Ca sa nu mai deschid inca un topic "inutil" ma gandeam ca poate facem un rezumat care sa-i ajute pe cei care au nevoie de de SEO sau trafic, pentru ca mi se pare mie ca din cerintele unor clienti e un talmes - balmes in capul multora. Unii vor sa cumpere sa zicem un banner, dar pun conditii ciudate. Incep cu vechme minim 6 luni si PR > x, unde x ia valori in functie de imaginatia fiecaruia. PR nu mai exista de mult, deci sase luni dispare, sau dispare PR-ul ca cerinta. Inteleg ca ai prefera sa vezi un site care cel putin acum doi sau trei ani era vazut bine de google, insa asta nu inseamna neaparat ca nu a fost penalizat, etc de atunci.
Altii intreaba de PR, PA sau PD dar si de trafic, desi sunt chestii distincte, dar acare evident nu se bat cap in cap, adica e ok site cu trafic + metrics ok. Dar asta inseamna extra money. Iar ce e mai ciudat este faptul ca nu realizeaza ca a cumpara trafic nu inseamna trafic de calitate, adica revenind la SEO, la conversii. Indiferent ca e vorba de AdSense sau vanzari, trafic de calitate inseamna sa ai conversii, adica sa scoti bani din acel trafic. Poti redirecta 100k trafic si sa nu ai nicio convresie si poti avea 100 pe zi trafic cu 30% conversie. De asta exista acel CPM - de exemplul ca sa analizezi ce ai castigat de la mia de vizitatori pe site.
La final poate gasim si ce metrics sunt de luat in calcul: PR nu mai exista actualizat, PA si PD zice Tom ca poate fi fake - desi nu inteleg de ce sa nu te uiti la un metric care spune totusi ceva, in loc sa pleci de la premiza ca poate fi fake [ ar insemna sa nu mai intrebi cati kilometri are masina pentru ca sunt unii care dau ceasul inapoi].
Mai pun in discutie o problema: trafic din FB links. O problema de principiu: poti pune link direct catre site, tiny URL, sau diverse. Eu unul am vazut ca cel mai bine converteste un link direct [ eu pun de exemplu link-ul pe o pagina de genul Info nustiuce, ca sa pot sa-i pun o poza interesanta, atractiva] si apoi redistribui link-ul. Diferenta este de cel putin 60% fata de alte metode incercate de mine.
Idei? Experiente?

Răspunde cu citat