Citat Postat în original de Thomass Vezi Post
O intrebare: (va rog sa raspundeti cu argumente)

Pe lista firma (spre ex) o firma isi poate edita profilul, adaugand nr mobil, email etc ...
Daca firma lasa nr de mobil si email pentru contact, iar eu, ca si utilizator, trimit un email sau sms, de ce se considera spam?
( Daca nu lasi o adresa de email si totusi primesti mailuri, atunci inteleg, dar daca TU, cu manutza ta, ai lasat emailul acolo ... cum ma poti acuza pe mine ca "de ce trimit" ? )
Spam - Wikipedia

Daca eu imi dau acordul sa-mi trimiti o OFERTA, fie pe mail sau SMS, atunci este ok. Daca NU, este spam.

Un mesaj care vine în urma consimțământului exprimat în prealabil de destinatar nu este spam.

Cand imi postez adresa de email, o fac pentru a primi intrebari, cereri, etc, NU spam. Cand imi postez numarul de telefon, o fac pentru a putea discuta cu potentiali clienti, clienti, etc. NU sa primesc oferte pe care nu le vreau.

Daca o domnisoara fata plaja la nudisti, intr-ul loc special amenajat pentru nudisti, inseamna ca este disponibila pentru un sex ( in 5) ? sau e viol?
---------------

Daca pe site-ul de unde culegi adresa de email sau nr de tel scrie: VA rog sa-mi trimiteti oferte, cereri, mesaje, orice doriti, pe email: sau la telefon: ...., atunci poti considera ca mi-am dat consimtamantul pentru spam. Totusi, daca esti o companie seriosa, suni sau dai mail si intrebi in prealabil. Altfel esti doar un spammer!