Doua chestii cam diferite, personal prefer sa fac seo decat sa platesc pentru fiecare click.
Voi ce preferati si dece?
Doua chestii cam diferite, personal prefer sa fac seo decat sa platesc pentru fiecare click.
Voi ce preferati si dece?
In afara cazurilor in care:
- esti vreun guru in SEO
- online-ul e un hobby si nu business
- traficul iti vine preponderent din alta parte
cea mai sanatoasa cale e cea de mijloc - si AdWords si SEO.
Cris, am acces la 2 site-uri in care se investeste serios in seo si au trafic organic consistent, cu toate astea, vizitatorii veniti din adwords convertesc mai bine. Eu zic ca merg mana in mana, campaniile din adwords trebuiesc facute cu cap (de preferat o agentie) sa nu se risipeasca bugetul aiurea, cu siguranta ai observat si tu cuvinte foarte scumpe care nu neaparat isi fac treaba.
Si daca au trafic organic consistent de ce nu convertesc? Ce ii deosebeste de cei din adwords? Pentru ca si cei din trafic organic au ajuns pe site tot pe cuvinte cheie, tot cautand "bocanci", de exemplu...
Cu ce se deosebesc bocancii din cautarile organice de cei din adwords? In afara de singura diferenta ca unii stau sa piarda timpul sa-i caute (ceea ce personal prefer, vorbind la modul general), iar altii fac click pe reclama, sa zicem mai facil! Repet, ambele categorii sunt interesate de bocanci...
AdWords nu se limiteaza la Google search.
Un exemplu personal:
Mi-a venit ideea sa merg la Napoli. Am cautat in Google, am intrat pe zeci de site-uri, mi-am facut o idee. Google a notat. Eu am uitat, mi-am vazut de treaba.
Navigand pe alte site-uri, pe cu totul alte domenii, Google imi serveste mesaje pe subiectele pentru care mi-am manifestat la un moment dat interesul. Cand am vazut "Flight to Naples - 70 lire", am dat click si am rezervat.
Ultima modificare făcută de Floki; 28th March 2015 la 10:51.
Pe langa ce zice Dan...
... conteaza mult si ce fel de informatii se gasesc pe "pagina de aterizare": spre exemplu poate in pagina unde sunt bocancii galbeni cu cusatura roz se ofera bonus doua perechi de sireturi, poate sunt prezentate mai multe detalii despre produs (poze, descrieri mai amanuntite), marimea si culoarea butonului de cos, etc.
Sunt multi factori care influenteaza conversia, atata timp cat Veromon nu ofera un exemplu concret, nu putem sa facem decat presupuneri.
Astea sunt comportamente urmarite de agentii, eu, ca si utilizator, am o statistica a conversiilor si altor informatii care mi se par interesante. Ce ii deosebeste pe cei din adwords? Ex: Acum 2 saptamani, ca tot a devenit o moda, am fost interesat de un certificat SSL si am intrat pe 2-3 site-uri cunoscute sa compar ofertele, nu eram decis sa cumpar si am zis ca ma mai gandesc. La scurt timp, am intrat pe un blog pe care il tot urmaresc (din respect, pt. blog-ul respectiv am dezactivat adblock) si nu aveam cum sa nu observ reclamele din adwords, toate erau legate de certificate SSL, preturi mult mai bune decat ofertele comparate de mine.
Eu cred ca asa functioneaza mecanismul, utilizatorul obisnuit intra pe 2-3 site-uri cunoscute, cauta "bocanci" si daca nu finalizeaza comanda imediat si continua navigarea pe alte site-uri cu adwords, o sa fie bombardat cu promotii la "bocanci" si probabil cu oferte mai bune decat la ce a comparat el.
N-a zis ca ar fi magazine, deci nu convertesc neaparat "bocanci".
Dar sa zicem ca e vorba de un shop si de google search, la adwords targetezi mai precis bocancii galbeni cu cusatura roz, pe cand la seo lumea targeteaza cuvintele pentru "window shopping", cum ar fi "bocanci".
Normal ca bocancii galbeni cu cusatura roz convertesc mai bine decat bocancii in general.
Trust, but verify.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)