Citat Postat în original de Pami Vezi Post
Si daca au trafic organic consistent de ce nu convertesc? Ce ii deosebeste de cei din adwords? Pentru ca si cei din trafic organic au ajuns pe site tot pe cuvinte cheie, tot cautand "bocanci", de exemplu...
Cu ce se deosebesc bocancii din cautarile organice de cei din adwords? In afara de singura diferenta ca unii stau sa piarda timpul sa-i caute (ceea ce personal prefer, vorbind la modul general), iar altii fac click pe reclama, sa zicem mai facil! Repet, ambele categorii sunt interesate de bocanci...
Astea sunt comportamente urmarite de agentii, eu, ca si utilizator, am o statistica a conversiilor si altor informatii care mi se par interesante. Ce ii deosebeste pe cei din adwords? Ex: Acum 2 saptamani, ca tot a devenit o moda, am fost interesat de un certificat SSL si am intrat pe 2-3 site-uri cunoscute sa compar ofertele, nu eram decis sa cumpar si am zis ca ma mai gandesc. La scurt timp, am intrat pe un blog pe care il tot urmaresc (din respect, pt. blog-ul respectiv am dezactivat adblock) si nu aveam cum sa nu observ reclamele din adwords, toate erau legate de certificate SSL, preturi mult mai bune decat ofertele comparate de mine.

Eu cred ca asa functioneaza mecanismul, utilizatorul obisnuit intra pe 2-3 site-uri cunoscute, cauta "bocanci" si daca nu finalizeaza comanda imediat si continua navigarea pe alte site-uri cu adwords, o sa fie bombardat cu promotii la "bocanci" si probabil cu oferte mai bune decat la ce a comparat el.