Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Domenii parcate - investitie rentabila ?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Domenii parcate - investitie rentabila ?

Salutari!

Stiu ca in mod normal parcarea unui domeniu se foloseste pentru a incasa ceva maruntis pana in momentul in care acesta va fi vandut, sau folosit pentru un proiect. Exista totusi si posibilitatea ca unele dintre domenii sa poata aduce venituri considerabile, astfel incat sa poti face o afacere din parcarea acestora, si sa fie rentabila?

Din cunostintele mele domeniile ce pot fi parcate fac parte din categoriile:
    - keywords (jocuri, filme, etc pe care oamenii le acceseaza direct din bara de adresa crezand ca acolo gasesc continutul pe care il exprima)
    - typo-uri (domenii care rezulta in urma tastarii gresite a unui nume de domeniu deobicei brand, ex: faecbook, soepedia, etc.)
    - domenii expirate (unii vaneaza domeniile cu trafic care expira si profita pe o scurta perioada de traficul acestora, parcandu-le)

Daca ar fi sa studiem putin perioada pe care se pot face bani cu un domeniu parcat, m-as grabi sa trag urmatoarele concluzii:

- un domeniu expirat care a avut pe el un website va aduce trafic/castiguri o scurta perioada pana motoarele de cautare vor dezindexa acel domeniu si utilizatorii nu vor reveni stiind ca acolo nu mai exista continutul cautat de ei.

- un domeniu tip keyword va fi accesat mai mereu, insa si in acest caz, va fi accesat tot mai rar, intrucat o persoana care intra astazi pe un domeniu gol, crezand ca acolo gaseste continutul dorit, in urma unei dezamagiri nu va reveni prea curand

- un domeniu typo cred ca ar fi cel mai rentabil pentru a fi parcat, intrucat greseli de tastare se produc foarte des, iar pe masura ce proiectul ce se doreste a fi accesat se dezvolta tot mai mult, accesarile pe aceste typo-uri vor fi mai numeroase. Un singur mare risc vad aici, mai exact ca utilizatorul care tasteaza faecbook.com in loc de facebook.com nu va alege unul dintre linkurile aparute in pagina parcata, ci va tasta din nou domeniul, de aceasta data corect.

Voi ce parere aveti? Merita sa faci o investitie in acest sens? Daca da, cum ai proceda?

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    52
    Posturi
    1.344
    Putere Rep
    45

Implicit

Eu zic ca nu este rentabil, unde nu este munca, nu este profit.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de felix Vezi Post
    Eu zic ca nu este rentabil, unde nu este munca, nu este profit.
    In acest caz ce zici de investitiile in actiuni?

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

daca prinzi un domeniu cu multe vizite directe, mai degraba incropesti un site plin de reclame pe el decat parcat

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Am incercat eu acum vreo cativa ani. Am mers pe alexa, am luat unul din top 10-20, am create un domeniu cu typo si abia venea 30-40 pe site pe saptamana. Ieseau imediat si nu dadeau click pe nimic.
    Hmm..ar merge o lada de bere

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de inSecure Vezi Post
    Am incercat eu acum vreo cativa ani. Am mers pe alexa, am luat unul din top 10-20, am create un domeniu cu typo si abia venea 30-40 pe site pe saptamana. Ieseau imediat si nu dadeau click pe nimic.
    Deci sa inteleg ca sunt slabe sanse de a castiga cel putin banii de reinnoire a domeniului, deci de profit nici nu se pune problema. Mersi frumos de parere!

Nickalls este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    96
    Putere Rep
    25

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am incercat si eu la randul meu sa parchez cateva domenii pe sedo dar in 2 luni abia am facut 5 euro din 7 domenii deci nu este rentabil mai bine muncesti sa faci ceva cu acel site daca tot il ai inregistrat sau pur si simplu cedeaza-l cuiva care poate face ceva cu el intr-un mod profitabil

inscaun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    30th March 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    42
    Posturi
    878
    Putere Rep
    40

Implicit

Daca nu este domeniu premium sau typo, nu intra nici naiba pe el ca sa iti genereze profit.
    Eu am avut cu un domeniu premim.ro parcat pe sedo 2-4$/zi poate daca era .com .co.uk era alta treaba.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Investitie intr-o retea de bloguri
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 1st March 2012, 18:37
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th February 2012, 20:34
  3. 10 000 Euro investitie!
    De zetman în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 11th September 2011, 19:10
  4. Investitie pentru 2013 [me2everyone.com]