Eu zic sa nu-ti faci firma decat daca ai clienti care vor intr-adevar factura si castigi suficienti de multi bani sa nu te deranjeze faptul ca majoritatea banilor merg la stat. Cum toate veniturile trebuie impozitate poti sa-ti declari veniturile la finante si sa platesti cei 16% impozit pe venit fara sa ai SRL sau PFA. Este posibil sa te puna sa platesti si sanatatea (7% din venit) daca nu platesti in alta parte, adica nu esti angajat la o firma care sa plateasca in locul tau. Daca ai venituri foarte mari atunci intr-adevar trebuie sa-ti faci o firma, daca se poate fara TVA, nu ai miscari de produse asa ca nu poti deduce TVA-ul, pierzi la fiecare factura 24%.

Daca iti faci firma poti vinde reclame si daca siteurile sunt pe numele tau si tu vrei sa vinzi pe firma, trebuie doar sa faci un contract intre tine (persoana fizica) si firma (persoana juridica) pe o anumita suma din care sa platesti costurile.

La transferul domeniilor pentru fiecare firma politica este alta, stiu ca la rotld.ro poti transfera domeniul.ro daca faci un contract de cesiune a domeniului catre o persoana juridica (sau fizica) dupa care persoana respectiva trebuie sa plateasca din nou inregistrarea domeniului. La celelete firme trebuie sa vezi la fiecare separat, fiecare are alta politica de transfer a domeniilor, unele firme percep un comision pentru transferul domeniilor, alte firme nu.

Cont adsense nu am deci nu stiu cum sa faci... taxele anuale sau lunare in functie de ce tip de firma faci, SRL cu TVA sau fara, PFA sau altceva.