Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Cat ati oferi maxim pentru un site?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.717
    Putere Rep
    30

Implicit Cat ati oferi maxim pentru un site?

Cat ati oferi maxim pentru un site cu 7000 accesari din Google in 28 de zile, din Europa 80% restul Ro? In total 25.000 unici tot in 28 de zile. Sa zicem venitul lunar xxx - 3 cifre Euro, constant si in cerstere. Intreb pentru ca eu sincer nu l-as da nici cu 3 x venit anual, dar evident ca orice are un pret corect care sa multumeasca pe toata lumea.

Ca sa explic de ce nul -as da pe 3 x venit anual: acum un an venitul sau era x.xxx Euro, anul asta numai din ianuarie am ajuns la acelasi venit, deci desi sunt constient ca exista riscul sa cada daca nu esti atent, nu poti sa pui doar dropul cu sare in fata.

Ca sa nu fim pe langa subiect, vorbim doar de site-uri ce depasesc 100 de euro/luna ca venit si cu trafic organic peste 30% - 50%.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

raducu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    13th August 2011
    Locaţie
    Targoviste
    Vârstă
    33
    Posturi
    183
    Putere Rep
    25

Implicit

Depinde de domeniu. Poate fi vorba de profitul pe 6, 12, 24 sau chiar 36 luni. Mai mult de atat nu cred ca va oferii cineva.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

Implicit

Cel mai mult depinde de potentialul de crestere al site-ului.
    Daca este un site care si-a atins maximul atunci clar pretul e mai mic. De obicei 24 luni x media venitului lunar din ultimele 6 luni.
    Daca in schimb site-ul este pe locurile 10-20 pe mii de cuvinte si face xxx €/luna atunci as fi dispus sa platesc mai mult pentru ca mizez pe faptul ca il pot duce la x.xxx €/luna.
    Cu cat exact il vei vinde (daca il vei vinde...) depinde si de foamea ta de bani la momentul respectiv si/sau de optimismul cumparatorului legat de potentialul de crestere al site-ului.

Eu am vandut cu 26.000$ un site care facea 1.500$/luna pentru ca avem nevoie de bani la momentul respectiv si ma si plictisesem sa muncesc la acel site sincer, asa ca mi s-a luat o piatra de pe inima, am scapat de mentenanta unui site de care mi-era scarba si mi-am mobilat integral casa pe care tocmai mi-o luasem la momentul respectiv.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.717
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de raducu Vezi Post
    Depinde de domeniu. Poate fi vorba de profitul pe 6, 12, 24 sau chiar 36 luni. Mai mult de atat nu cred ca va oferii cineva.
    Pretul vehiculat pe forumuri, etc. il stiu, stiu ca depinde de nisa, de multe, inclusiv de faptul ca omul care cumpara intelege cu ce se papa site-ul tau. Ca sa nu uit, nu mai vreu sa vand site-uri scumpe care produc peste 100 de euro pe luna, pentru ca sincer nu ma la sa inima si nu duc grija banilor. Deci discutam teoretic, nu pot si basta sa inteleg de ce lumea in domeniul asta vrea sa castige in doi ani investitia, e ca si cum ai vrea sa castigi la LOTO - cel putin asa vad eu sitiatia.

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    Cel mai mult depinde de potentialul de crestere al site-ului.
    Daca este un site care si-a atins maximul atunci clar pretul e mai mic. De obicei 24 luni x media venitului lunar din ultimele 6 luni.
    Ok, sa zicem ca ai un AVG CTR 12% - 15%. 999 kwd + Long tail nu stiu daca in WMT arata mai mult. Legat de faptul ca ai dat un site cu 1500 pe luna la 1 an si 5 luni venituri pentru ca te plictiseai, pentru mine inseamna ca ai un venit din site-uri [ sau alte traznai ] de cel putin 8 -10 k pe luna, evident ca ti se cam scarbeste de el si ramai cu restul, dar sa dai de exemplu un site ce produce 20 -30% din venitul tau , ce creste de la an la an ... iar eu zic ca daca ai Avg. CTR sub 40% ai unde sa cersti - ma indoiesc ca e asa de usor sa iei peste 60% sau cel putin eu nu am reusit ... ma refer la cifre mari nu la sute - mii de cautari lunare.

@ Dascalesu: cat de usor este sa aduci un site la 1500 euro /luna si cat timp si bani investesti?

LE: unde ai vandut site-ul? Pe Seopedia? Intreb ca aici abia am obtinuut maxim 9.000 [ in teorie, clientul nu a cumparat dar a zis ca pretul e corect ].
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Cred ca am mai spus in repetate randuri ca nu activez pe piata romaneasca asa ca nu prin seopedia am vandut.
    Piata .ro este un rahatel mic fata de ce se poate face pe .com . Vorbeam acum cateva saptamani cu Afilliate Managerul meu si-mi spunea ca are affiliati care fac peste $50.000/zi cumparand trafic de pe FB
    Uite screenshot al discutiei pe skype:

Referitor la cat este de usor sa scoti 1500$/luna cu un site: pana nu demult ti-as fi spus minim 1 an. Acum insa iti spun: o luna.
    Referitor la venituri, nu-ti spune nimeni chestia asta insa pot sa iti arat insa ce valoare au tranzactiile in asteptare catre adwords si altii pe care le am la ING din ultimele 3 zile si incepand de-acolo esti baiat destept, faci tu calculele

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu calculez in functie de:

1) monetizare (because I love money) - cu ce se face, daca e o retea ce mai exista si la anu', sau daca e un advertiser ce maine inchide taraba

2) continut - daca e unic, cat de bun e, daca se mai poate scrie ceva pe subiect

3) promovare - e deja pe pozitii fruntase sau mai pot stoarce ceva?

4) cat de evergreen e proiectul - alea cu reviews de emag se vand pe 5-6 x venit lunar ca expira produsele in deaci. Alea evergeen se vand mai scump dar nu se astepta sa iti dea vreodata un roman mai mult de 12 x venit lunar pe un proiect de continut.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.717
    Putere Rep
    30

Implicit

@Dascalescu, este exact cum am spus eu, arunci un Ferari pentru ca nu-ti mai place rosul.. asta e, nu esti unic, dar in general nu toti fac asa.

@Edy, pai de ce nu sunt si preturile la SEO sau constructie site la fel? Adica mai nene, site-ul face 2 euro pe luna, iti dau si eu 4? Culmea ca o casa nelocuita se deterioreaza, o masina lasata in garaj cu anii la fel, deci ce este evergreen si fara munca? Iar daca site-ul e unul gen site de prezentare avocat? Ala cum mai calculezi venitul? Dupa cel al avocatului? Ar mai fi si numele domeniului ... nu ca e mare lucru, dar tostusi are si el o valoare.

Dascalescu zice ca face intr-o luna un site de mii de euro si-l cred, eu am reusit la sute, deci evident ca merge si la mii, mai ales ca eu am facut asta pe RO. Dar 99% din site-urile care produc bani seriosi au necesitat ani de munca, peste 2 -3. Asa ca sincer nu cred ca merita sa-l dai pe 12 x venit lunar. De ce? Hai sa pun mai jos o evolutie.

Daca se vindea in 2016 era un pret, in 2017 altul si in 2018 de 4 ori mai mult! Deci potentialul zic eu ca e cel care dicteaza, iar ala este destul de greu de analizat - dar oricum poti vedea daca e UP sau Down. Am si site-uri care au mers in jos, nu zic ca nu se poate.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.084
    Putere Rep
    62

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Poti sa vinzi un site cu cat considera cumparatorul ca merita. Degeaba ceri venitul lunar x 36 de luni, ca in Romania nu iti va da nimeni atat.

Cand scoti un site la vanzare, tb sa fii realist. Cine investeste intr-un site, tb sa isi scoata banii pe el, pentru ca el priveste aceasta achizitie ca pe o afacere, iar afacerile implica (in ochii cumparatorului) amortizarea investitiei cat se poate de repede.

CU 36 x venitul lunar se pot ridica 2-3 site-uri la aceleasi nivel cu al tau. Nu crezi? Calculeaza singur si vino cu calculele aici, daca consideri ca ma insel

Exceptie pot face site-urile cu sute/mii de articole, dar degeaba sunt atatea daca ele nu produc sau nu mai intra nimeni pe ele. Deci si acele site-uri tb sa-si scoata banii.

Trebuie sa privesti si portofelul tau, dar si al cumparatorului. Daca te gandesti numai la al tau, vei ramane cu o gramada de proiecte in stand by..
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.717
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post

Cand scoti un site la vanzare, tb sa fii realist. Cine investeste intr-un site, tb sa isi scoata banii pe el, pentru ca el priveste aceasta achizitie ca pe o afacere, iar afacerile implica (in ochii cumparatorului) amortizarea investitiei cat se poate de repede.

CU 36 x venitul lunar se pot ridica 2-3 site-uri la aceleasi nivel cu al tau. Nu crezi? Calculeaza singur si vino cu calculele aici, daca consideri ca ma insel
    Tony, o interbare la inceput: cam cate articole ar fi minim necesare sa scoti 100 de euro/luna? ma refer la trafic organic, AdSense. Dar pe afiliere cam cate ? Cate link-uri aduci si la ce pret ca sa ai 500 de unici organic?

Acum legat de amortizarea investitiei, doar in mediul online trebuie sa scoti banii in 12 luni? In ce alt domeniu mai scoti la fel de repede investitia? Ma gandesc evident si la cumparator, dar si la cat ma costa sa ridic un site ( iar eu cheltui minim sa ridic site-urile, dar macar munca ar trebui luata in calcul, fie si la 10% din minimul pe economie ). Culmea ca pe extern vad calcule total diferite de cele de aici, adica vad calcule de genul 10 euro /luna venit, pret site 10.000 dolari .. etc. Adica in afara de tara asta a noastra, nu am mai vazut calcule de amortizare in 12 luni la niciun site - nu mai zic domenii.

Ca sa fie clar, nu discut aici ca sa vand eu personal - nu mai vand domenii sau site-uri de mult, prefer sa le tin si sa incasez "mocca" niste bani sau ma rog, cu eforturi minime. Ce produce putin renunt [ vad ca deja s-au gasit cumparatori la abandonate .. , deci erau interesante, altfel nu le luau altii sa se uite la ele - parerea mea ].

La final voiam un comentariu la graficul de mai sus ... cum ma convingi sa vand un site care a crescut de la 100 la 1000 de euro ? Daca ma gandeam sa-l vand in 2016 cu 1000 de euro era exact cat scoate acum intr-o luna. Eu ma tras concluzia pe minim 10 exemple reale, nu pe presupuneri. Din 100 de site-uri analizate, nici unul nu a mers injos cu mai mult de 10% din ce scotea in primul an, majoritatea au crescut constant, deci .. sincer nu pricep de ce sa pun mereu dropul de sare cand eu vad ca veniturile cresc - evident ca si investitia in site - munca, articole links, etc. Cum fac unii sa bage 1 euro si sa scoata 1000 stand la terasa sincer nu am descoperit pana azi .

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum oferi factură?
    De Iulian Grecu în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 12th March 2012, 13:38
  2. De ce as oferi/vinde servicii profesionale de SEO si web marketing?
    De emm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 12th February 2012, 18:24
  3. Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 23rd October 2011, 02:58
  4. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th August 2009, 19:01
  5. Cai ai oferi? !?!?!
    De edy12006 în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 27th May 2009, 03:22

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.