Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: adwords vs SEO

Afișare hibrid

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit adwords vs SEO

Doua chestii cam diferite, personal prefer sa fac seo decat sa platesc pentru fiecare click.

Voi ce preferati si dece?

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    57
    Posturi
    301
    Putere Rep
    24

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

In afara cazurilor in care:
    - esti vreun guru in SEO
    - online-ul e un hobby si nu business
    - traficul iti vine preponderent din alta parte
    cea mai sanatoasa cale e cea de mijloc - si AdWords si SEO.

Veromon este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th April 2013
    Vârstă
    45
    Posturi
    57
    Putere Rep
    0

Implicit

Cris, am acces la 2 site-uri in care se investeste serios in seo si au trafic organic consistent, cu toate astea, vizitatorii veniti din adwords convertesc mai bine. Eu zic ca merg mana in mana, campaniile din adwords trebuiesc facute cu cap (de preferat o agentie) sa nu se risipeasca bugetul aiurea, cu siguranta ai observat si tu cuvinte foarte scumpe care nu neaparat isi fac treaba.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Veromon Vezi Post
    Cris, am acces la 2 site-uri in care se investeste serios in seo si au trafic organic consistent, cu toate astea, vizitatorii veniti din adwords convertesc mai bine. Eu zic ca merg mana in mana, campaniile din adwords trebuiesc facute cu cap (de preferat o agentie) sa nu se risipeasca bugetul aiurea, cu siguranta ai observat si tu cuvinte foarte scumpe care nu neaparat isi fac treaba.
    Si daca au trafic organic consistent de ce nu convertesc? Ce ii deosebeste de cei din adwords? Pentru ca si cei din trafic organic au ajuns pe site tot pe cuvinte cheie, tot cautand "bocanci", de exemplu...
    Cu ce se deosebesc bocancii din cautarile organice de cei din adwords? In afara de singura diferenta ca unii stau sa piarda timpul sa-i caute (ceea ce personal prefer, vorbind la modul general), iar altii fac click pe reclama, sa zicem mai facil! Repet, ambele categorii sunt interesate de bocanci...

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    57
    Posturi
    301
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de Pami Vezi Post
    Ce ii deosebeste de cei din adwords?
    AdWords nu se limiteaza la Google search.

Un exemplu personal:
    Mi-a venit ideea sa merg la Napoli. Am cautat in Google, am intrat pe zeci de site-uri, mi-am facut o idee. Google a notat. Eu am uitat, mi-am vazut de treaba.
    Navigand pe alte site-uri, pe cu totul alte domenii, Google imi serveste mesaje pe subiectele pentru care mi-am manifestat la un moment dat interesul. Cand am vazut "Flight to Naples - 70 lire", am dat click si am rezervat.
    Ultima modificare făcută de Floki; 28th March 2015 la 10:51.

Polo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    3rd March 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    61
    Putere Rep
    24

Implicit

Si daca au trafic organic consistent de ce nu convertesc? Ce ii deosebeste de cei din adwords? Pentru ca si cei din trafic organic au ajuns pe site tot pe cuvinte cheie, tot cautand "bocanci", de exemplu...
    Cu ce se deosebesc bocancii din cautarile organice de cei din adwords? In afara de singura diferenta ca unii stau sa piarda timpul sa-i caute (ceea ce personal prefer, vorbind la modul general), iar altii fac click pe reclama, sa zicem mai facil! Repet, ambele categorii sunt interesate de bocanci...
    Pe langa ce zice Dan...
    Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    N-a zis ca ar fi magazine, deci nu convertesc neaparat "bocanci".
    Dar sa zicem ca e vorba de un shop si de google search, la adwords targetezi mai precis bocancii galbeni cu cusatura roz, pe cand la seo lumea targeteaza cuvintele pentru "window shopping", cum ar fi "bocanci".
    Normal ca bocancii galbeni cu cusatura roz convertesc mai bine decat bocancii in general.
    ... conteaza mult si ce fel de informatii se gasesc pe "pagina de aterizare": spre exemplu poate in pagina unde sunt bocancii galbeni cu cusatura roz se ofera bonus doua perechi de sireturi, poate sunt prezentate mai multe detalii despre produs (poze, descrieri mai amanuntite), marimea si culoarea butonului de cos, etc.
    Sunt multi factori care influenteaza conversia, atata timp cat Veromon nu ofera un exemplu concret, nu putem sa facem decat presupuneri.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th April 2013
    Vârstă
    45
    Posturi
    57
    Putere Rep
    0

Implicit

Astea sunt comportamente urmarite de agentii, eu, ca si utilizator, am o statistica a conversiilor si altor informatii care mi se par interesante. Ce ii deosebeste pe cei din adwords? Ex: Acum 2 saptamani, ca tot a devenit o moda, am fost interesat de un certificat SSL si am intrat pe 2-3 site-uri cunoscute sa compar ofertele, nu eram decis sa cumpar si am zis ca ma mai gandesc. La scurt timp, am intrat pe un blog pe care il tot urmaresc (din respect, pt. blog-ul respectiv am dezactivat adblock) si nu aveam cum sa nu observ reclamele din adwords, toate erau legate de certificate SSL, preturi mult mai bune decat ofertele comparate de mine.

Eu cred ca asa functioneaza mecanismul, utilizatorul obisnuit intra pe 2-3 site-uri cunoscute, cauta "bocanci" si daca nu finalizeaza comanda imediat si continua navigarea pe alte site-uri cu adwords, o sa fie bombardat cu promotii la "bocanci" si probabil cu oferte mai bune decat la ce a comparat el.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Veromon Vezi Post
    Astea sunt comportamente urmarite de agentii, eu, ca si utilizator, am o statistica a conversiilor si altor informatii care mi se par interesante. Ce ii deosebeste pe cei din adwords? Ex: Acum 2 saptamani, ca tot a devenit o moda, am fost interesat de un certificat SSL si am intrat pe 2-3 site-uri cunoscute sa compar ofertele, nu eram decis sa cumpar si am zis ca ma mai gandesc. La scurt timp, am intrat pe un blog pe care il tot urmaresc (din respect, pt. blog-ul respectiv am dezactivat adblock) si nu aveam cum sa nu observ reclamele din adwords, toate erau legate de certificate SSL, preturi mult mai bune decat ofertele comparate de mine.

Eu cred ca asa functioneaza mecanismul, utilizatorul obisnuit intra pe 2-3 site-uri cunoscute, cauta "bocanci" si daca nu finalizeaza comanda imediat si continua navigarea pe alte site-uri cu adwords, o sa fie bombardat cu promotii la "bocanci" si probabil cu oferte mai bune decat la ce a comparat el.
    @veromon, vezi ca ai inteles gresit ideea de remarketing.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th April 2013
    Vârstă
    45
    Posturi
    57
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    @veromon, vezi ca ai inteles gresit ideea de remarketing.
    Greseala mea, nu m-am exprimat bine, ofertele din adwords sunt tot de la cele 2-3 site-uri vizitate initial.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

N-a zis ca ar fi magazine, deci nu convertesc neaparat "bocanci".
    Dar sa zicem ca e vorba de un shop si de google search, la adwords targetezi mai precis bocancii galbeni cu cusatura roz, pe cand la seo lumea targeteaza cuvintele pentru "window shopping", cum ar fi "bocanci".
    Normal ca bocancii galbeni cu cusatura roz convertesc mai bine decat bocancii in general.
    Trust, but verify.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand cateva cupoane adwords - vouchere adwords si vouchere facebook
    De geoawb în forumul Vouchere/Cupoane Adwords
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd September 2011, 19:23
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd September 2011, 19:23
  3. Adwords-ul si TVA-ul
    De bogdan985 în forumul Adwords
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 6th April 2011, 23:12
  4. AdWords