Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: cumpărare de site-uri profitabile

Afișare hibrid

Vladimir-Adrian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    15th December 2014
    Locaţie
    Bucureşti
    Vârstă
    54
    Posturi
    143
    Putere Rep
    21

Implicit cumpărare de site-uri profitabile

Aş vrea să deţin nişte site-uri care împreună să-mi aducă un venit de 1000 lei pe lună. Eu nu am cunoştinţe de informatică, dar aş putea să plătesc pe cineva să aibă grijă de ele. Cât ar fi investiţia iniţială de cumpărare a site-urilor şi cât m-ar costa apoi întreţinerea lor?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Întreținerea te costa in functie de cat de mult pui accent pe calitatea informatiei, de nisa pe care trebuie sa scrii, etc. Legat de pret, iti zic doar parerea mea - am peste 800 de site-uri, 40 de domenii - care este evident subiectiva. Multi discuta de pretul unui site incepand de la cat produce pe luna x 6, sau x 10 sau chiar x 24. Eu ca persoana care chiar muncesc la multe dintre site-uri cred ca se pune gresit problema. Cat produce un tablou de Grigorescu [ expus in propria casa, nu in muzeu ]? Sau cat ar trebui tu sa muncesti ca sa castigi 1000 de lei pe luna. Unii considera ca a sapa e usor, eu consider ca e usor sa fac contabilitate, deci totul e subiectiv. 1000 de lei ar fi putin peste 200 de euro pe luna, greu de scos daca ma intrebi pe mine - am reusit sa scot atata dintr-un singur site. Nu inseamna ca nu sunt altii care scot cu miile, insa eu cred ca valoarea unui site ar trebui sa fie minim castigul sau pe 4 ani. Ok, se poat asa cada, se pot intampla multe, insa tot din experienta vad ca la mine toate cresc, nu scade niciunul din site-urile la care muncesc zilnic. Mai poti compara cu alte domenii, cat ar costa sa faci transport international ca Eurolines? Poti incepe cu o Dacie?

Eu daca as avea un site care produce 1000 de lei pe luna, l-as pastra! Insa sunt destui care vand si ieftin [ sau asa se spune ].

LE: acum depinde si din ce castiga banii astia. Acum mi-am amintit ca am un site care ia 100 de euro doar din reclamele transportatorilor .. dar pana cand?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    15th December 2014
    Locaţie
    Bucureşti
    Vârstă
    54
    Posturi
    143
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Întreținerea te costa in functie de cat de mult pui accent pe calitatea informatiei, de nisa pe care trebuie sa scrii, etc. Legat de pret, iti zic doar parerea mea - am peste 800 de site-uri, 40 de domenii - care este evident subiectiva. Multi discuta de pretul unui site incepand de la cat produce pe luna x 6, sau x 10 sau chiar x 24. Eu ca persoana care chiar muncesc la multe dintre site-uri cred ca se pune gresit problema. Cat produce un tablou de Grigorescu [ expus in propria casa, nu in muzeu ]? Sau cat ar trebui tu sa muncesti ca sa castigi 1000 de lei pe luna. Unii considera ca a sapa e usor, eu consider ca e usor sa fac contabilitate, deci totul e subiectiv. 1000 de lei ar fi putin peste 200 de euro pe luna, greu de scos daca ma intrebi pe mine - am reusit sa scot atata dintr-un singur site. Nu inseamna ca nu sunt altii care scot cu miile, insa eu cred ca valoarea unui site ar trebui sa fie minim castigul sau pe 4 ani. Ok, se poat asa cada, se pot intampla multe, insa tot din experienta vad ca la mine toate cresc, nu scade niciunul din site-urile la care muncesc zilnic. Mai poti compara cu alte domenii, cat ar costa sa faci transport international ca Eurolines? Poti incepe cu o Dacie?

Eu daca as avea un site care produce 1000 de lei pe luna, l-as pastra! Insa sunt destui care vand si ieftin [ sau asa se spune ].

LE: acum depinde si din ce castiga banii astia. Acum mi-am amintit ca am un site care ia 100 de euro doar din reclamele transportatorilor .. dar pana cand?

Deci cel mai mic preţ ar fi între 6000-10 000 lei. Dacă tu ai scoate la vânzare site-ul tău care produce 1000 lei/lună cu cât crezi că s-ar vinde aici pe Seopedia? (Deci cu cât crezi că s-ar vinde efectiv, nu cât ai cere tu pe el, sunt lucruri diferite de obicei)

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    24

Implicit

Ca să-ți faci o idee poți intra și pe https://flippa.com/buy-websites, acolo ai detalii mai multe din care poți să-ți faci o idee printre care:

- ce tip de site necesită cunoștințe tehnice sau nu
    - ce trebuie să faci pentru întreținerea lui etc.

Multe din informațiile de mai sus sunt incluse în descriere. Important e să citești și comentariile, ai de aflat chestii utile de acolo.

Un bun exemplu ok pentru ce ziceam mai sus e: https://flippa.com/3496757-364-adsen...ent-no-reserve

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Depinde de site. Daca e un site care crezi ca sta in blanta pana la urmatorul update .. aproximativ castigurile lunare x 6.
    Daca e un site de calitate te gandesti la castigurile lunare x 12 sau chiar 24 in functie de site, nisa, potential.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de RedHat Vezi Post
    potential.
    OFF : cine poate aprecia corect potentialul? Eu care am muncit la site si credeam ca va ajunge departe spun ca are de nu se poate potential, cel ce da banii stie ca potentialul e in buzunarul lui.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    OFF : cine poate aprecia corect potentialul? Eu care am muncit la site si credeam ca va ajunge departe spun ca are de nu se poate potential, cel ce da banii stie ca potentialul e in buzunarul lui.
    Eu ca si client il estimez.
    Potentialul sta in chestii concrete si statistici in mare parte nu in visele ridicole pe care le au cei ce fac siteuri si le vand dupa 2 luni cu 10 vizitatori pe zi si preturi din 4 cifre ca vezi dom'le are potential

Citat Postat în original de Vladimir-Adrian Vezi Post
    Eu zic că nu e chiar aşa, după 12 luni banii pot curge din ce în ce mai încet, ca să zic aşa, iar după 3-4 luni să nu mai curgă deloc, chiar dacă cumpărătorul chiar investeşte ceva muncă.
    Tocmai de asta nu cumperi un site la fel cum cumperi o pereche de papuci. Il analizezi inainte si daca nu te pricepi platesti pe cineva sa faca chestia asta pentru tine.

Citat Postat în original de Vladimir-Adrian Vezi Post
    Pe când cel care a încasat banii poate investi acei bani în nişte domenii, conţinut web, site-uri, etc cu un profit bun.
    Pai in cazul asta de ce nu investesti tu direct pentru un profit bun sa nu mai suferi ca vanzatorul investeste banii mai inteligent?
    Ultima modificare făcută de RedHat; 8th January 2015 la 15:59.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu am vandut decat 2 site-uri pe Seopedia, unul cu 18 euro si unul cu 500 de euro, erau site-uri fara valoare, eu ti-am zis cum vad eu lucrurile, in general am vazut ca toti accepta ca suma maxima venitul mediu pe 10 luni, hai maxim 12. Cei mai multi care cumpara zic ca ar plati pe 6 luni. E dificil sa apreciezi exact, fara sa fii subiectiv, atat ca vanzator cat si cumparator. Pe de o parte unii zic ca tema face o gramada de bani, altii zic ca poti sa-ti tii tema eu vreau site-ul. Altii spun ca venitul este nesigur [ nu e departe de adevar ], deci pana la urma ca la orice vanzare, depinde cat e dispus sa dea cumparatorul si cat sa accepte vanzatorul.

Fa si tu o socoteala ca si cand ai fi tu cel care vinzi: de ce sa dai un venit - in rate e adevarat - de 12.000 de lei cu mai putin? Asa cum spuneam mai sus, prefer sa iau 12 in loc de 6 - fara sa mai spun ca peste 12 luni banii curg. Dar evident nu incasezi fara sa cheltui si sa muncesti - sau sa platesti pe cineva pentru a munci in locul tau. Evreii aveau o vorba care-mi place: o afacere o e ok atunci cand ambele parti cred cau l-au pacalit pe celalalt!

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    15th December 2014
    Locaţie
    Bucureşti
    Vârstă
    54
    Posturi
    143
    Putere Rep
    21

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

[QUOTE=Rapsodia;304000]

Fa si tu o socoteala ca si cand ai fi tu cel care vinzi: de ce sa dai un venit - in rate e adevarat - de 12.000 de lei cu mai putin? Asa cum spuneam mai sus, prefer sa iau 12 in loc de 6 - fara sa mai spun ca peste 12 luni banii curg.

Eu zic că nu e chiar aşa, după 12 luni banii pot curge din ce în ce mai încet, ca să zic aşa, iar după 3-4 luni să nu mai curgă deloc, chiar dacă cumpărătorul chiar investeşte ceva muncă. Pe când cel care a încasat banii poate investi acei bani în nişte domenii, conţinut web, site-uri, etc cu un profit bun. Sau invers, adică cumpărătorul poate fi inspirat şi investeşte 6000 lei în cumpărarea site-ului, mai munceşte câteva luni şi îl poate vinde cu 20 000 lei sau chiar mai mult. Acum depinde şi la ce se pricep mai bine vânzătorul şi cumpărătorul. Am auzit la TV de un tip Georgescu care avea talentul de a construi site-uri profitabile, tari şi apoi le vindea cu câteva sute de mii de dolari unor firme mari care mai băgau ceva bani şi muncă în ele şi ajungeau la preţul de câteva milioane de dolari. Şi acest tip spunea calm că nu are impresia că este păcălit sau că a făcut o afacere proastă, ci zicea că de la un anumit nivel încolo, unele firme fac o treabă mult mai bună decât ar face el.

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

@Rapsodia zice bine . Nu poti aprecia valoarea unui site doar inmultind castigurile cu un anumit numar de luni. Cine il vinde nu il poate ridica mai mult prin mijloacele disponibile iar cine cumpara spera sa scoata investitia cat mai repede dupa care asteapta profitul. Orice site s-ar vinde nu este sigur ca isi va scoate profitul vreodata fara munca si investitii suplimentare. Mai depinde si de continutul siteului, nu putem compara un site doar dupa cat castiga. Conteaza si cum castiga, potentialul sau de crestere etc.
    Acum cateva luni eram pe punctul de a vinde un site unui membru de aici tocmai pe baza castigului sau lunar inmultit cu un numar de luni. Eu ziceam ca este posibil ca sa creasca iar cumparatorul era sceptic. Tranzactia cazand si investind timp si bani in acel site am constatat ca veniturile s-au triplat si in momentul acesta au depasit suma pe care as fi primit-o pe el. Era posibil sa fie exact invers.

Vladimir, orice site ai cumpara eu zic sa te pui si in pielea proprietarului. Daca un site este facut din pasiune si omul il vinde dintr-un anumit motiv nu este acelasi lucru ca site-ul cuiva care il face strict pentru a il vinde.
    Dupa parerea mea un site care face 1000 de ron lunar valoreaza peste 5000 de euro. Dar este esential sa fii in domeniul acelui site, daca vrei sa il cumperi, sau sa platesti pe cineva care este.
    Nimic.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 22nd April 2015, 22:42
  2. Micro site-urile mai sunt profitabile?
    De bogdy23 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th January 2014, 10:06
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 2nd August 2012, 22:19
  4. Cumpar site-uri monetizabile si profitabile
    De iSKY în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 29th March 2012, 09:09
  5. Vand site anunturi vanzare-cumparare vouchere RABLA
    De Marius Morariu în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 15th January 2012, 15:45