Rezultate 1 la 10 din 42

Subiect: Parteneriat afacere online - comision % - Studiu de caz

Vizualizare arbore

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Completari:

Eu nu am postat un stil de business, sau o analiza a unei afaceri, este un serviciu. Eu ofer servicii de web design si promovare, asta imi ofera sansa sa studiez foarte multe nise, site-uri si sa stiu ce merge si ce nu merge, din informatiile primite de la clienti, potentiali client, studii de caz si din site-urile mele. Deci nu confundati posturile si persoanele.

Daca vreau sa fac un site ok, clientul nu are bani.
    Daca vreau sa ofer servicii seo, clientul are oferte mai ieftine.
    Daca vreau sa fac un banner, clientul spune ca nu-i place.
    Clientul vrea un site pentru el, nu pentru clienti, etc.
    Clientul nu stie niciodata ce cumpara, dar prefera sa plateasca cat mai putin. Acum are ocazia sa nu mai plateasca nimic si doar sa incaseze, fara bataie de cap.

In cazul de mai sus, eu fac cum cred ca este mai bine, exact cum as face pentru mine.

Rostul postului este sa mai am cateva opinii, serviciul oricum o sa-l ofer incepand cu ianuarie, ca alternativa pentru cei care NU au bani de investit in online,(pentru ca nu inteleg, nu se pricep, etc.) dar au o afacere buna.

Un pic de experienta:

In 2009 cand nu ofeream servicii in Romania, un client olandez a propus un comision de 7.5% pentru toate vanzarile generate online, dupa ce i-am terminat magazinul. In anul precedent vanzarile lui erau de 60k euro online, dupa lansarea si promovarea noului magazin, avea 750k euro in primele 6 luni. A fugit! De atunci am renuntat la idee.

Am un client in Romania, o firma destul de mare, pe o nisa buna: termopane (tamplarie pvc). Clientul are pozitii ok, site ok, dar nu este de ajuns. Mai departe nu stie ce sa faca. De fiecare data cand negociam preturi, cerea reducere, sau barter, etc. Pentru ca el se comporta ca intr-o negociere de materiale sau servicii de curatenie. Acum are trafic, cereri, dar nu stie cum sa le abordeze. Cum sa faca masuratorile la lucrari fara sa piarda bani, cum sa creasca conversiile, cum sa faca promotii, teste, etc, detalii care nu tin nici de serviciile de web design si nici de optimizare.

Am un client de pe forum, care are o afacere pe o nisa sezoniera: cosuri craciun. Site praf, seo praf, ce fac? Iti fac magazin gratis + seo pentru o suma de 3 cifre. Perfect. Zis si facut. Are site in top 1 pe toate cautarile si e multumit (cred ). Eu am cerut un pret, pentru valoarea muncii mele, nu in functie de nisa sau profit. Ce vanzari are si ce profit are, este treaba lui, afacerea lui. In ultimele 2 luni, am primit oferte pe baza de % pe aceeasi nisa, de la competitie! Ce fac anul viitor? Aleg tot o suma fixa sau merg pe % si ma implic 100%?

Si lista poate continua cu exemple pozitive dar si negative. Am si clienti care inca nu si-au scos investitia, dar unde eu am facut doar site-ul, fara alte servicii si indiferent de sfaturile mele, nu vor sa priceapa.

Astept intrebari sau nise de analizat de la voi, in speranta ca putem realiza ceva constructiv. Eu cred sincer, indiferent daca pare un serviciu "ciudat" sau nu, ca este viitorul in online. Ori iti faci echipa, daca iti permiti, ori oferi % si iti iei un partener. Afacerile mari au echipe, cele mici si medii se chinuie cu tot felul de servicii dubioase.

In uk, sunt deja firme care ofera un astfel de serviciu, asa ca mi-am propus sa il ofer si eu.
    Ultima modificare făcută de Tom; 13th December 2013 la 19:11.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Promovare prin SMS - are efect ?
    De emusro în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 10th November 2014, 17:08
  2. Paypal si comision pentru GIFT
    De kmedia în forumul PayPal
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 13th February 2012, 20:37
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 22nd September 2011, 11:41
  4. Promovare prin subdomenii
    De fedoras în forumul Domenii
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 7th February 2007, 12:08
  5. Promovare prin ebay.com
    De zuk în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th September 2006, 02:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •