18th October 2012, 00:19
3 out of 3 members found this post helpful.
Salutare,
Prima parte din teoria ta o sustin:
-am nevoie de linkuri puternice catre site, din aceeasi nisa
- sa fiu prezent pe retelele sociale, distrubuirea de linkuri
Insa ce enumeri tu acolo nu sunt tocmai linkuri puternice, ci sunt linkuri slabute.
Pentru a aduce linkuri bunicele, ar trebui sa te axezi mai mult pe Guest Post-uri pe site-urile din nisa ta, daca ai ocazia. Daca nu reusesti cu Guest Post-uri avem colegi pe forum care au site-uri despre imobiliare, iar un anunt in MarketPlace ar putea rezolva problema linkurilor puternice(insa trebuie sa avansezi putin in reputatie si postari, iar reputatia creste ajutand alti colegi de pe forum).
Cat despre comentarii pe bloguri de imobiliare, da e ok, insa nu exagera, fa-o cu simt de raspundere. Inscrierea in directoare la fel - ai grija sa folosesti macar 5 titluri si descrieri unice, dar personal, la cum se misca Google acum, nu as inscrie site-ul in mai mult de 50 de directoare - primele 50 de pe dirpedia. Daca fiecare articol pe care il scrii pe blogurile tale are link catre site-ul de baza, importanta lor in ochii lui Google scade - eu mai mult as miza pe guest post-uri decat pe propriile bloguri, sau de ce nu, chiar pe inscrierea in directoare de articole.
Daca blogurile sunt pe acelasi ip nu prea te ajuta si oricum Google are puterea de a intelege ca vrei sa-l manipulezi: Daca fiecare articol are link catre site-ul de baza; daca in sidebar se afla link catre site-ul de baza; daca cu un singur ip vizitezi zilnic site-ul de baza si blogurile; daca le monitorizezi pe toate cu un singur cont de analytics etc. Fiecare lucru din ce am spus aici poate fi considerat un "trace" pe care Google il vede. Daca scrii lucruri interesante pe blogurile de imobiliare, daca ai articole de calitate, chiar poti aduce linkuri si catre acestea, insa nu pune in fiecare articol link catre site-ul tau. Poate nu iti face rau, dar nici nu prea te ajuta si...dupa cum am zis mai sus, as prefera ca linkurile sa imi vina de pe alte domenii/ip.
Dar inainte de toate, asigura-te ca noul site beneficiaza macar de o optimizare OnSite de baza.
Recapitulat:
1. Optimizare OnSite
2. Guest Posturi pe aceeasi nisa;
3. Directoare de articole;
4. Comentarii pe site-uri din aceeasi nisa - nu exagera;
5. Conturi pe retelele de socializare;
6. Postare articole pe site-ul principal - nu mult si prost, ci putin si bun;
7. Incearca sa sustii cumva cu linkuri si blogurile de imobiliare, insa nu te axa pe ele pentru backlinkuri. Daca totusi scrii lucruri interesante pe aceste bloguri, ar merita sa mai postezi pe ele(gandind long term), dar daca nu, eu prefer sa pun articolele pe alte site-uri.
8. Directoare web - maxim 50, cu 5-10 titluri si descrieri diferite.
Nu fa toate aceste lucruri intr-un timp prea scurt si nici separat. Adica nu incepi cu directoarele web, iar dupa ce ai terminat cu ele incepi cu directoarele de articlole, nu! Azi scrii un articol pe site-ul de baza, maine un Guest post, poimaine un comentariu, raspoimaine un articol pe un director de articole s.a.m.d.
Ultima modificare făcută de I.Alex; 18th October 2012 la 00:34.
19th October 2012, 18:11
1 out of 1 members found this post helpful.
De acord cu Alex.
Sfatul meu e sa pui cat de cat un pfa sau sc la contact.
Cu ocazia asta ai acces si la comunicatele de presa.
Ca "reteta":
1. Obligatoriu verificare site-uptime.
2. Inscriere manuala in directoare web. Merg in mod curent si cu 50/zi fara probleme, nu am avut surprize. Te folosesti si de cele nofollow sau indirect unde pui title netargetat. O sa ai bucuria de aprobari si dupa 11-13 luni.
3. Directoare articole (30-60 lunar e ok)
4. Comunicate de presa (macar 1/ luna in cele 10-15 disponibile)
5. Comunicare pe propriul blog al portalului, cam 3 saptamanal, din care doar 1 cu link spre categorii, subcategorii...
Fa doar asta 3 luni, fara alte inginerii.
Spor
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco