15th December 2010, 23:46
1 out of 1 members found this post helpful.
Impactul Social Media asupra SEO; tehnici de promovare in SM
De multa vreme cred ca nu a mai fost o discutie serioasa in categoria asta. O sa incerc sa va provoc la o dezbatere pe marginea unui subiect de actualitate. Pe .com vad ca se scrie din ce in ce mai mult pe tema asta. Nu stiu cata experienta ati reusit sa adunati in ceea ce priveste Social Media, cert si limpede este ca devine din ce in ce mai importanta.
Pe de-o parte o sa incerc sa adun materiale cat mai sugestive si sa postez aici sursele si eventual concluzii. Pe cealalta parte va propun cateva dezbateri:
1. La timpul prezent vi se pare important un "Facebook social plugin" pe site? ( sunt 8 tipuri de pluginuri: Facebook Developers ; as dori sa nu-mi sara in cap cei care stiu deja asta! Majoritatea adica... ).
2. Ce inseamna Social Media pentru voi? Ma astept la lucruri concrete si eventual tehnici si exemple.
3. Tot mai multi considera ca linkurile din SM au impact in SERP ( chiar daca sunt no follow ). Care este pozitia voasta? Mi-ar placea sa vad si speculatii pe tema perspectivelor.
4. Ce parere aveti de ideea de a aduna "likeri" si "followers" ( precum si alte "specii" ) in ideea de a promova un articol nou lansat sau un produs nou... etc. As dori sa aud si exemple concrete de la cei care fac asta.
5. Se poate observa ca subiectul este intre SEO si SMM. Poate incercam si o antiteza daca vreti... Avantaje/dezavantaje prin comparatie intre cele doua.
6. Oarecum adiacent: un blog pentru un site comercial ( folder/subdomeniu ) poate aduce un plus. Cate avantaje credeti ca exista daca posesorii se si ingrijesc de blog? Am observat intr-o nisa de care ma ocup foarte mult ca siteurile principale au inceput sa aiba si bloguri. Am senzatia ca tendinta asta se va accentua. Perspective? Or sa scoata din competitie siteurile care "nu se adapteaza"?
Materiale ( voi reveni cu orice mi se pare important ):
- SEOmoz | How Do Tweets Influence Search Rankings? An Experiment for a Cause
- SEOmoz | Using Twitter For Increased Indexation
- SEOmoz | Google + Bing Confirm that Twitter/Facebook Influence SEO
( ultimul poate este si cel mai importat... chiar cred ca ar fi bine sa cititi articolul daca nu l-ati citit deja; Se trage de aici: What Social Signals Do Google & Bing Really Count? ).
Ultima modificare făcută de Andrei S; 15th December 2010 la 23:49.