Daca eu imi dau acordul sa-mi trimiti o OFERTA, fie pe mail sau SMS, atunci este ok. Daca NU, este spam.

Un mesaj care vine în urma consimțământului exprimat în prealabil de destinatar nu este spam.

Cand imi postez adresa de email, o fac pentru a primi intrebari, cereri, etc, NU spam. Cand imi postez numarul de telefon, o fac pentru a putea discuta cu potentiali clienti, clienti, etc. NU sa primesc oferte pe care nu le vreau.

Daca o domnisoara fata plaja la nudisti, intr-ul loc special amenajat pentru nudisti, inseamna ca este disponibila pentru un sex ( in 5) ? sau e viol?
---------------

Daca pe site-ul de unde culegi adresa de email sau nr de tel scrie: VA rog sa-mi trimiteti oferte, cereri, mesaje, orice doriti, pe email: sau la telefon: ...., atunci poti considera ca mi-am dat consimtamantul pentru spam. Totusi, daca esti o companie seriosa, suni sau dai mail si intrebi in prealabil. Altfel esti doar un spammer![/QUOTE]

Partial ai dreptate, insa si pe wikipedia scrie: Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune
Daca mesajul este trimis O SINGURA DATA si ai optiune de dezabonare ?

Daca privesti lucrurile doar dintr-un punct de vedere (cel ce primeste) ai dreptate, insa o adresa de email este valabila atat pentru trimis cat si pentru primit, cat despre factup ca "daca imi trimiti cerere de oferta" nu ma deranjeaza vs. "daca imi trimiti oferta" ma deranjeaza - nu e prea corect.

Daca iti trimit UN mail si iti ofer serviciile mele, le consideri spam, dar daca iti trimit 10 cereri de oferta, nu mai e spam ?

este doar parerea mea si mi-ar placea o dezbatere ...