Citat Postat în original de SeoMox Vezi Post
Tinand cont ca tu esti cel care cumpara reclama, cel mai bine e sa pui rel="nofollow" ca sa nu atragi o penalizare, iar daca faci asa poti pune ce alt si title doresti.
Firma la care lucrez are doua siteuri cu diverse categorii de produse si am pus un banner de la un site spre celalalt site. Inainte de update am pus noffolow pe link pentru a nu fi penalizat si am scos alt si title. Siteu a inceput sa cada, normal pentru ca nu a mai avut autoritatea anterioara. Am verificat mai multe siteuri care erau in frunte si am observat ca au in profilul de linkuri multe linkuri de pe bannere sau sitewide dar fara ancora, alt si title pe cuvant cheie, si linkul era pe domeniu.
Am primit aici confirmarea ca si altii au observat acest lucru aici http://forum.seopedia.ro/subiecte-pe...u-bannere.html

As vrea sa atrag atentia asupra unui raspuns tot de aici care mi se pare foarte clara.

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
De la primul penguin, motivul principal de penalizare este "money keyword". Google stie despre ce e site-ul, nu are nevoie de anchore. Practic, un site cu linkuri naturale, nu primeste links pe anchora. Nu-si mai au utilitate. Asa ca raspunsul este: este o tehnica benefica = links fara anchora "money keyword".

Iar de curand, face ceva si mai ciudat. Isi alege singur pagina relevanta pentru cautare. Am de ex un client optimizat pe root (pentru o anumita cautare) si de la penguin 2.1 google a schimbat pagina cu una fara links si cu title generat automat. Ciudat sau nu, nu am optimizat pagina deloc, dar este mai relevanta ca index Stie google ce stie!

(in cazul de fata: nu il intereseaza de linkuri, de title, de descriere, de continut, cat pur si simplu stie ca pagina respectiva e mai relevanta (nu din text) pentru user. Cum face? treaba lui, dar face bine )

Link-urile din imagini sunt de obicei cele din banners. Ai banner cand faci reclama, fapt acceptat de google. Ca sa faci spam, pe imagine, adaugi alt, anchora, etc. Daca nu adaugi, iti faci doar reclama, iar link-ul este "naked". Este foarte ok sa ai link din bannere, iar in functie de % de money keywords pe care il ai, iti poti pune alt (title) sau nu.

Natural un site primeste si links "text" dar si "imagini". In ambele variante de mai sus, link-urile sunt ok si sunt destul de "naturale".