Salutare din nou, am revenit cu un nou script realizat de la zero, de data asta un script de short url - scurteaza un url, ceva in genul tinyurl sau goo.gl
As dori niste review-uri de la voi, scriptul e in stare beta, momentan lucrez la partea de administrare pe care sper sa o termin in cateva zile.Exemplu:
URL lung: http:// www. amazon.com/Nokia-Unlocked-Camera-Capacitive-Navigation/dp/B0036DDT74/ref=sr_1_1?s=wireless&ie=UTF8&qid=1292806515&sr=1-1
URL scurt: http://short.dataserver.ro/nokia-x6
Ca functionalitati generale:
- scurteaza un url lung
- default, se genereaza un cod short url (litere si cifre, 8 caractere) insa se poate alege si un short url custom (daca acesta e disponibil, bineinteles)
- se poate alege o parola in cazul cand cineva doreste ca pagina web sa fie protejata si accesata doar de cei care stiu parola
In plus, se pot inregistra conturi, iar userii inregistrati au alte facilitati suplimentare:
- gestionare a propriilor url-uri (adaugare, stergere)
- statistci detaliate pt fiecare url generat: data si ora vizitei, refeinta - pagina web de unde a venit clickul, nr de afisari, nr de vizite unice - calculat cu ajutorul cookie-urilor, ip, host, browser, sistem de operare
- topul celor mai vizitate pagini
- top referreri (facilitate in curand)
Scriptul l-am facut in special pt straini insa voi finaliza mai intai varianta in limba romana. Scriptul va avea facilitate de auto-installer.
Mai am si alte idei suplimentare si le voi detalia aici pe masura ce le voi implementa.
Astept parerile voastre, eventual critici, sugestii, buguri...
PS: Folositi scriptul doar pt testare si nu pt a pune short url-uri pe siteul vostru (doar daca vreti sa testati statisticile), deoarece baza de date se va goli din periodic (e doar script de demo).
Scriptul poate fi testat aici: Short url script. Tinyurl script. Script PHP scurteaza url
Va puteti crea un cont pt a testa toate functionalitatile, insa am creat si un cont de demo daca nu vreti sa va faceti unul (dureaza 20 secunde):
Cont user
user: demo
parola: demouser
Multumesc.
Gabriel C.

Răspunde cu citat