Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Impactul Social Media asupra SEO; tehnici de promovare in SM

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Impactul Social Media asupra SEO; tehnici de promovare in SM

De multa vreme cred ca nu a mai fost o discutie serioasa in categoria asta. O sa incerc sa va provoc la o dezbatere pe marginea unui subiect de actualitate. Pe .com vad ca se scrie din ce in ce mai mult pe tema asta. Nu stiu cata experienta ati reusit sa adunati in ceea ce priveste Social Media, cert si limpede este ca devine din ce in ce mai importanta.

Pe de-o parte o sa incerc sa adun materiale cat mai sugestive si sa postez aici sursele si eventual concluzii. Pe cealalta parte va propun cateva dezbateri:
    1. La timpul prezent vi se pare important un "Facebook social plugin" pe site? ( sunt 8 tipuri de pluginuri: Facebook Developers ; as dori sa nu-mi sara in cap cei care stiu deja asta! Majoritatea adica... ).
    2. Ce inseamna Social Media pentru voi? Ma astept la lucruri concrete si eventual tehnici si exemple.
    3. Tot mai multi considera ca linkurile din SM au impact in SERP ( chiar daca sunt no follow ). Care este pozitia voasta? Mi-ar placea sa vad si speculatii pe tema perspectivelor.
    4. Ce parere aveti de ideea de a aduna "likeri" si "followers" ( precum si alte "specii" ) in ideea de a promova un articol nou lansat sau un produs nou... etc. As dori sa aud si exemple concrete de la cei care fac asta.
    5. Se poate observa ca subiectul este intre SEO si SMM. Poate incercam si o antiteza daca vreti... Avantaje/dezavantaje prin comparatie intre cele doua.
    6. Oarecum adiacent: un blog pentru un site comercial ( folder/subdomeniu ) poate aduce un plus. Cate avantaje credeti ca exista daca posesorii se si ingrijesc de blog? Am observat intr-o nisa de care ma ocup foarte mult ca siteurile principale au inceput sa aiba si bloguri. Am senzatia ca tendinta asta se va accentua. Perspective? Or sa scoata din competitie siteurile care "nu se adapteaza"?

Materiale ( voi reveni cu orice mi se pare important ):
    - SEOmoz | How Do Tweets Influence Search Rankings? An Experiment for a Cause
    - SEOmoz | Using Twitter For Increased Indexation
    - SEOmoz | Google + Bing Confirm that Twitter/Facebook Influence SEO
    ( ultimul poate este si cel mai importat... chiar cred ca ar fi bine sa cititi articolul daca nu l-ati citit deja; Se trage de aici: What Social Signals Do Google & Bing Really Count? ).
    Ultima modificare făcută de Andrei S; 15th December 2010 la 23:49.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Eu ma gandesc serios ca in primavara sa imi angajez un om sa se ocupe doar de SM
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Un subiect foarte interesant. Si eu am inceput sa ma interesez de asta cat mai mult in ultimul timp, mai ales ca m-am ocupat foarte mult de social media in ultimii 4 ani.

1. Widgeturile Facebook sunt folositoare pe aproape orice blog, fie el ecommerce, blog sau un site de prezentare. Inainte se spunea ca Twitter e noul RSS, dar eu as zice ca asta e valabil mai degraba pentru Facebook, deoarece are enorm de multi useri si aproape oricine are cont. Deci e un avantaj enorm ca oricine se poate abona la updateurile tale printr-un singur click.

2. Pentru mine social media inseamna foarte multe si e sursa principala de trafic pe cateva siteuri. In afara de asta, social media e si cea mai buna sursa de linkuri pe majoritatea siteurilor, pentru ca prin mediul acesta ajung alti webmasteri la posturile mele. In plus, ma bazez foarte mult pe link bait si asta e o metoda excelenta de promovare pentru posturile de genul asta. Daca vrei sa ai succes pe social media, trebuie sa fii foarte activ in nisa respectiva si sa nu postezi updateuri doar cu linkuri catre posturile tale. Din pacate e foarte greu daca ai multe siteuri, dar intotdeauna e bine sa ai si updateuri personale. Ca sa verifici daca am dreptate, poti vedea ce differenta de engagement e intre updateurile cu linkuri si cele scrise de tine, orientate followerilor.

3. Eu cred ca ajuta la indexare, dar nu sunt sigur in legatura cu SERP-ul. Tind sa cred totusi ca ajuta putin si in SERP.

4. E foarte important sa ai cat mai multi, dar cel mai important lucru e sa fie relevanti si nisati. Eu la asta lucrez cand lansez un site, sa strang o baza de followeri care sa ma ajute la promovare. Odata reusit lucrul asta, iti vor promova singuri siteul si o sa creasca numarul lor in continuu. Asta bineinteles daca le oferi continut de calitate.

5. SEO inseamna conversii, asta e clar. Rata de conversie pe traficul din social media e mult mai mica si depinde foarte mult de followeri si oamenii la care reusesti sa ajungi. De asta spuneam ca e foarte important sa ai followeri nisati.

6. Majoritatea isi fac blog pentru siteul comercial si posteaza un update despre firma o data pe luna. Si asta e o greseala, pentru ca blogul poate fi folosit ca o metoda de promovare si e mult mai usor prin intermediul lui.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Eu ma gandesc serios ca in primavara sa imi angajez un om sa se ocupe doar de SM
    Si eu caut de ceva vreme

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    41

Implicit

O singura chestie Andrei S, social media nu inseamna Facebook si Twitter, inseamna mult mai mult.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Nicu Vezi Post
    O singura chestie Andrei S, social media nu inseamna Facebook si Twitter, inseamna mult mai mult.
    Momentan astea sunt cele mai importante. Celelalte au scazut foarte mult si nu se mai compara cu astea. Cel putin Digg, care era cel mai important, a ajuns sa nu mai merite timpul pierdut.

radu4us este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th February 2009
    Locaţie
    Vârstă
    43
    Posturi
    223
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu ma confrunt cu un bounce rate foarte mare de pe facebook 66%. Teoretic nu ar trebui sa fie asa de mare avand in vedere faptul ca exista un thumbnail si o scurta descriere la fiecare link postat.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de radu4us Vezi Post
    Eu ma confrunt cu un bounce rate foarte mare de pe facebook 66%. Teoretic nu ar trebui sa fie asa de mare avand in vedere faptul ca exista un thumbnail si o scurta descriere la fiecare link postat.
    Teoretic da, insa practic daca articolele sunt ceva mai scurte si/sau altele nu prezinta acelasi interes, asta se intampla. In orice caz, bounce rate-ul 66% nu e foarte mare, e undeva la mijloc (cum e si evident ca procent), bounce rate bun e 20-30% , pe cand un site care nu prezinta interes e undeva la 75-90% .

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Momentan astea sunt cele mai importante. Celelalte au scazut foarte mult si nu se mai compara cu astea. Cel putin Digg, care era cel mai important, a ajuns sa nu mai merite timpul pierdut.
    Da Alex, sunt cele mai populare si importante (evident lideri in social media) insa exista enorm de multe cai pentru linking (asta vorbind strict de .COM), chiar si dofollow. Un exenplu concret este un site pe care navighez acum, Gunaxin.
    Ultima modificare făcută de Dragos Nicu; 16th December 2010 la 14:15.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Nicu Vezi Post
    Teoretic da, insa practic daca articolele sunt ceva mai scurte si/sau altele nu prezinta acelasi interes, asta se intampla. In orice caz, bounce rate-ul 66% nu e foarte mare, e undeva la mijloc (cum e si evident ca procent), bounce rate bun e 20-30% , pe cand un site care nu prezinta interes e undeva la 75-90% .

Da Alex, sunt cele mai populare si importante (evident lideri in social media) insa exista enorm de multe cai pentru linking (asta vorbind strict de .COM), chiar si dofollow. Un exenplu concret este un site pe care navighez acum, Gunaxin.
    Un bounce rate de 66% din social media nu e mare deloc si probabil ca mai bine de atat nici n-o sa scoti.

Cat despre link building din social media, eu nu vorbeam despre siteuri de social media care au linkuri dofollow. Dar daca postul ajunge popular pe siteurile de social, atunci sunt sanse mari ca multa lume sa puna link catre tine. Si ajuta mai mult linkurile alea, pentru ca sunt si relevante, spre deosebire de cele din social.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Ericpolec este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    245
    Putere Rep
    0

Implicit

Pana acum, din ce-ati spus voi aici am ajuns si eu la concluzia ca ajuta, insa care ar fi metodele prin care iti poti promova un business sau ceva prin social media ? Evident nu incepi sa adaugi pe toti ca prieteni, ar fi o prostie, ce-ar face un pro ?

@Lovelife spuneai ca vrei sa angajezi un om care sa se ocupe cu asta, mai exact ce sa faca ? Sa dea add friends ?
    Haha, sunt la pamant cu SM!

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tehnici de optimizare
    De crysty_23 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th April 2009, 20:59
  2. Tehnici de optimizare non-conventionale
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd December 2008, 11:47
  3. Adsense - tehnici de imbunatatire a CTR si eCPM
    De Ioan Margineanu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th March 2007, 20:59

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •