Salutari!
Stiu ca in mod normal parcarea unui domeniu se foloseste pentru a incasa ceva maruntis pana in momentul in care acesta va fi vandut, sau folosit pentru un proiect. Exista totusi si posibilitatea ca unele dintre domenii sa poata aduce venituri considerabile, astfel incat sa poti face o afacere din parcarea acestora, si sa fie rentabila?
Din cunostintele mele domeniile ce pot fi parcate fac parte din categoriile:
- keywords (jocuri, filme, etc pe care oamenii le acceseaza direct din bara de adresa crezand ca acolo gasesc continutul pe care il exprima)
- typo-uri (domenii care rezulta in urma tastarii gresite a unui nume de domeniu deobicei brand, ex: faecbook, soepedia, etc.)
- domenii expirate (unii vaneaza domeniile cu trafic care expira si profita pe o scurta perioada de traficul acestora, parcandu-le)
Daca ar fi sa studiem putin perioada pe care se pot face bani cu un domeniu parcat, m-as grabi sa trag urmatoarele concluzii:
- un domeniu expirat care a avut pe el un website va aduce trafic/castiguri o scurta perioada pana motoarele de cautare vor dezindexa acel domeniu si utilizatorii nu vor reveni stiind ca acolo nu mai exista continutul cautat de ei.
- un domeniu tip keyword va fi accesat mai mereu, insa si in acest caz, va fi accesat tot mai rar, intrucat o persoana care intra astazi pe un domeniu gol, crezand ca acolo gaseste continutul dorit, in urma unei dezamagiri nu va reveni prea curand
- un domeniu typo cred ca ar fi cel mai rentabil pentru a fi parcat, intrucat greseli de tastare se produc foarte des, iar pe masura ce proiectul ce se doreste a fi accesat se dezvolta tot mai mult, accesarile pe aceste typo-uri vor fi mai numeroase. Un singur mare risc vad aici, mai exact ca utilizatorul care tasteaza faecbook.com in loc de facebook.com nu va alege unul dintre linkurile aparute in pagina parcata, ci va tasta din nou domeniul, de aceasta data corect.
Voi ce parere aveti? Merita sa faci o investitie in acest sens? Daca da, cum ai proceda?

Răspunde cu citat