8th January 2015, 12:27
1 out of 1 members found this post helpful.
Întreținerea te costa in functie de cat de mult pui accent pe calitatea informatiei, de nisa pe care trebuie sa scrii, etc. Legat de pret, iti zic doar parerea mea - am peste 800 de site-uri, 40 de domenii - care este evident subiectiva. Multi discuta de pretul unui site incepand de la cat produce pe luna x 6, sau x 10 sau chiar x 24. Eu ca persoana care chiar muncesc la multe dintre site-uri cred ca se pune gresit problema. Cat produce un tablou de Grigorescu [ expus in propria casa, nu in muzeu ]? Sau cat ar trebui tu sa muncesti ca sa castigi 1000 de lei pe luna. Unii considera ca a sapa e usor, eu consider ca e usor sa fac contabilitate, deci totul e subiectiv. 1000 de lei ar fi putin peste 200 de euro pe luna, greu de scos daca ma intrebi pe mine - am reusit sa scot atata dintr-un singur site. Nu inseamna ca nu sunt altii care scot cu miile, insa eu cred ca valoarea unui site ar trebui sa fie minim castigul sau pe 4 ani. Ok, se poat asa cada, se pot intampla multe, insa tot din experienta vad ca la mine toate cresc, nu scade niciunul din site-urile la care muncesc zilnic. Mai poti compara cu alte domenii, cat ar costa sa faci transport international ca Eurolines? Poti incepe cu o Dacie?
Eu daca as avea un site care produce 1000 de lei pe luna, l-as pastra! Insa sunt destui care vand si ieftin [ sau asa se spune ].
LE: acum depinde si din ce castiga banii astia. Acum mi-am amintit ca am un site care ia 100 de euro doar din reclamele transportatorilor .. dar pana cand?
8th January 2015, 15:04
1 out of 1 members found this post helpful.
[QUOTE=Rapsodia;304000]
Fa si tu o socoteala ca si cand ai fi tu cel care vinzi: de ce sa dai un venit - in rate e adevarat - de 12.000 de lei cu mai putin? Asa cum spuneam mai sus, prefer sa iau 12 in loc de 6 - fara sa mai spun ca peste 12 luni banii curg.
Eu zic că nu e chiar aşa, după 12 luni banii pot curge din ce în ce mai încet, ca să zic aşa, iar după 3-4 luni să nu mai curgă deloc, chiar dacă cumpărătorul chiar investeşte ceva muncă. Pe când cel care a încasat banii poate investi acei bani în nişte domenii, conţinut web, site-uri, etc cu un profit bun. Sau invers, adică cumpărătorul poate fi inspirat şi investeşte 6000 lei în cumpărarea site-ului, mai munceşte câteva luni şi îl poate vinde cu 20 000 lei sau chiar mai mult. Acum depinde şi la ce se pricep mai bine vânzătorul şi cumpărătorul. Am auzit la TV de un tip Georgescu care avea talentul de a construi site-uri profitabile, tari şi apoi le vindea cu câteva sute de mii de dolari unor firme mari care mai băgau ceva bani şi muncă în ele şi ajungeau la preţul de câteva milioane de dolari. Şi acest tip spunea calm că nu are impresia că este păcălit sau că a făcut o afacere proastă, ci zicea că de la un anumit nivel încolo, unele firme fac o treabă mult mai bună decât ar face el.