Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Se inchide FB in Europa, sau nu?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.717
    Putere Rep
    30

Implicit Se inchide FB in Europa, sau nu?

Banuiesc ca stiti povestea, FB nu vrea sa lasa datele utilizatorilor in EU, asa ca a decis sa inchida afacerea daca europenii nu renunta la chestia asta cu protectia datelor. Opinii? Se muta lumea pe VK? Revin forumurile?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

E business si pentru ei, se gaseste o solutie.
    Fara semnatura.

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    56
    Posturi
    301
    Putere Rep
    22

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Există alți 100 FB-like gata să le ia locul. Vor face exact cum le dictează Comisia Europeană.

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu stiu care va fi decizia insa eu sper sa dispara toate platformele astea de dezinformare, toxice si politizate care au deviat mult de la scopul initial.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Andretti Vezi Post
    Nu stiu care va fi decizia insa eu sper sa dispara toate platformele astea de dezinformare, toxice si politizate care au deviat mult de la scopul initial.
    Ai dreptate, sa revina forumurile, mIRC-ul si TV-ul (toate posturile pline de informatii verificate din 3 surse cf. codului deontologic, sanatoase, educative si apolitice). Ce tot atata Social Media, YouTube, Stories, Ads, Influenceri, ca ne-am saturat.
    Fara semnatura.

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu le-am pus pe toate in aceeasi oala asa cum insinuezi ci m-am referit strict la platformele cu continut modelat de AI, capabile sa schimbe perceptii, tendinte si gradual, comportamentul individului.
    Atunci cand AI iti recomanda stiri false imposibil de demontat, din sfera de interes a unui apropiat cu care ai avut o conversatie in trecut iar fondatorul platformei promite in fata unei instante de judecata ca va combate acel flagel cu si mai multe unelte AI, ar trebui sa constientizezi ca sistemul este atat de profitabil incat nu se doreste a fi schimbat sau nu mai poate fi schimbat.

Noi, cei familiarizati cu tehnologia din spatele unor astfel de unelte am putea spune ca nu putem fi influentati prea usor sau ca stim sa cernem informatia mai bine decat ceilalti insa in realitate nu ai ce sa filtrezi atunci cand toate sursele tale de informare utilizeaza aceleasi "data points".
    Modelarea perceptiei tale devine o chestiune de timp, rezultatul fiind aceleasi atat in cazul individului atehnic si fara carte, cat si in cel al invidului cu doctorat in computer science.

Nu-mi plac extremele si nu militez pentru reimplementarea/utilizarea tehnologiei invechite dar sustin solutiile open source si descentralizate.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

Perfect de acord cu tine.
    Doar ca in prima postare ai generalizat si te-ai dus in extrema afirmand: "eu sper sa dispara toate platformele astea de dezinformare, toxice si politizate" si s-a inteles altceva.

Pe de alta parte, tu poti sa decizi cat timp petreci pe aceste platforme, ce pagini urmaresti, pe care dintre prietenii tai ii urmaresti.

Pe Facebook ai optiunea de a tria rezultatele, asa cum bine stii, bifand optiunea See First la continutul paginilor care te intereseaza. Te poti rezuma doar sa citesti grupuri autohtone sau internationale (selectate de tine) din ariile tale de interes, primind notificari legate de activitatea acestora. De asemenea, cum Facebook-ul isi pierde interesul pentru publicul comercial (18-49), multi inca il folosesc pentru Messenger. Sa dispara cu totul?

Pe instagram, povestea e asemanatoare. Poti alege ce si pe cine urmaresti si poti invata algoritmul sa iti serveasca mai mult continut care te intereseaza cu simple like-uri la postarile paginilor si prietenilor care-ti sunt de interes.

Exista stiri false? Exista. Exista persoane care nu stiu sa inteleaga veridicitatea unei surse? Nu putine. Dar exista si cateva milioane de votanti ai trandafirului rosu carora nu le poate schimba nimeni mentalitatea si nici sa le inchida TV-ul sau sa le schimbe postul de la care iau totul de'a bun. "A aratat la televizor, cum sa nu fie adevarat."

Afirmatii precum: sa dispara cu totul, sa-i inchida, castiga o gramada de bani din reclame, ne fura datele, ce tot imi arata aceeasi reclama aia la anvelope ca eu deja mi-am cumparat anvelope dom'le, etc. eu le consider extreme. Si ca orice extrema, nu ne fac bine.

Noi alegem la ce ne uitam, ce continut media urmarim, pe ce tipuri de platforme si ce alegem sa credem. E sanatos sa existe diversitate.
    Fara semnatura.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Ma faceti sa-mi amintesc de crearea unui cont anonim de facebook pentru o persoana apropiata, in urma cu cativa ani. Ea nu vrea un cont personal de facebook dar vrea totusi sa fie in tema cu ce se intampla pe acolo.
    Ok, o rezolvam:
    1. Resteraea routerului (conexiune ADSL cu IP dinamic), Firefox, sesiune incognito (ea folosea Chrome), accesat Google, un cont nou de mail pe un nume fictiv.
    2. Cont nou de Facebook pe mailul nou creat si ... Voila! Ai Facebook 100% incognito!

Mare bucurie numai ca imediat au inceput recomandarile: Poate ii cunosti pe....
    Ce sa vezi? Prima in lista sora-sa din America, apoi cele mai bune prietene din oras, frate-su din alta localitate, o amstecatura de rude nu mai departe de gradul 3, cumnate si cunostinte din oras sau din satul natal, dar nimeni pe care nu cunostea!

Am dat-o in bara: Auzi, tu sigur ai gresit ceva!
    Da, ti-am creat contul....

Legat de subiect, cati utilizatori are Facebook in Europa? Ii considerati clienti?
    Nu sunt!
    Cumpara ei ceva, platesc ei ceva?
    Nu!
    Ei creeaza continutul Facebook si o fac gratuit! Tot ei papa fara sa comenteze publicitatea pe care Facebook o vinde. Ei nu sunt clienti, ei sunt Facebook! Fiecare e un agent care creeaza, care distribuie, care vinde, care consuma!
    Ar renunta cineva la asa ceva? Eu nu cred!

Amenintarea cu retragerea e o chestiune cum nu se poate mai mizerabila si demonstreaza ca cineva e foarte interesat de datele alea si vrea neaparat sa aiba acces la ele. Oricum, nu cred ca ajung doar la NSA...

E clar ca in societatea actuala exista o dependenta de social media iar ei stiu asta! Cum reactioneaza oamenii cand te pui intre ei si dependenta lor? Nu prea bine...
    Amenintarea lor cu retragerea suna ma degraba a "Ba, inchidem si va lasam cu nebunii pe cap daca nu ne dati datele, sa vedeti voi scandal atunci!".
    Pentru ca iertati-ma dar chiar suntem nebuni! Doar simplul fapt ca le facem jocul, ca le cream copiilor nostri conturi si le luam telefoane dinainte de a sti sa scrie si sa citeasca.
    Ne dam seama ca ii condamnam?
    Nu, sunt bineinteles exagerari!
    Ati vazut The Social Dilema? Eu nu, dar mi l-a recomandat fiu-meu iar daca el zice ca merita vazut, inseamna ca merita! Intru chiar acum, cica e pe Netflix.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Se inchide Google+!
    De George Ginghina în forumul Stiri Social Media
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th October 2018, 04:57
  2. Tocmai.ro se inchide
    De lovelife în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 16th March 2015, 04:32
  3. Mochimedia se inchide..
    De PhoeniXman în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th March 2014, 00:41
  4. My Opera se inchide
    De AntonioTony în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 19th December 2013, 17:22
  5. Hosting in Europa
    De rollo în forumul Hosting
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 27th July 2009, 21:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •