Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: De ce nu-ti citeste lumea articolele? (un alt punct de vedere)

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

7 out of 7 members found this post helpful.

Implicit De ce nu-ti citeste lumea articolele? (un alt punct de vedere)

Acesta este un articol motivational, nu-l cititi daca nu aveti nevoie de "motivare".

Sursa pe care am ales-o este: 5 Reasons Why You Never Hear Back After Applying For A Job - Business Insider

Scriem articole pentru Google, uitand ca de fapt aceleasi articole pot deveni "selling point" daca investim 5 minute in plus in ele.

Citeam acest articol si mi-am dat seama ca "keywords" nu inseamna pentru toti acelasi lucru. SEO-istii s-au indepartat putin de semnificatia reala a cuvantului?

De exemplu, cand cineva citeste un articol despre "pantofi", se asteapta sa gaseasca urmatoarele keywords:
    cele mai noi modele, Louboutin, elegant, toc inalt, calapod, tabel de marimi, cu ce asortam, tendintele anului.
    In schimb, un SEO-ist va pune in cele mai multe cazuri:
    pantofi dama, pantofi senzationali, pantofi piele (si in cel mai bun caz sandale, slapi, papuci)
    Haideti sa luam cele 5 motive pentru care cineva nu iti citeste atent CV-ul si sa le adaptam la "cele 5 motive pentru care nu iti citeste cineva articolul".

1. You really aren’t qualified.
    Scrii un articol despre pantofi de dama, dar tu este barbat si n-ai nici cea mai vaga idee "cu ce se mananca". Persoana care urmeaza sa citeasca articolul are o pasiune pentru pantofi si se va prinde din primele 2-3 propoziti ca tot ce scri tu acolo despre pantofi, ea a invatat la gradinita. Sfatul este: Nu mai scrie despre lucruri la care nu te pricepi. Articolele de genul vor fi din start un esec.

2. You haven’t keyword-optimized your resume or application.
    Cand o persoana intentioneaza sa citeasca un articol, se uita in prealabil peste tot articolul, sa vada cat este de lung. Cuvintele cheie in cazul acesta sunt acele cuvinte care atrag atentia cititorului, adica cele relevante pentru subiect si NU repetarea aceluiasi cuvant/expresie gen "pantofi dama" de 4 ori in text, ca sa ajungi la 3.5% densitate.

3. Your resume isn’t formatted properly
    Pentru a atrage atentia si a-l face pe utilizator sa citeasca articolul, pe langa cuvintele introduse in puncte cheie, mai este nevoie sa faci articolul "atragator". Sa il imparti in paragrafe, sa pui titluri la fiecare paragraf si sa evidentiezi ideile principale. Cititul pe diagonala este din ce in ce mai raspandit, asa ca ai fix 5 secunde sa il convingi pe cititor ca articolul tau merita citit.

4. Your resume is substantially different from your online profile.
    Clar, daca site-ul tau este "funky-hot-gurls.in", degeaba scrii un articol desptept despre macroeconomie, ca nimeni n-o sa il ia in serios. Daca ai scris un articol bun, un totorial, cauta-i un loc potrivit. O sa ramai surprins ca, daca ii contactezi pe cei cu bloguri si site-uri din domeniu, acestia vor fi bucurosi sa publice la ei pe site un articol "beton", lasandu-ti "call to action-ul" tau.

5. The company received 500 resumes for one job posting, and yours was 499th in.
    Ah, aici este si mai clar: daca scrii un articol cu titlul "Unde gasesti pantofi pentru grasute" si la cautarea respectiva esti pe pagina 45 din Google, l-ai scris degeaba. Ca sa te asiguri ca primeste locul cuvenit, citeste, tot din articolul la care fac referire:

Cum sa te asiguri ca articolul tau este citit de oamenii care conteaza:
    1. Research interesting companies on social media.
    2. Consider starting a blog in your area of interest or expertise.
    3. Get professional help with your resume.
    4. If at all possible, don’t wait until you’re out of work to find your next job.
    5. Network.

La astea nu am mai pus eu comentarii, pentru ca deja am scris prea mult.
    Astept parerile voastre despre ultimele 5 puncte, in sensul ca ar fi interesant de aflat cum vedeti voi promovarea unui articol urmand aceste sfaturi.
    Ultima modificare făcută de Dan; 3rd August 2012 la 14:13.
    Trust, but verify.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

Bine, bine, am inteles ca este un articol motivational.. dar cui se adreseaza?
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

@haos - incepatorilor, ca este la categoria "incepatori"
    Se adreseaza celor care vor sa le fie citite articolele.
    Si poate celor care inteleg ca un articol poate fi mai mult decat o incercare de a manipula rezultatele motoarelor de cautare
    Trust, but verify.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Si poate celor care inteleg ca un articol poate fi mai mult decat o incercare de a manipula rezultatele motoarelor de cautare
    Ce romantic suna asta, sper ca macar femeile sa puna in practica sfaturile prezentate.. corespunzator.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Din punct de vedere SEO
    De valentin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 2nd November 2011, 03:01
  2. Te pot afecta din punct de vedere SEO anunturile?
    De RCM în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 23rd September 2011, 23:45
  3. Apreciati un siteul din punct de vedere seo
    De wep în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th March 2011, 17:49
  4. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th March 2011, 11:16
  5. Pariuri punct com, biletul zilei punct com
    De Daniel în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 20th June 2010, 17:50