit colegii mai sus, pui in htaccess inainte de orice alt cod: Redirect 301 /blog / si basta. Bineinteles, categoria blog va trebui sa aiba alt slug.

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit

instalezi radacina pe .ro , faci un director /blog unde sa fie blogul si in rest siteul normal. pe /blog sa fie doar o parte a siteului

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Dar cum fac directorul /blog ?

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit

f7 in total commander

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Adica multisite? Nu se complica prea mult?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Instalare si setare tema wordpress
    De SERGIUx în forumul Cereri Servicii
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 29th March 2017, 23:05
  2. Ajutor instalare tema WordPress
    De ValentinMilea în forumul WordPress
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th December 2013, 19:29
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st August 2013, 18:32
  4. Ajutor instalare xampp