Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Microfon pentru inregistrare tutoriale audio-video

lukiano este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    34
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Question Microfon pentru inregistrare tutoriale audio-video

Salutare dragi colegi!

Sunt in cautarea unui microfon pentru inregistrare de tutoriale audio-video, ca cele de pe videotutorial.ro . Pentru acest lucru bineinteles ca am nevoie de un microfon bun. Sunt nehotarat pentru ce produs sa optez de aceea as dori sa dezbatem putin acest subiect. Bineinteles, ca toata lumea imi doresc un produs cu un raport calitate-pret excelent.

Am observat ca baietii de la videotutorial folosesc microfonul Samson c01u cu conexiune prin USB. Observ ca vocea se inregistreaza destul de bine, dar problema este pretul un pic mai piperat. Cateva detalii despre acest microfon gasiti AICI. Pretul sau in prezent este de 350 lei. Mi se pare un pic cam multicel.

Ce alte microfoane care sa aiba un raport bun calitate-pret mai cunoasteti?

Va multumesc pentru implicare!

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Salut,

Nu ai nevoie doar de un microfon bunicel, ci si de un mix/master bun al vocii. Uite, poti opta pentru un Behringer C-1U. Recomand, de asemenea, si site-ul. Eu de la ei am cumparat cate ceva si niciodata n-am avut probleme cu produsele.

1Gabriel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Vârstă
    30
    Posturi
    32
    Putere Rep
    25

Implicit

Unul dintre cele mai bune microfoane privind raportul calitate-pret este considerat Audio Technica AT2020, un microfon foarte folosit pentru tutoriale, comentarii si muzica (amatori) in afara.
    Alte microfoane bune sunt: Blue Yeti si Snowball.
    Daca bugetul nu iti permite microfoanele expuse mai sus, poti incepe cu un Zalman ZM-MIC1, urmand sa-l inlocuiesti cu un at2020 usb cand ajungi la profit.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    34
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post
    Salut,

Nu ai nevoie doar de un microfon bunicel, ci si de un mix/master bun al vocii. Uite, poti opta pentru un Behringer C-1U. Recomand, de asemenea, si site-ul. Eu de la ei am cumparat cate ceva si niciodata n-am avut probleme cu produsele.
    Observ ca sunt cativa care se plang de intensitatea scazuta cu care inregistreaza acest microfon. L-ai folosit pana acum?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    34
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de 1Gabriel Vezi Post
    Unul dintre cele mai bune microfoane privind raportul calitate-pret este considerat Audio Technica AT2020, un microfon foarte folosit pentru tutoriale, comentarii si muzica (amatori) in afara.
    Alte microfoane bune sunt: Blue Yeti si Snowball.
    Daca bugetul nu iti permite microfoanele expuse mai sus, poti incepe cu un Zalman ZM-MIC1, urmand sa-l inlocuiesti cu un at2020 usb cand ajungi la profit.

Audio Technica AT2020 pare cel mai potrivit si cel mai bun in raport calitate pret. In schimb pretul sau este 450 lei, deci peste bugetul meu actual.

Apropo, bugetul meu pentru achizitia unui microfon este de maxim 200 lei. Daca nu gasesc ceva calitativ la banii astia mai bine astept si pe viitor voi opta pentru Audio Technica AT2020.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

Uneori, un pret mic are si "urmari". Eu nu l-am folosit, dar cunosc pe altii, si nu s-au plans cum se plang cei de acolo. Poti sa mergi sa-l probezi tu .

Ti l-am aratat deoarece ai cautat ceva mai ieftin. Te mai poti inspira de aici sau sa optezi pentru un microfon ce nu functioneaza prin USB, dar daca alegi varianta asta, vei avea nevoie de un mixer audio sau (mai recomandat) de o placa de sunet externa.

LE: In caz ca stii despre ce vorbesc, mixarea si masterizarea ii vor da vocii tale prezenta necesara (dupa inregistrare).

1Gabriel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Vârstă
    30
    Posturi
    32
    Putere Rep
    25

Implicit

Varianta de 450 de lei este XLR, si precum spunea si Bogdan, daca nu vrei sa te complici si cu alte achizitii ai nevoie de o varianta USB.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    34
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Implicit

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Chiar mi-a fost utila aceasta dezbatere. O sa ma mai gandesc in privinta achizitionarii. Cred ca pentru inceput voi opta pentru ceva mai ieftin pana voi prinde experienta necesara. Momentan nu am mai facut asa ceva si mi-am propus sa incerc.

Daca tot investesc munca pentru crearea unor articole unice macar sa o fac cum trebuie. Nu strica sa am un blog cu articole text + video care sa imi aduca profit si pe langa acesta sa mai am un parteneriat cu youtube. Partea frumoasa este ca pot traduce continutul in mai multe limbi si pot mari profitul.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de lukiano Vezi Post
    Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Chiar mi-a fost utila aceasta dezbatere. O sa ma mai gandesc in privinta achizitionarii. Cred ca pentru inceput voi opta pentru ceva mai ieftin pana voi prinde experienta necesara. Momentan nu am mai facut asa ceva si mi-am propus sa incerc.

Daca tot investesc munca pentru crearea unor articole unice macar sa o fac cum trebuie. Nu strica sa am un blog cu articole text + video care sa imi aduca profit si pe langa acesta sa mai am un parteneriat cu youtube. Partea frumoasa este ca pot traduce continutul in mai multe limbi si pot mari profitul.
    Eu te sfatuiesc sa optezi pentru ceea ce vrei sa optezi intr-un final (cand dispui de bugetul necesar), nicidecum pentru ceva mai ieftin. O sa iesi mai scump intr-un tarziu. Daca vrei sa faci practica, fa-o cu microfonul de la calculator (bineinteles, fara sa te "expui" publicului).

Ti-am zis cum sta treaba cu USB-ul. Nu e atat de inutil precum spun "suparatii", care, probabil, habar nu au de sfera din spatele muzicii. Eu, pentru o perioada de cateva luni bune, consider ca un microfon USB e bun pentru ceea ce vrei tu (in caz ca bugetul nu se aduna rapid, sa spun asa).

Daca vezi ca o sa mearga treaba, treci la nivelul urmator.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    34
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Implicit

Iti multumesc din suflet pentru sfaturi Calin.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Resurse foto / audio / video gratuite
    De Dan în forumul Oferte gratuite
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 24th July 2015, 10:09
  2. Caut Creator Tutoriale Video
    De sergiuliano în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 26th October 2012, 18:47
  3. Ce soft se foloseste in aceste tutoriale video?
    De Andrei S în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 12th January 2011, 19:48
  4. Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 27th September 2010, 16:58
  5. Caut un site de stiri pe audio-video ( nu tehnologie sau IT)
    De Difuz_atu în forumul Continut web
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th February 2007, 16:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •