Eu cred ca etica in SEO tine numai de relatia cu un eventual client. Daca stii ca o metoda de promovare ii poate afecta afacerea (ban, deindexare, neindexare), atunci faptul ca ii iei bani ca sa il promovezi deja este escrocherie.

La nivel de ansamblu, insa, fata de motoarele de cautare, nu cred ca un SEO trebuie sa aiba etica. E ca si cum ai spune ca daca nu esti in Pagini Aurii nu mai faci afaceri. Pentru ca Google, Yahoo sau MSN (prin Matt Cutts, Jeremy Zawodny sau mai stiu eu prin cine) ne spun ca nu trebuie sa facem ceva, asta inseamna ca trebuie sa ii si ascultam? Ne asumam riscul sa fim dati afara din motoare, dar traficul poate veni din multe alte surse.

Pana la urma, totul e un mare joc. In plus, majoritatea metodelor de WH ajung, la un moment dat, prin utilizare excesiva, sa fie considerate de BH (la inceput, primele bloguri care luat automat stiri din feed-uri erau considerate agregatoare. acum sunt sploguri. ma intreb in cat timp site-urile gen digg vor deveni spigg?). Atat timp cat Google nu ma anunta pe mine cum face schimbarile in algoritm (unde e etica in site-urile WH care sunt scoase din motoare de fiecare schimbare de algoritm?) de ce ar trebui sa ii dau eu socoteala cuiva cum imi construiesc site-urile? :huh: